≡ Menu

Bulan lepas telah dianjurkan event Energizer - Power of Giving, kerjasama antara Energizer dan Hamleys (salah satu jenama mainan terkenal dari United Kingdom) untuk memberikan kegembiraan buat kanak-kanak Down Sindrom dari Kiwanis Malaysia. Di salah satu eventnya yang berlangsung adalah di 1Utama Shopping Centre. Memang meriah - Kata-kata aluan dari wakil Energizer, objektif of the event dan apa yang ingin dicapai melalui program ini. Satu program yang patut diberikan pujian, menghadiahkan kegembiraan buat kanak-kanak di samping orang ramai dapat mengambil bahagian sama dengan mendermakan bateri energizer. Salah satu hadiah yang menjadi milik anak-anak dari Kiwanis. A simple act of kindness, bring happiness to others. Maskot dari Energizer memeriahkan lagi acara. Kanak-kanak gembira melihat maskot yang ceria, happy face, welcoming face. Positif energy dirasai bersama. Bateri energy terkenal dengan "Tahan Lama"…



Beberapa lepas singgah di satu restoran ni. Tertarik dengan menu lempeng kelapa. Rasanya kat KL ni tak banyak restoran yang menyediakan menu ini - Boleh tahan sedapnya. Diberikan sambal pedas, saya minta gula dan susu. Mengimbau kenangan kecil-kecil mak buat lempeng kelapa. Huhuhuhu, buat rindu masakan mak. Rindu nak balik kampung. Apakan daya, tekanan kerja meruntun untuk dapat pulang ke kampung selalu. P.s : Pernah try lempeng kelapa…



Teringat perbualan saya beberapa hari yang lepas dengan seorang Manager di ofis. Mr Manager - Sebut pasal anak, teringat kat anak aku. Beberapa hari sejak sekolah dibuka ni, time balik dari kerja, anak-anak dah tidur. Eyriqazz - Yerla bro. Anak-anak penat pagi petang ada sekolah. Kau pula, selalu balik lewat kerja. Mr Manager - Nak buat camne bro. Kerja harus disiapkan. Balik awal is not an option for me... Urmm, wondering. Dalam zaman mencabar ini, mostly ibubapa bekerja. Quality time bersama anak-anak pun semakin berkurang. Anak-anak cepat membesar, pejam celik pejam celik sudah di bangku sekolah. Alisya belum lagi. Tahun depan. Quality time dengan anak-anak sangatla penting. Kesibukan bekerja anak-anak semakin rasa terpinggir. IPAD, gadget canggih bukan pengubat kasih sayang seorang ibu/bapa. Lebih malang, kalau ada sesetengah majikan yang berfikiran…



Dah lama tak join event, last few days berkesempatan join sesi makan-makan bersama satu PR yang semakin meningkat naik yang engage bloggers untuk mempromosikan pelbagai produk dan servis. Tidak melepaskan peluang, sempat saya tanyakan. Eyriqazz : Apa pandangan Miss X (PR) tentang bloggers? Miss X : It is not easy to find talented bloggers Eyriqazz : How do you define talented bloggers? Miss X : Urmm, those who can write well with facts and not to hardsell. Then, can touch other people heart when reading it. Corat coret borak-borak kecil pasal bloggers. Myself? Entri pun dah semakin kurang aktif. Entri  ikut sesedap rasa. So, rasanya eyriqazz pun  belum masuk kategori "Talented Bloggers".  …



Some people are so rude, Living their lives with no concern for others, Or possibly just intent on pissing other people off- Annoying everyone around them. The silent people- Want to kill them- And drive forks into their skulls- Create weapons of extreme torture- And scream from the top of their lungs- "SHUT UP." But words are not spoken- And attention is not given. Though annoyance is apparent, The annoying keep on living.” Credit - ― Giorge Leedy, Uninhibited From Lust To Love    …