≡ Menu

Mudahke nak kumpul RM1,000 untuk anak-anak?. Mungkin senang bagi sesetengah ibubapa, susah bagi ibubapa yang lain. Berapa lama agaknya untuk kumpul RM1,000 untuk anak-anak?. Perkongsian peribadi, kami berjaya kumpulkan RM1,000 untuk anak ke-3 kami, Ariana : 5 Bulan Usia Ariana, Alhamdulillah, petang tadi isteri open akaun tabung Haji untuknya. RM1,000 hasil mengamalkan teknik menabung Tabung Bunian. Alhamdulillah, tabungan untuk anak-anak perlu diutamakan untuk masa depan mereka nanti. Kata pepatah, sikit-sikit lama-lama jadi bukitkan?. Biar kecil, asal berhasil. Buku akaun macam biasa, kami berikan kepada mak mertua agar tidak terdetik untuk keluarkan di kala kecemasan nanti. Nak berjimat dalam shopping pula? Boleh la shopping secara Online. Jimat tenaga, jimat masa. Lebih best, ada voucher pula - Voucher Shopping di Lazada Malaysia (hanya sehingga 26 Oktober 2014) 1) RM25 off untuk pembelian…



Bro, pernah buat duit dengan adsense tak? . Pertanyaan dari seorang rakan blogger newbie. Banyak cara sebenarnya nak jana income dengan blog. Salah satunya adalah melalui pengiklanan i.e. Nuffnang, Innity, Adsense, Pixel Media, etc. Personally, saya sendiri sudah beberapa kali : Cash Out Income Adsense Income Adsense di atas dihasilkan dari blog eyriqazz yang lain. Sedikit tips peribadi dari eyriqazz untuk jana Income melalui adsense : 1) Buka blog berbahasa English . Lebih mudah untuk approve google adsense. 2) Dah approve blog berbahasa english, bolehla try blog berbahasa melayu pula. Ada potensi untuk diluluskan 3) Blog blogspot pun boleh guna google adsense. Sudah ada widget google adsense di blogger widger kalau tak silap 4) Rahsiakan blog Adsense korang. Orang "Malaysia"  ni ramai yang mudah cemburu.  Nanti ada yang klik iklan adsense…



  Dapatkan RM25 OFF di Lazada Malaysia untuk pembelian minimum RM150.  Valid sehingga 26 Oktober 2014. Klik gambar di atas untuk info lanjut or boleh refer LINK INI…



Orang Lain Pun Nak Cepat. Macam mana awak bawa motosikal ni!!!. Emosi dan marah mula menguasai diri.  Maaf Bang, Maaf bang, saya nak cepat. Tak sempat nak brek langgar motosikal abang. Jalan yang baru selepas hujan mengeruhkan keadaan. Terbalik motosikal yang kunaiki. Mujur, nyawaku masih panjang. Kereta di belakang sempat brek dari melanggar motosikal dan aku di tengah-tengah jalanraya yang agak sibuk. Lebuhraya Mehameru yang sentiasa sesak ketika pulang kerja. Koyak seluar kerja ku. Nasib baik motosikal masih boleh kunaikkan dan boleh dihidupkan. Cedera ringan di lutut. Syukur, nyawaku masih panjang. Abang, Maafkan Saya . Saya nak cepat pulang ke Cheras. Maaf Bang sambil dihulurkan tangannya. Emosi dan marahku mula reda. Mungkin betul dia ada emergency. Muka dia pun nampak bersalah. Ku sambut tanganya. Next time hati-hati ya. Ye, semua…



Beberapa hari lepas, saya upkan satu status di Facebook saya , bertanyakan pendapat tentang penapis air : Saya sememangnya mencari penapis air baru, sudah pasti mahukan yang terbaik bagi menggantikan Penapis Air Bio Aura yang kami gunakan kini. Urmm, mahu beralih angin dan mencari yang lebih baik, tidak salah kan? Antara feedback yang saya terima dari rakan-rakan berkongsikan pendapat mereka, antara yang disyorkan antaranya : 1) Coway  2) Elken 3) Amway 4) Eco Tupperware 5) Bio Aura 6) Waterlife CNI 7) Penapis Air Shaklee 8) Kangen Dalam banyak komen yang diterima, majoriti mengesyorkan Coway. Pandangan mereka, walaupun harga mahal, namun servis dilakukan secara berkala dan after sales service antara yang terbaik. Myself, belum decide lagi namun Coway memang antara yang dishortlistedkan. Apa pandangan korang pula? Apakah Penapis Air Terbaik di…