≡ Menu

  Raya dah nak dekat, bukan baju raya dan peralatan rumah pun bertukar, template Eyriqazz.com pun turut berwajah baru. Special thanks buat Sifu Eizil.com kerana mendesign dan tukar template baru ini. Maybe akan ada perubahan lagi tentang template ini. Blog ini untuk pembaca, so nak dapatkan feedback dari semua. Apa pandangan anda tentang template ini dan any suggestion to improve it further? Eyriqazz akan berikan RM30 sebagai duit raya untuk comment yang paling constructive tentang template blog baru eyriqazz sekarang ini…

Saya kongsikan beberapa tips shopping di Lazada Malaysia  berdasarkan pengalaman saya shopping di sini. Mungkin ianya boleh membantu dan mengelakkan berlaku kesilapan dalam membeli belah secara online.   Tips 1 - Pilih Cash On Delivery (COD) - Shopping online ni kena hati-hati. Apabila memilih COD, andainya barang yang diorder tak sampai or lewat sampai, tidak la kita rugi sangat kan? Produk sampai, barula bayar. Tips 2 - Bandingkan Harga Jangan lupa bandingkan harga yang ingin dibeli. So far, pandangan saya, Lazada Malaysia menawarkan harga yang berpatutan dan lebih murah jika dibandingkan di beberapa kedai dan juga online. Tips 3 - Semak Barang Dulu Sebelum Bayar Ini antara kesilapan saya ketika kali kedua shopping, delivery guy dah pergi baru buka packaging. Buka-buka, salah satu barang yang dihantar tersilap barang. Rugi masa dah…

Bangun pagi tadi, terima Whatsapp dari Isteri: Azim tersedar pukul 3+ pagi semalam... Pukul2 muka mama... Sambil ckp... Mama! Mama!...... Papa mana??? Lps tu jerit2 panggil... Papa....Papa!! Mama Peluk n cium puas2 ckp Papa kat rumah Azim kat Kuala Lumpur Sambil nangis2...Abang Azim nak Papa... Mama tepuk2...usap2 rambut dia sambil tertidur semula... Rindu seorang anak....Almost sebulan tak jumpa anak-anak sejak balik time birthday Alisya..Papanya pun rindu anak-anak..Alisya, Azim dan Ariana... Fuhh, lambatnya masa berlalu..Tak sabar nak balik kampung jumpa anak-anak dan beraya di kampung halaman…

Pengalaman Shopping Online di Lazada Malaysia pertama kali 2 tahun lepas agak mengecewakan. Barang yang diorder lambat sampai dan tidak seperti dijanjikan. Namun, dalam tempoh dua tahun tersebut, saya perhatikan banyak perubahan positif yang telah dilakukan oleh Lazada Malaysia antaranya improvekan servis penghantaran dan mengambil serius komen/feedback dari pengguna yang membeli di sini. Saya sendiri pihak Lazada Malaysia memohon maaf melalui e-mail dan juga personally in person ketika di salah satu event bloggers yang dianjurkan oleh Denaihati Network. Alhamdulillah, inilah yang pengguna mahukan. Memperbaiki prestasi demi kebaikan kedua-dua pihak. Memberanikan diri untuk shopping buat kali kedua beberapa hari yang lepas sempena Lazada Malaysia Super Raya Sale .  Isteri pun dah siap buat wishlist, jadi taknak menghampakan lebih-lebih pada birthdaynya itu. Saya pun order 3 jenis barang di sana. As precaution takut…

Fuhh, ramainya orang beratur. No wonder bro SharingInfoz rekomenkan kepada saya untuk terjah Bazar Ramadhan berdekatan AEON Wangsa Maju untuk mencuba Roti John Labu Labi ini. Memang ramai orang beratur. First time saya tengok sampai ada 4-5 line. Mula-mula nak order 1000 Island, then tukar kepada Black Pepper. Dah lama sangat tunggu, mamat yang menjual tu cakap ada Beef something yang extra. Malas nak tunggu lama, saya amik je. RM4.50 untuk yang medium. Berbuka puasa try. Fuhh, memang sedap. Antara roti John paling sedap pernah saya cuba. Nanti-nanti bolehla singgah lagi camni. Highly recommended, ada lebih dari 5 jenis perisa yang memang sepastinya menyelerakan. Tapi, kena beratur panjang la but it really worth it. Rating 8.5/10…

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »