Kira Tambah Pun Tak Reti

IMG_5810

Diri sendiri seorang.Anak 3 orang. Bini Seorang. Kalau ikutkan kiraan aku, 5 orang je. Tapi suamiku,Eyriqazz bayar zakat fitrah untuk 6 orang. Tanya dia untuk siapa seorang lagi? Jawapannya, lorr, papa mati-mati memang ingat 6 orang. Tak perlah, sedekahla bulan-bulan puasa ni. Nasib baik bulan puasa. Kalau x… Kalau dah tua macamtu lah. Kira tambah […]

Kecewa dengan Servis di Buffet Ramadhan Bangi Golf Resort

IMG_5379

Semalam pergi berbuka puasa/Buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort menggunakan vouchers bloggers yang diberikan semasa preview bulan lepas, Sengaja saya tidak upkan lagi entri kerana saya ingin melihat sendiri adakah time preview sebagus time buffet ramadhan sebenar?. Saya booking hari rabu yang lepas melalui telefon, tempahan untuk 4 dewasa + 2 kanak-kanak + 2 bayi.Sesampai […]

Makanan di Bazar Ramadhan Mahal?

IMG_2199

Isteri – Kenapa mahal sangat harga ayam nasi campur ni? RM5 seketul size kecil? Pemilik Bazar – Akak, kalau akak beli di restoran,RM6.50 tau. Fuhh, 1st day di Bazar Ramadhan, Rm50+ terbang beli makanan di bazar ramadhan. Tahun lepas rasanya sekali beli dalam RM20-RM30 je rasanya. Saya perhatikan most makanan dan minuman di Bazar ramadhan […]

Jalan-Jalan Pantai Klebang, Melaka

image

  .Percutian di melaka, sempat singgah di pantai klebang. Lokasinya tak jauh dari coconut shake original pantai klebang. Memang meriah, ada bustel,tempat makan, pantai dan playground. Anak-anak memang enjoy dan seronok. next time bolehla singgahi lagi sambil pekena durian di pantai. Memang layan. Anyway, Jika ingin menempah hotel di Melaka saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya […]

Durian – Makanan Mahal

image

  Durian, satu makanan mahal bagiku di  zaman kanak-kanak. Sentiasa ternanti-nanti mak atau ayah pulang bawakan durian. Biasanya dapatla merasa satu ulas setiap kali mak bawa balik durian. Memang terasa kenikmatan sampai menjilat-jilat biji durian bila dapat merasa durian di zaman kanak-kanak.