≡ Menu

travel

DSC00307

 Harga Bilik Hotel Seri Malaysia Genting Highlands , mungkin ramai yang bercadang untuk short vacation sempena Cuti Umum 31 August 2014 nanti or cuti sekolah bulan 9/akhir tahun nanti. Ini antara harga menginap di hotel ini untuk tahun 2014:

DSC00307

 

Low Season – Monday to Thursday

Superior – RM179 nett
Family – RM232 nett
VIP (Twin/Queen) – RM264 nett
VIP (Family) – RM294 nett
Suite – RM337 nett

Peak Season (Friday to Sunday & School Holiday)

Superior – RM232 nett
Family – RM285 nett
VIP (Twin/Queen) – RM316 nett
VIP (Family) – RM346 nett
Suite – RM390 nett

Super Peak Season ( Friday, Saturday, and Sunday on School Holiday & Public Holiday)

Superior – RM253 nett
Family – RM306 nett
VIP (Twin/Queen) – RM337 nett
VIP (Family) – RM367 nett
Suite – RM464 nett

Fuhh, boleh tahan juga harganya kan? . Saya pernah menginap di sini, saya kongsikan pengalaman saya sebelum ini di entri Hotel Seri Malaysia Genting Highlands. Agak selesa bermalam di sini. Makanan di sini pun for me agak sedap jika dibandingkan dengan tempat-tempat lain di Genting Highlands especially chicken wing dan ayam masak pedasnya.

KLIK untuk Tempahan Hotel Seri Malaysia Genting Highlands

P.s : Plan bercuti ke mana cuti nanti?

Percutian di Genting Higlands 2014 22

Percutian di Genting Higlands 2014 22

Beberapa minggu lepas, bawa keluarga bercuti di Genting Highlands. Menginap di Genting Awana Resort, berjaya masa ballot unit milik syarikat. Short vacation sempena Isteri baru balik berpantang dan kembali ke Kuala Lumpur.

Percutian di Genting Higlands 2014 1

Rate bermalam di Genting Awana time weekend tersebut. Fuhh, minimum RM400+ semalam, memang saya tak mampu kalau booking sendiri. Kalau booking di Agoda.com , mungkin better, ble dapat harga yang lebih berpatutan menginap di sini. 

Percutian di Genting Higlands 2014 21

Wifi harga asing. Strategi yang bijak bagi hotel. Tak subscribe pun, mahal la RM10 untuk sejam. 

Percutian di Genting Higlands 2014 2

Sabar menunggu sementara menanti mengambil kunci.

Percutian di Genting Higlands 2014 3

Pagi-pagi, terus terjah swimming pool. Swimming pool di Genting Awana Resort memang sangat nice. Ada untuk dewasa, kanak-kanak, dan both. Agak luas juga. 

Percutian di Genting Higlands 2014 4

Kanak-kanak mana yang tidak suka swimming pool kan?

Percutian di Genting Higlands 2014 5

Swimming Pool untuk dewasa, 1.2 meter. Sempatla berenang-renang ke tepian.

Percutian di Genting Higlands 2014 6

Swimming pool kanak-kanak . Jacuzzi pun ada. 

Percutian di Genting Higlands 2014 7

Kakak, jom balik. Taknak. Fuhh, jenuh juga nak memujuk pulang.

Percutian di Genting Higlands 2014 8

Dah balik boleh pula patah balik singgah lagi ke swimming pool. 

Tengah hari tu pula, naik ke Genting Highlands. Perkhidmatan bas percuma diberikan untuk penginap direct ke atas Genting Highlands ataupun ke kereta kabel. 

Percutian di Genting Higlands 2014 9

Semakin kurang meriah especially bila Outdoor di Genting Highlands tengah di renovatekan. Walaupun weekend, tak secrowded macam tahun-tahun sebelum ini.

Percutian di Genting Higlands 2014 10

Bawala Alisya bermain-main Indoor. Azim boleh pula tidur time ni. 

Percutian di Genting Higlands 2014 11

Layan Foot Refleksologi pun nice juga ni.

Percutian di Genting Higlands 2014 12 Percutian di Genting Higlands 2014 13

Percutian di Genting Higlands 2014 14

Percutian di Genting Higlands 2014 15

Percutian di Genting Higlands 2014 16

Seronok Alisya dapat naik kapal. 

Percutian di Genting Higlands 2014 17

Keretapi next. Rm8 per ride. 

Percutian di Genting Higlands 2014 18

Robot Dance bagi menarik pengunjung.

Percutian di Genting Higlands 2014 19 Percutian di Genting Higlands 2014 20

Dapat juga naik yang ni. Okla, pusing-pusing dalam tu. 


Colmar Tropicale Bukit Tinggi 21

Almost 3 tahun tidak menjejakkan kaki di Colmar Tropicale, Bukit Tinggi. Last week, percutian pendek ke sana bersama seisi keluarga.Isteri dan anak-anak pun baru pulang ke KL selepas 2 bulan lebih berpantang di kampung.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 1

Heroku Azim. First time singgah di sini. Cuaca agak nice.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 3

Senyum,senyum.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 4

Quite cantik bangunan di sini. Cuma, nak naik pun dewasa dikenakan charge Rm12, kanak-kanak around RM8. Harga makanan di atas ni, confirm2 sangat mahal + restoran pun tak banyak dan diragui halal or tidak. Jadi, kalau plan nak naik atas ni, disarankan bawa makanan dan minuman terlebih dahulu kalau plan nak stay lama atas ni di Colmar Tropicale.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 5

Atok, atok, Azim nak pi sana.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 6

Pandai tektik menjerat pengguna.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 9

Aksi pengantin baru yang tidak lama lagi bakal menimang cahaya mata pertama.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 11

Adushh, inilah yang dikejar anak-anak. Sekali naik, RM4.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 14

Kereta pula. Urmm, ok la sekali sekala.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 15

Kereta biru pula

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 18

Jom tengok angsa.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 19

Angsa Putih. Comel angsa-angsa.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 21

Beri angsa makan. Hehehe, good boy, good girl.

Teringin juga nak bermalam kat atas ni, tapi rate di agak mahal juga. Semak rate di Agoda , Colmar Tropicale – Berjaya Hills, time weekend adalah around RM300+ semalam. Hohoho,belum mampu lagi. Tapi kalau ada yang nak singgah, bolehla booking dan menempah di link ini –> http://bit.ly/colmartropicalebukittinggi

 

 

Langkawi Airport 19

 

Langkawi Airport 1 Langkawi Airport 2 Langkawi Airport 3 Langkawi Airport 7 Langkawi Airport 8 Langkawi Airport 10 Langkawi Airport 12 Langkawi Airport 13 Langkawi Airport 14 Langkawi Airport 16 Langkawi Airport 17 Langkawi Airport 19

 

[+] Tempah Hotel Harga Istimewa di Pulau Langkawi

Kredit gambar - Denai.my

Weekend lepas, sempat menginap di Capsule Container Hotel KLIA2. Saya mengetahui kewujudan Capsule Container Hotel yang terletak di dalam KLIA2 ini dari blog Denai.my. Malam tu perjalanan dari Kota Bharu – KLIA2, agak kepenatan dan membuat keputusan untuk menginap di sini dan besoknya terus gerak ke tempat kerja.

Capsule Container Hotel KLIA2 1

Orang mengantuk disorongkan bantal, terimakasih buat Food Blogger Melayu Popular yang memberikan saya vouchers/kupon untuk menginap percuma selama 3 jam di sini. Saya membuat keputusan mengambil 9 jam, so additional 6 jam, bayar sendiri. Hehehe.

Capsule Container Hotel KLIA2 3

Lokasinya terletak di Level 1. Sama lokasi dengan banyak tempat makan dan tempat menunggu bas, membeli tiket teksi, dan mendapatkan perkhidmatan kereta sewa di KLIA2. So, agak selesa la.

Kredit gambar - Denai.my

Kredit gambar – Denai.my

Harga Menginap – Harga menginap di sini berdasarkan jam iaitu RM45 untuk 3 jam, RM70 untuk 6 jam, dan RM90 untuk 12 jam. Deposit RM50 dikenakan. Antara add on lain yang diberikan :

1) Tower disediakan
2) Selipar disediakan
3) Loker berkunci disediakan
4) Shower percuma
5) Wifi (Agak laju juga)
6) Separate container between lelaki/wanita
7) Tandas untuk mandi/etc

Capsule Container Hotel KLIA2 5

7 langkah mudah. Follow je step. 
Capsule Container Hotel KLIA2 9

Inilah lebih kurang bilik/container. Tilam single dan disediakan access card untuk elektrik dan soket untuk chargekan phone etc.

Capsule Container Hotel KLIA2 11

Chargekan phone dulu. Mandi, take a rest, tidur.

Capsule Container Hotel KLIA2 27

Sedikit ruangan untuk letakkan barang in case.

Capsule Container Hotel KLIA2 24

Langsir yang boleh ditarik tapi tidak berkunci. So, kalau ada barang berharga, disyorkan diletakkan di dalam loker.

Capsule Container Hotel KLIA2 32

Boleh nampak capsule lain di luar. Hehehe.

Capsule Container Hotel KLIA2 12

Bertingkat-tingat Container. Teringat pula zaman belajar di asrama.

Capsule Container Hotel KLIA2 13

Common area. Lepak2, boleh tengok bas, santaikan diri .

Capsule Container Hotel KLIA2 15

Tandas. Urmm, cadangan saya, mungkin tandas ini boleh dikemaskan lagi, kasi nampak lebih cantik dan tidak nampak sangat macam tandas yang boleh diubah alih.

Capsule Container Hotel KLIA2 17

Tingkat paling atas. Nampak lebih selesa.

Capsule Container Hotel KLIA2 20

Loker yang disediakan. Kunci tu boleh terus letak di tangan ketika tidur. Selamat sikit kan?

Overall, pengalaman saya antara feedback dari saya :

1) Lokasi yang strategik. Most yang menginap time saya datang aritu yang menunggu flight awal pagi for e.g. . Kepenatan boleh take a rest beberapa jam sebelum catch flight.
2) Kemudahan yang pelbagai.
3) Harga – Not bad. Tapi, kalau lebih murah, tentu lebih ramai yang akan singgah. Hehehe
4) Security – Disediakan loker. Tak pasti di dalam tu ada CCTV tak in case la kan?
5) Wifi Connection agak laju. Quite nice bagi blogger macam saya. Internet is a must for me. Hehehe
6) Overall experience – 7.5/10

 

 P.s : KLIK untuk Tempah Bilik Online di Malaysia


about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »