≡ Menu

travel

Langkawi Airport 19

 

Langkawi Airport 1 Langkawi Airport 2 Langkawi Airport 3 Langkawi Airport 7 Langkawi Airport 8 Langkawi Airport 10 Langkawi Airport 12 Langkawi Airport 13 Langkawi Airport 14 Langkawi Airport 16 Langkawi Airport 17 Langkawi Airport 19

Kredit gambar - Denai.my

Weekend lepas, sempat menginap di Capsule Container Hotel KLIA2. Saya mengetahui kewujudan Capsule Container Hotel yang terletak di dalam KLIA2 ini dari blog Denai.my. Malam tu perjalanan dari Kota Bharu – KLIA2, agak kepenatan dan membuat keputusan untuk menginap di sini dan besoknya terus gerak ke tempat kerja.

Capsule Container Hotel KLIA2 1

Orang mengantuk disorongkan bantal, terimakasih buat Food Blogger Melayu Popular yang memberikan saya vouchers/kupon untuk menginap percuma selama 3 jam di sini. Saya membuat keputusan mengambil 9 jam, so additional 6 jam, bayar sendiri. Hehehe.

Capsule Container Hotel KLIA2 3

Lokasinya terletak di Level 1. Sama lokasi dengan banyak tempat makan dan tempat menunggu bas, membeli tiket teksi, dan mendapatkan perkhidmatan kereta sewa di KLIA2. So, agak selesa la.

Kredit gambar - Denai.my

Kredit gambar – Denai.my

Harga Menginap – Harga menginap di sini berdasarkan jam iaitu RM45 untuk 3 jam, RM70 untuk 6 jam, dan RM90 untuk 12 jam. Deposit RM50 dikenakan. Antara add on lain yang diberikan :

1) Tower disediakan
2) Selipar disediakan
3) Loker berkunci disediakan
4) Shower percuma
5) Wifi (Agak laju juga)
6) Separate container between lelaki/wanita
7) Tandas untuk mandi/etc

Capsule Container Hotel KLIA2 5

7 langkah mudah. Follow je step. 
Capsule Container Hotel KLIA2 9

Inilah lebih kurang bilik/container. Tilam single dan disediakan access card untuk elektrik dan soket untuk chargekan phone etc.

Capsule Container Hotel KLIA2 11

Chargekan phone dulu. Mandi, take a rest, tidur.

Capsule Container Hotel KLIA2 27

Sedikit ruangan untuk letakkan barang in case.

Capsule Container Hotel KLIA2 24

Langsir yang boleh ditarik tapi tidak berkunci. So, kalau ada barang berharga, disyorkan diletakkan di dalam loker.

Capsule Container Hotel KLIA2 32

Boleh nampak capsule lain di luar. Hehehe.

Capsule Container Hotel KLIA2 12

Bertingkat-tingat Container. Teringat pula zaman belajar di asrama.

Capsule Container Hotel KLIA2 13

Common area. Lepak2, boleh tengok bas, santaikan diri .

Capsule Container Hotel KLIA2 15

Tandas. Urmm, cadangan saya, mungkin tandas ini boleh dikemaskan lagi, kasi nampak lebih cantik dan tidak nampak sangat macam tandas yang boleh diubah alih.

Capsule Container Hotel KLIA2 17

Tingkat paling atas. Nampak lebih selesa.

Capsule Container Hotel KLIA2 20

Loker yang disediakan. Kunci tu boleh terus letak di tangan ketika tidur. Selamat sikit kan?

Overall, pengalaman saya antara feedback dari saya :

1) Lokasi yang strategik. Most yang menginap time saya datang aritu yang menunggu flight awal pagi for e.g. . Kepenatan boleh take a rest beberapa jam sebelum catch flight.
2) Kemudahan yang pelbagai.
3) Harga – Not bad. Tapi, kalau lebih murah, tentu lebih ramai yang akan singgah. Hehehe
4) Security – Disediakan loker. Tak pasti di dalam tu ada CCTV tak in case la kan?
5) Wifi Connection agak laju. Quite nice bagi blogger macam saya. Internet is a must for me. Hehehe
6) Overall experience – 7.5/10

Info lanjut- Web : http://capsulecontainer.com

 P.s : KLIK untuk Tempah Bilik Online di Malaysia


Snowalk I City Shah Alam 25

Another throwback , Pengalaman berkunjung di Snowalk I City Shah Alam. Terimakasih buat Mak Saudara yang belanja tiket masuk ke Snowalk I City ini. Harga tiket kalau tak silap around RM27-RM35 seorang masuk.

Snowalk I City Shah Alam 2

Isteri dan anak-anak. Memang sejuk dalam ni. Pandai I City ‘mencekik’ duit pengunjung. Kalau nak sewa kasut dan sarung tangan, dikenakan harga lain pula.

Snowalk I City Shah Alam 3

Profit, profit, profit. Mahal-mahal pun, ramai juga pengunjung di sini.

Snowalk I City Shah Alam 5

Queue nak masuk.

Snowalk I City Shah Alam 8

Mesin urut pun ada?

Snowalk I City Shah Alam 10

Isteri dan family Mak Saudara belah Isteri. Total RM200+ untuk tiket sahaja.

Snowalk I City Shah Alam 12

Azim yang kesejukan.

Snowalk I City Shah Alam 13

Agak sejuk. Saya masuk sekejap je dah rasa nak keluar. Plus tak banyak mana pun attraction dalam tu selain view dan merasa kesejukan.

Snowalk I City Shah Alam 15

Kanak-kanak boleh try gelongsor ini.

Snowalk I City Shah Alam 18

Peace.

Snowalk I City Shah Alam 19

View di dalam.

Snowalk I City Shah Alam 23

Thanks belanja kami.

Snowalk I City Shah Alam 24

Snowalk ini memang sangat berkira, anak terlebih tinggi sikit dari tinggi minimum ,memang kena charge. Normally 3-4 tahun pun memang dah reach tinggi minimum dia.3 kali kalau tak silap.

Snowalk I City Shah Alam 25

Harga tiket tahun lepas. Tahun ni mungkin dah naik. Mungkin la.

Overall view :
* OKla , dapat merasai pengalaman snow2. Not so much snow la, lebih kepada air batu.
* Harga sangat mahal. Kalau first time nak merasa, maybe ok la kot
* Tepuk dada, tanya selera

Kolam Kanak-Kanak Taman KLCC 25

Rindu anak-anak yang kini sudah mengikuti Isteri berpantang di kampung. Another throwback, pengalaman bawa anak-anak mandi manda di kolam kanak-kanak Taman KLCC

Kolam Kanak-Kanak Taman KLCC 8

Kolam ini dibuka setiap hari. Masuk adalah percuma.

Kolam Kanak-Kanak Taman KLCC 9

Seronok mandi manda di kolam renang ini. Untuk kanak-kanak sahaja.

Kolam Kanak-Kanak Taman KLCC 14

Peace. Seronok anak-anak mandi manda.

Kolam Kanak-Kanak Taman KLCC 15

Meriah. Panas-panas, mandi manda memang layan kan?

Kolam Kanak-Kanak Taman KLCC 17

Security guard memerhati kawasan sekeliling.

Kolam Kanak-Kanak Taman KLCC 19

Hohohoho, rindu anak-anak dan mak anak.

Kolam Kanak-Kanak Taman KLCC 20

Payah juga nak panggil balik si Anak dan seronok.

Kolam Kanak-Kanak Taman KLCC 21

Sambil-sambil ble window shopping.

Kolam Kanak-Kanak Taman KLCC 22

Kejap je rasa anak-anak membesar.

Kolam Kanak-Kanak Taman KLCC 23

Both anak-anak memang pantang nampak kolam renang. Terus nak terjah.

Kolam Kanak-Kanak Taman KLCC 24

KLCC, salah satu tempat menarik di Kuala Lumpur.

Kolam Kanak-Kanak Taman KLCC 25

Till then, kita jumpa dan singgah lagi.

P.s : Tempah Bilik Online dengan Harga Lebih Murah dan Berpatutan –> KLIK SINI

The Mines Cruise 23

 Another edisi throwback, pengalaman menaiki cruise di The Mines, Selangor. Kalau bawa anak-anak naik cruise ni memang seronok. For me ,The Mines ni, antara salah satu tempat menarik untuk dilawati di Selangor. Selain pusing-pusing dan shopping di The Mines Shopping Centre, boleh menaiki cruise dan menikmati pemandangan menarik sekitar tasik.

The Mines Cruise 3

Inilah Cruise nya. Jom jalan-jalan naik cruise.

The Mines Cruise 7

Azim baru 1 tahun time ni. Bawa sekali mak/Bapa mertua jalan-jalan di sini.

The Mines Cruise 8

Cuba teka di mana ni? Cruise akan singgah di tengah jalan dan boleh kasi ikan makan. Quite nice tengok ikan berenang-renang.

The Mines Cruise 9

Salah satu cruise di sini.

The Mines Cruise 14

Angin sepoi-sepoi dan udara segar.

The Mines Cruise 15

Bawa family naik cruise memang seronok. Anak-anak pun terhibur. Bak harga je la kurang seronok skit. Harga tiket lingkungan RM20-40 bergantung kepada route mana yang kita nak.

The Mines Cruise 18

Looking at my Condo. Hehehe, gurau je.

The Mines Cruise 19

Golf Course. Tentu seronok dapat main golf kat sini kan?

The Mines Cruise 22

Mat Salleh bersantai dengan bot persendirian mereka. Mungkin disewa agaknya.

The Mines Cruise 23

 

The Mines. Seronok juga naik cruise beramai-ramai.

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »