travel

Merancang Percutian di dalam or luar negara? Pening kepala memikirkan nak menginap di hotel mana? Search dan call asyik penuh saja hotel yang diingini? . Kini tak perlu pening-pening lagi, lebih mudah dengan LagiSatu.Com – Tempah Hotel dengan Lebih Mudah.

Dengan Taglinenya , Think Hotel, Think Lagi Satu, satu laman web yang menawarkan konsep search dan book hotel yang ingin dikunjungi.

LagisatuSaya mencuba i.e. mencari hotel di Melaka , untuk booking sekitar bulan Mei 2014. Pilih dropdown menu lokasi yang ingin dikunjungi, tarikh, berapa bilik dan jumlah guest. Klik search. Memang mudah , tak sampai 10 saat dapatla hasilnya .

Lagisatu 2

Ianya akan listdownkan hotel i.e. sekitar tempat yang ingin dikunjungi. Dalam kes saya, Melaka. Cukup lengkap dengan harga dan berapa bintang hotel tersebut. Klik book Now dan ianya akan redirectkan ke tempahahan.
Lagisatu 3

I.e. saya pilih untuk hotel Seri malaysia, ianya redirectkan ke Asiarooms.com, berapa bilik yang masih available untuk tarikh tersebut dan harga di hotel tersebut. Begitu mudah, turut diletakkan apa yang inclusive i..e sarapan dan wifi percuma. Pembayaran normally boleh dibuat melalui kredit kad/debit kad ataupun paypal.

lagisatu 4

 

Personally memang lebih mudah menggunakan LagiSatu.Com , lebih-lebih lagi search nya meliputi dari pelbagai ‘booking hotel’ online seperti Expedia.com.my, Agoda, Hotels.com dan pelbagai lagi. Tidak perlu pening-peningkan kepala search pelbagai website untuk mendapatkan informasi berkenaan hotel yang bakal didiami sepanjang menginap ketika percutian yang dirancang nanti.

lagisatu 5

Sinonim dengan namanya, LagiSatu.Com  mengumpulkan dan boleh dikatakan one stop centre untuk merancang dan search hotel yang bakal dikunjungi. Perjalanan dapat diatur dengan lebih mudah, menjimatkan masa, dan dapat membandingkan harga hotel-hotel yang bakal dikunjungi. Bagi saya yang boleh dikatakan frequent traveller, platform sebegini sememangnya lebih memudahkan dan menyenangkan. Ditambah pula faktor website tersebut yang boleh dikatakan agak user friendly, easy to navigate membuatkan saya yang pertama kali menyinggah tidak perlu membaca dan boleh terus searchkan saja destinasi percutian dan dapat hotel-hotel yang boleh saya shortlistedkan dan pilih untuk percutian nanti.

Merancang Percutian dan Mencari Hotel, Mudah dan lebih senang, Klik saja di sini –> LagiSatu.Com 

{ 16 comments }

Beras Terbakar Padang Mat Sirat Langkawi

by eyriqazz on 19 February 2014

in family, travel

 

Beras Terbakar Padang Mat Sirat Langkawi 4

 Salah satu tempat menarik untuk dikunjungi di Pulau Langkawi adalah Beras Terbakar, Padang Mat Sirat. Last time masa bercuti di Pulau Langkawi, lepasje menghadiri Majlis Kahwin Yuyu Zulaikha, sempatla singgah di sini. Tak masuk dalam pun. Usha2 kat luar, isteri mencari kain batik untuk dijadikan cenderamata buat rakan-rakan dan saudara mara. Batik di sini memang murah. Tapi ada quota, nasib baik, lepas la bawa balik banyakpun naik kapalterbang or feri.

Beras Terbakar Padang Mat Sirat Langkawi 1
Quite nice time kami datang ni tak ramai orang, so mudahla nak memilih.

Beras Terbakar Padang Mat Sirat Langkawi 2Sederet gerai-gerai di sini dipanggil Gugusan Nusantara. Apa maksudnya ya?

Beras Terbakar Padang Mat Sirat Langkawi 3Yieza, Isteri sudah membuka langkah kanan. Pilih-pilih. Survey 10 buah kedai, shortlisted 5 kedai, then beli di satu kedai. Hehehe, itulah kaum Isteri yang memang unik

Beras Terbakar Padang Mat Sirat Langkawi 5

 

Akak, kalau saya nak buat dropshipping kain batik ni boleh? Hehehe,tambah sendiri dialog.

Beras Terbakar Padang Mat Sirat Langkawi 6Betul ni, saya nak beli 10 pasang. Kastam tak marah ke? Boleh ke?

Beras Terbakar Padang Mat Sirat Langkawi 7Alah Membeli, Menang Memakai. Sangkutla juga beberapa helai kain batik beli di sini. Next time bolehla singgahi lagi.

{ 7 comments }

Pementasan Teater Mahsuri di Panggung Mek Mulong

by eyriqazz on 18 February 2014

in travel

Kalau singgah di Makam Mahsuri, Pulau Langkawi, tidak lengkap rasanya kalau tidak menyaksikan Pementasan Teater Mahsuri di Panggung Mek Mulong. Kalau time cuti sekolah, normally pementasan ini diadakan setiap hari dari pukul 3 petang onward kalau tak silap. Memang layan tengok pementasan sebegini. Murah pulak tu, seorang dikenakan tiket dalam RM3-5 kalau tak silap.

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 3

Pementasan bermula. Kisah Mahsuri yang begitu sinonim dengan Pulau Langkawi.

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 4

Berpuisi , berpantun dalam merisik Mahsuri. Indah sungguh bahasa melayu.

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 8

Apa dah jadi?

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 13

Papa, bila nak joget-joget?
Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 15

Kalau watak jahat, dari jauh pun dah boleh agak kan?

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 18

Mahsuri bakal dihukum. Apakah yang akan terjadi?

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 22

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 24

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 26

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 32

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 37

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 39

Sumpahan Mahsuri. Padang Jarak Padang Terkukur selama 7 keturunan. Tak lama kemudian, Siam pun datang menyerang.

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 43

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 46

Overall, memang best layan Pementasan Mahsuri ini. Santai dan anak-anak pun suka.

{ 11 comments }