Kerjaya Idaman Saya

Semua orang ada cita-cita dan impian tersendiri. Macam aku lah… Cita-cita yang aku maksudkan ni kerjaya yang aku inginkan bila bekerja nanti laa. Aku dulu masa kecik-kecik banyak impian dan cita-cita aku nak capai bila dah besar.  Siap ada azam bila dah besar nanti nak jadi...

Tips dan Persediaan Untuk Pendaftaran Anak Tahun 1

Assalamualaikum! Bila anak melangkah ke alam persekolahan, ibubapa lah insan yang paling sibuk menguruskan pelbagai persiapan untuk memudahkan dan melancarkan urusan persekolahan mereka. Persiapan seawal 1-2 tahun sebelum kemasukan ke sekolah rendah perlu dirancang dengan baik agar ibubapa tidak terbeban dan mengalami masalah di kemudian...

Denaihati vs Kujie

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Tajuk kali ini bukan bermaksud perlawanan antara blog Denaihati dengan Kujie. Tapi pandangan aku tentang blog ini sepanjang mengenali dunia Blogger ini. Confirm korang semua kenal 2 orang blogger popular ini kan? Kalau korang sorang blogger, tapi tak kenal salah satu...

Blog Sudah Tidak Relevan Lagi?

Sebelum buat entri ni, saje je lah aku google guna keyword tajuk entri ni “blog dah tak relevan”. Then, bila tengok result yang keluar agak memelikkan aku juga lah. Sebab banyak juga entri politik yang keluar. Ye lah, kan, orang ni kata orang tu tak...