Wangsa Walk Mall & Promosi Secret Recipe

Petang tadi pi jalan-jalan ke pusat membeli belah yang baru dibuka.Inilah namanya: Wangsa Walk,Wangsa Maju Pusat membeli belah ni baruje dibuka.Kalau tak silap bulan lepas rasanya.Apa yang best kat sini ye? Yey,lepas ni tak perlu nak pergi sampai KLCC kalau nak tgk wayang dan ke...

Maggi Mee My Way

Maggi.Nama yang begitu sinonim di Malaysia ni.Sebutje Mee Maggi,boleh dikatakan semua orang kenal.Tak kenal?Ni sampelnya ,antara produk mee maggi yang terbaru : Mee Maggi,Mudah Dimasak Sedap Dimakan Sebutje pasal maggi,teringat kenangan-kenangan lama.Inilah penyelamat di masa “sengkek” ketika di asrama sekolah,kolej,malah di Universiti ketika belajar.Sampai sanggup...

Malaysia Heritage Food and Drinks 2009

There are 100 types of heritage food and drinks that listed as a Malaysia Heritage Food and Drinks 2009.The top 10 are as follows: 1) Nasi Lemak 2)Nasi Ayam 3)Nasi Kunyit (Pulut Kuning) 4)Nasi Tumpang 5)Nasi Kerabu 6)Nasi Dagang 7)Nasi Himpit 8)Nasi Goreng Kampung 9)Nasi...

Sabah oh Sabah

Teringin nak pi Sabah lagi.Dulu,masa wife aku kerja kat Sabah,slalu la juga pi sana.Boleh dikatakan setahun 2 kali.Walaupun pi sana sekejap dan tak sempat nak jalan-jalan mana,namun,aku tetap puas hati.Slalunya aku stay kat Hotel Deleeton, Kota Kinabalu,betul-betul depan Central Point (pusat membeli belah macam MidValleytu).Dapat...