Jalan-Jalan Shopping di Tesco Malaysia

Hujung minggu, antara aktiviti wajib kami adalah shopping/membeli belah barang dapur, anak-anak, dan pelbagai lagi. Salah satu destinasi yang kami suka singgahi adalah Tesco Malaysia. Kali ini ,tak melepaskan peluang shopping di Tesco Malaysia sempena promosi Tesco Baby Fair dan Tesco Member yang sedang berlangsung...

Bukan Sebarang Atuk

Inilah Atukku. Gambar terkini. Masih sihat dan kuat walaupun kini sudah mempunyai 20+ cucu dan beberapa orang cicit. Aku cukup kagum dengan atukku, begitu rajin berusaha, masih aktif, sihat dan jarang nampak dia tidak keruan. Kasih sayang seorang atuk, teringat lagi masa kecil-kecil ketika pakcikku...

Tukar Duit Raya

Alhamdulillah, dah berjaya tukar duit raya untuk tahun ini. Salah satu perkhidmatan yang disediakan oleh majikan. Walaupun duit raya RM1 dan RM5 dapat yang fit (recycle), tapi lega tak perlu nak beratur panjang dan berkejar-kejar ke bank yang menyediakan perkhidmatan tukar duit raya. Tak sabar...

Kira Tambah Pun Tak Reti

Diri sendiri seorang.Anak 3 orang. Bini Seorang. Kalau ikutkan kiraan aku, 5 orang je. Tapi suamiku,Eyriqazz bayar zakat fitrah untuk 6 orang. Tanya dia untuk siapa seorang lagi? Jawapannya, lorr, papa mati-mati memang ingat 6 orang. Tak perlah, sedekahla bulan-bulan puasa ni. Nasib baik bulan...