Tukar Duit Raya

IMG_5536

Alhamdulillah, dah berjaya tukar duit raya untuk tahun ini. Salah satu perkhidmatan yang disediakan oleh majikan. Walaupun duit raya RM1 dan RM5 dapat yang fit (recycle), tapi lega tak perlu nak beratur panjang dan berkejar-kejar ke bank yang menyediakan perkhidmatan tukar duit raya. Tak sabar nak balik kampung jumpa saudara mara. Hari yang gembira, diraikan […]

Kira Tambah Pun Tak Reti

IMG_5810

Diri sendiri seorang.Anak 3 orang. Bini Seorang. Kalau ikutkan kiraan aku, 5 orang je. Tapi suamiku,Eyriqazz bayar zakat fitrah untuk 6 orang. Tanya dia untuk siapa seorang lagi? Jawapannya, lorr, papa mati-mati memang ingat 6 orang. Tak perlah, sedekahla bulan-bulan puasa ni. Nasib baik bulan puasa. Kalau x… Kalau dah tua macamtu lah. Kira tambah […]

Kos Rawatan di Hospital Tawakal

IMG_3474

4 hari 3 malam berkampung di hospital tawakal,¬†Azim disahkan kena ‘viral infection‘. Beberapa hari dia tidak lalu makan, asyik muntah-muntah dan berak cair. Saya hantarkan ke Hospital Tawakal kerana lokasinya yang tidak jauh dari rumah dan cover under insurans syarikat. Beberapa hari juga masuk drip. Lepas masuk drip beberapa hari barula nampak azim lebih bertenaga […]

Keriangan buat Kanak-Kanak di Pantai Teluk Kemang, Port Dickson

Permainan Kanak kanak pantai teluk kemang port dickson 1

Salah satu tempat menarik di Port Dickson untuk dikunjungi adalah Teluk Kemang. Boleh mandi manda air pantai di sini, makan-makan ataupun singgah di taman yang disediakan. Memang meriah especially untuk anak-anak. Salah satu permainan yang disediakan. RM5 unlimited time kalau tak silap. Memang gembira Alisya dan Azim bermain-main di sini. Pilih-pilih nak main apa. Sediakan […]

Ikan Celup Tepung Pantai Penarek, Terengganu

Ikan Celup Tepung Pantai Penarik Terengganu 1

On the way pulang dari Kelantan – KL melalui LPT 2 yang lepas, sempatlah ikut jalan pantai sebelum masuk LPT2. Singgah sebentar di Pantai Penarek Setiu pekena Ikan Celup Telup. Sambil-sambil ambil angin segar pantai. Singgah di gerai Nabila Pesisir Pantai. Sotong, Ikan, Udang Celup tepung dan tak lupa juga keropok lekor kegemaran saya dan […]