≡ Menu

family

Alhamdulillah, sejak Ariana lahir, Alisya dah boleh tidur biliknya sendiri. Semasa berpantang, dia tidur dengan mak mertua. Balik kembali dari berpantang, dia sudah boleh tidur di biliknya. Bukan main Isteri kemaskan bilik ala-ala princess supaya Alisya selesa tidur.

Namun, sejak beberapa hari ini, Alisya susah nak tidur di biliknya. Dia kerap terjaga malam. Terjaga malam then join tidur di bilik kami or masa mak mertua datang, tidur dengan mak mertua. Semalam pun sama.

Alisya : Papa, Alisya takut. Temankan Alisya. Alisya mimpi
Papa : Alisya mimpi apa…

Alisya senyap …Tidak menjawab…. Saya layankan dan temankan Alisya tidur…

Alisya : Papa, Alisya suka tidur bilik mama dan Papa
Papa : Tak boleh Alisya. Alisya dah 5 tahun. Kena tidur bilik Alisya. Mana muat dah nak tidur bilik Papa dan Mama

Alisya : Tapi, Alisya takut. Alisya mimpi hantu
Papa : Nanti papa pasangkan ayat quran ya?

Teringat pula Ayat ruqyah yang Ustaz Noehas pesan suruh pasangkan kalau anak-anak susah nak tidur waktu malam.

Pukul 12 malam dia tertidur. Dalam pukul 3 pagi dia terjaga dan join kami tidur dalam bilik. Papa, Alisya takut.

Urmm, pening juga dibuatnya. Any suggestion menangani problem camni?

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 21

Almost 3 tahun tidak menjejakkan kaki di Colmar Tropicale, Bukit Tinggi. Last week, percutian pendek ke sana bersama seisi keluarga.Isteri dan anak-anak pun baru pulang ke KL selepas 2 bulan lebih berpantang di kampung.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 1

Heroku Azim. First time singgah di sini. Cuaca agak nice.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 3

Senyum,senyum.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 4

Quite cantik bangunan di sini. Cuma, nak naik pun dewasa dikenakan charge Rm12, kanak-kanak around RM8. Harga makanan di atas ni, confirm2 sangat mahal + restoran pun tak banyak dan diragui halal or tidak. Jadi, kalau plan nak naik atas ni, disarankan bawa makanan dan minuman terlebih dahulu kalau plan nak stay lama atas ni di Colmar Tropicale.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 5

Atok, atok, Azim nak pi sana.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 6

Pandai tektik menjerat pengguna.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 9

Aksi pengantin baru yang tidak lama lagi bakal menimang cahaya mata pertama.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 11

Adushh, inilah yang dikejar anak-anak. Sekali naik, RM4.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 14

Kereta pula. Urmm, ok la sekali sekala.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 15

Kereta biru pula

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 18

Jom tengok angsa.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 19

Angsa Putih. Comel angsa-angsa.

Colmar Tropicale Bukit Tinggi 21

Beri angsa makan. Hehehe, good boy, good girl.

Teringin juga nak bermalam kat atas ni, tapi rate di agak mahal juga. Semak rate di Agoda , Colmar Tropicale – Berjaya Hills, time weekend adalah around RM300+ semalam. Hohoho,belum mampu lagi. Tapi kalau ada yang nak singgah, bolehla booking dan menempah di link ini –> http://bit.ly/colmartropicalebukittinggi

 

 

Raya Pertama 2014 25

Raya pertama tahun ini beraya di rumah keluarga isteri di Kelantan. Alhamdulillah, gembira dapat beraya di kampung. Nasib baik perjalanan pulang ke kampung sebelum itu tidak jem mana.

Raya Pertama 2014 2

Bertema kelabu tahun ini. Tahun lepas beraya berempat, tahun ini berlima. Tahun depan?

Raya Pertama 2014 6

Bukan main gembira Alisya beraya dan dapat kutip duit raya.

Raya Pertama 2014 12

Mamatok /Abah tok bersama cucu-cucunya. Tahun depan tambah seorang lagi cucu.Isteri adik ipar baru preggy beberapa bulan.

Raya Pertama 2014 15

Mamatok bersama cucu-cucu lelaki. Satu Eyriqazz punya, 3 lagi anak-anak abang ipar.

Raya Pertama 2014 17

Bersama Cucu2 perempuan,Alisya dan Ariana.

Raya Pertama 2014 25

Keluarga Kakak Ipar.

photo (53)

photo (53)

 

Alhamdulillah, perjalanan lebih kurang 9 jam lebih dari Terengganu – KL, akhirnya sampai di rumah dalam pukul 12.30 malam. Kereta agak banyak tapi masih bergerak. Takde jem sangat pulang hari Sabtu. Besok Ahad tentu agak jem rasanya coz ramai yang mengambil keputusan pulang hari Ahad.

 

Azim

Azim

Bangun pagi tadi, terima Whatsapp dari Isteri:

Azim tersedar pukul 3+ pagi semalam…
Pukul2 muka mama… Sambil ckp…
Mama! Mama!…… Papa mana???

Lps tu jerit2 panggil… Papa….Papa!!
Mama Peluk n cium puas2 ckp Papa kat rumah Azim kat Kuala Lumpur
Sambil nangis2…Abang Azim nak Papa…

Mama tepuk2…usap2 rambut dia sambil tertidur semula…

Rindu seorang anak….Almost sebulan tak jumpa anak-anak sejak balik time birthday Alisya..Papanya pun rindu anak-anak..Alisya, Azim dan Ariana…

Fuhh, lambatnya masa berlalu..Tak sabar nak balik kampung jumpa anak-anak dan beraya di kampung halaman…..

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »