family

Masa untuk Berubah

by eyriqazz on 2 March 2014

in family

IMG_4542 Dah lama beli kasut sukan ni. Rasanya sama beli dengan kasut futsal , 4 bulan lebih dah. Kasut futsal sempatla juga guna sekali. Kasut ini, masih diperam sehingga kini. Masa untuk berubah, apabila usia semakin meningkat. Kesibukan di tempat kerja dan urusan keluarga di rumah bukannya satu alasan kan? Kagum dengan Bro Ben Ashaari, walaupun ada anak, masih sempat untuk turun ke gym dan badak berketak-ketak.


Kalau dulu, Johan Merentas Desa sekolah. Sekarang, kejar Azim dan Alisya pun sudah termengah-mengah. Usia semakin meningkat. Nasib baik ada Ephyra, energy booster yang menambahkan tenaga seharian.  Namun, kalau pemakanan tanpa bersukan, ianya masih belum cukup berkesan kan?

Hopefully, kali ini tidak Hangat-hangat tahi ayam lagi. Kesihatan perlu dijaga. Mencegah lebih baik dari mengubati . Jom ke gym….

{ 5 comments }

Sejak Bila Ada Peminat Mula Kirim2 Hadiah Ni??

by eyriqazz on 26 February 2014

in blogging, family

 

IMG_4455

Fuhh, jenuh juga nak menjawab persoalan isteri ini. Semalaman disindir isteri penangan pembaca menghantar hadiah buat eyriqazz.

IMG_4462

 

Abang, Siap ada surat lagi? Mula-mula barang, lepastu? Heheheh, layankan aje sindrom Ibu Mengandung. Cemburu mungkin semacam. Eyriqazz ni bukannya Abang Jamil ,  hensem tiada, manis pun boleh-boleh saja.

IMG_4460

Inilah yang dihantar. Kacang Salut. Tak sempat try lagi. Tak sempat buka lagi, so tak pasti sedap or tidak.

IMG_4461

Tapi, kalau korang nak order, boleh refer blog dia –> http://lalatulips.blogspot.com/

{ 8 comments }

Zaman Sekarang Zaman Lelaki Jaga Anak?

by eyriqazz on 25 February 2014

in family

IMG_4449
Situasi di salah satu Playground berbayar di Shopping Complex , Kuala Lumpur :

Mr X : Zaman sekarang, zaman lelaki jaga anak-anak pula kan?
Eyriqazz : Pandang kiri, pandang kanan.. Owhh, tiada kaum ibu.Semua bapa-bapa.

Owhh, besok gaji rupanya. Patutla. Umm, apa salahnya sekali sekala jagakan anak-anak kan? Kaum Isteri dan bersusah payah menjaga dan sama-sama mencari rezeki zaman kini. Harapkan satu sumber pendapatan saja, memang tak cukup untuk hidup di Kuala Lumpur yang boleh katakan semuanya perlukan wang.

Isteri happy, Suami pun gembira kan? Masih belajar untuk jadi seorang suami/bapa yang lebih baik.

{ 12 comments }