Kanak-Kanak Riang

Kanak kanak riang

Weekend lepas, bawa anak-anak ke Taman Tasik Titiwangsa. First time rasanya bawa anak-anak ke sini – Ada tempat main belon gergasi. Small belon gergasi, rm3 satu bekas. Ambil 2 bekas. Azim tak berapa pandai main. Papanya la yang tolong mainkan. Hehehe, sampaikan Papanya pula terlebih ribena. Time sebegini mulala terfikir. Betapa kejapnya masa bersama anak-anak. […]

Luahan Hati Seorang Bapa – Balik Kerja Anak-Anak Dah Tidur

IMG_8377

Teringat perbualan saya beberapa hari yang lepas dengan seorang Manager di ofis. Mr Manager – Sebut pasal anak, teringat kat anak aku. Beberapa hari sejak sekolah dibuka ni, time balik dari kerja, anak-anak dah tidur. Eyriqazz – Yerla bro. Anak-anak penat pagi petang ada sekolah. Kau pula, selalu balik lewat kerja. Mr Manager – Nak […]

Pengalaman Hantar Anak ke Smart Reader Kids

IMG_8330

2 tahun di Children Islamic Centre (CIC), tahun ini kami berubah angin hantarkan Alisya ke Smart Reader Kids. Feedback minggu pertama dari Alisya – Alhamdulillah, anak suka belajar di tempat baru. Mana-mana tempat pun, tentu ada pro n cons nya kan? Ambil yang positif, buangkan jauh-jauh yang negatif. In Shaa Allah, akan lebih maju ke […]

Setiap Tilam ada Kisahnya

63E7A08B-CB96-42E1-BD36-5FD7CA176F613

Antara detik terindah Seorang Ibu/bapa adalah ketika melihat anak tidur. Time inila terasa ketenangan, kegembiraan, dan kepuasan di hati melihat anak-anak membesar sihat dan gembira. Sejuk hati seorang bapa macam saya. Macam anak saya, 3 orang anak, pelbagai kerenah mereka. Ada yang mudah sangat tidur, ada yang susah nak tidur siang, ada yang perlukan bantal […]

Belajar Mengaji

IMG_8293

Alhamdulillah, dah mula hantar Alisya belajar mengaji. Hari pertama, kami kena temankan sepanjang masa. Hari kedua, si adik, Azim temankan. Hari ketiga, dia sudah ok dan tidak perlu kami or Azim temankan. Sudah mula serasi dan jumpa rakan-rakan baru. Syukur ke hadrat Illahi, anak sulung suka dan seronok belajar mengaji. Dah masuk enam tahun, turut […]