≡ Menu

contest

11_banner

11_banner

KLIK Gambar untuk Info Lanjut

Simple Contest dari Pixi.My dan Digi Malaysia. RM2 reward sehari hanya berkongsikan gambar di Instagram.

Syarat-syarat:

1) Join Pixi.My dan Register menggunakan Instagram
2) Take a picture of yourself doing a good deed everyday and share it di Instagram
3) Masukkan Hashtag  #30HariBaik , #DeedKu and #PixiMy

Total Reward – RM2 per picture, maximum 10 picture untuk 10 hari, total – RM20 . Everyday picture pun boleh as long as it consider Good Deed.

Info lanjut –> http://pixi.my/vshare/digi-30-hari-baik

GBR-425x840

GBR-425x840

Syarat-syaratnya :

1) Komen di entri ini, kenapa anda  mahu berbuka puasa di  Bangi Golf Resort Restaurant?
2) 5 komen terpilih akan memenangi 2 vouchers berbuka puasa di Bangi Golf Resort yang bernilai RM50 each
3) Tarikh tutup adalah pada 1159 malam, 6 July 2014
4) Pemenang akan diumumkan pada Isnin, 7 July 2014

Senarai Pemenang :

1) Mamatisya
2) Amir Nawawi
3) Zuraida Rahim
4) Anne
5) Munirah Izzan

Additional 3 ( waiting confirmation dari BGR)

6) Explorasa
7) Mohd Fazly Bin Ayi @ Awi
8) AbangEnsem

Pemenang akan saya hubungi melalui e-mail selewat-lewatnya 8 July 2014.

 

 

2

Bulan Puasa menjelma, raya bakal menyusul selepas itu pula. Pelbagai barangan yang diidami melengkapkan puasa dan juga raya yang bakal menjelma. Urmm, penat nak bersesak-sesak di Masjid India mencari kelengkapan raya. Kan best kalau ada alternatif yang lebih selesa dan menjimatkan masa?

Kini boleh dengan online shopping di Nile.com.my. Nile.com.my , Malaysia online shopping yang menyediakan pelbagai barangan antaranya baju muslimah, kasut, beg, peralatan gym, buku, perkakas rumah, perkakas daput dan pelbagai lagi.

Rezeki, ada give away menanti sempena Hari Raya Aidilfitri. Hadiah menarik seperti berikut :

 2 x Lucky Winner , hadiah RM300 Cash
4 x Lucky Winner , hadiah RM100 cash

Camne nak join? Mudah je, buat satu blogpost dan follow 4 langkah berikut :

1.  Tajuk: Saya Nak RM300 Duit Raya Daripada Nile.com.my

2. Letakkan gambar di bawah dan backlinkskan permalink ini –>  http://www.nile.com.my/page.php?cd=76


1

3. Hasilkan satu entri, kalau anda dapat Rm300 apakah yang anda akan beli sempena puasa or raya ini? (I.e. kelengkapan baju raya, belanja keluarga berbuka puasa, beli biskut raya, berbuka puasa di hotel, etc)

4. Emailkan ke  give_away@nile.com.my beserta tajuk email  – Raya Giveaway (and your full name)

a. Blog Link -
b. Full Name -
H/p Number -

Contoh :

2

5.  Result akan diumumkan di sini >> here <<. Closing date for the blog entry application is 21/07/2014, 11.59pm.

P/s:Pemenang akan berdasarkan ,  Lucky draw via random.org

DSC00091

 

DSC00075

Urmm, peliknya design Sofa Papa? . Itulah yang dikatakan oleh Isteri tersayang apabila saya tunjukkan gambar design Sofa menggunakan applikasi Sofa Maker di Courts Malaysia pagi tadi. Contest buat bloggers yang hadir designkan sofa dengan memilih fabrik, pattern etc. Best design win dan akan memenangi Set Sofa  yang bernilai Rm2K+.

DSC00076

Urmm, saya tahu peluang saya untuk menang agak tipis. Design simple sangat dan main pilih je. Hehehehe, masatu saya menjangkakan Pakcik Ketak ni bakal menang, design dia memang cantik.

DSC00073

Apps ni hanya ada di sesetengah Courts Megastore terpilih, boleh pilih design yang kita hendakkan, warna, corak fabrik etc.

DSC00091

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu. Terima hadiah kemenangan dari CEO Courts Malaysia, Allard Sjollema. Tak sangka, design simple saya tu menang. Speechless, memang tak letak expectation untuk menang. Rezeki anak-anak dan rezeki raya. Alhamdulillah. Thanks Courts Malaysia dan Ogilvy Malaysia.

jersey world cup original
World-Cup-2014-Prizes

Kredit Picture : Shakiddo.com

Hadiah menarik kini menanti,
Contest Brazil.com cabaran terkini,
USD 100,000 Hadiah untuk dimenangi,
Jom join syaratnya mudah sekali

Syarat-syarat Contest -

  1. Be over 12 years old
  2. Register to Brazil.com website
  3. Predict the Bonus questions – it can help you get closer to the grand prize but you have to predict before the 27.6.14 so don’t forget to enter your predictions …
  4. Predict the final score for each match – you have until 15 min before each match and only 2 changes are allowed so don’t wait for the last min….
  5. Choose for one of the matches a “Joker Ball” -remember you can only use it once in the whole contest (both first & second contest)
  6. Earn as many points as possible according to your prediction to win a prizeInfo lanjut Pasal Contest INI –>Brazil.com

Mudah kan? Tiada yuran dikenakan untuk menyertai contest ini. Hadiah seperti gambar di atas, Contest bermula dari semalam sehingga 13 July 2014. Ada 2 phase yang masing-masing menawarkan hadiah yang menarik.

Brazil Contest 2

Dah register, bolehla teka prediction anda. Hehehe, tak sempat nak register semalam. So, register hari ini boleh teka untuk games-games seterusnya.

Pilihan saya World Cup Tahun ini, as Personal Assistant Blogger Famous cakap saya tak boleh pilih 2 team, jadi tahun ini saya memilih :

photo (47)Go Brazil!!!!.  Saya meramalkan Brazil bertemu Argentina pada Final World Cup 2014 kerana 2 World Cup sebelum ini menemukan 2 Pasukan Eropah iaitu Spain vs Holland pada 2010 dan France vs Italy untuk 2006. Jadi, tahun ini, perlawanan berlangsung di Amerika Selatan, jadi saya meramalkan 2 pasukan Amerika Selatan yang akan pergi ke final. Hehehe, just my prediction.

jersey world cup original

Dah beli Jersey World Cup Pasukan Pilihan Anda? Kalau belum beli dan mencari yang Original, bolehla beli secara online di sini –> http://bit.ly/jersiworldcuporiginal

Entri berkaitan i.e. kalau masih tak faham pasal Contest ini bolehla refer entri mereka sekali :

1) Contest Piala Dunia 2014 USD100 ribu untuk anda
2
Menang Hadiah Piala Dunia 2014 Brazil.com
3
Contest USD100K Piala Dunia FIFA 2014 Brazil.com

 

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »