contest

Instagram Picture Contest #MySamsungColor #PixiMY

by eyriqazz on 19 February 2014

in contest

Syarat-syaratnya :

  1. The world is fill with colors.  Share your world in picture form of the colors you encounter every day.
  2. Submit any amount of pictures that highlight colors. Red, Blue, Green, orange, yellow, pink etc with #MySamsungColor and #Pixi
  3. Best 6 most vivid pictures will walk away with a price.

Contest period from 18th February 2014 to 28th February 2014.

Criteria :

  1. Open to all Malaysian. Not restricted to Samsung users only.
  2. Each picture must have #MySamsungColor #PixiMY hashtag
  3.  The most creative post will walk away as winners. (Eg. Colourful, nice photo filters, update text style)
  4. All Instagram profiles must be set to ‘Public’ and not ‘Private’
  5. Can use more than 1 hashtag. (Eg. #Yellow, #Red, #OOTD, #POTD, #Lifestyle, #Fashion, #Travel etc etc.
  6. Can submit more than 1 picture entry.  More pictures higher chance of winning.

{ 19 comments }

Yeo’s Pilihan Semulajadi Kami

by eyriqazz on 11 February 2014

in contest

Papa, Alisya nak air. Dahaga. Jom la Papa singgah stesen minyak. Alisya nak air. Azim pun nak, kan Azim kan? . Urmm, tak mahu menghampakan harapan anak-anak, follow je la. Haa, Alisya pilih la air apa Alisya nak. Nanti Papa bayarkan .

Yeos Malaysia dan Saya 6

Inilah Pilihan Anak-anakku. Air Kotak Berperisa “Teh O Ais” kata Alisya. Teh Bunga lebih kurang. Rasanya yang tidak begitu manis dan tanpa pengawet tiruan membuatkan eyriqazz membenarkan anak-anak memilih perisa ini. Sejak Alisya kecil, inila Perisa dan jenama kegemarannya. Pernah tukarkan cuba jenama lain,last-last tak habis diminumnya. Akhirnya eyriqazz biarkan dia memilih sendiri.

Yeos Malaysia dan Saya 7

Papa, cukup tak RM1 ringgit je? . Harganya kalau tak silap dalam RM1.20 kalau di Stesen Minyak. Berpatutan jika dibandingkan dengan harga air kotak yang lain. Selain itu, ianya ada status Halal, so takdela ragu-ragu membeli. Yup, Pilihan Semulajadi Anak-anak ku.

Sebut pasal anak-anak, bapa dia tak dilupa. Bapanya jenis tak kisah sangat air kotak apa tapi boleh dikatakan yang sentiasa menjadi pilihan 4/5 setiap kali keluar or singgah kedai inilah yang menjadi pilihan :

Yeos Malaysia dan Saya 1Perisa Laici Pilihan Hati
Dari dulu sehingga kini
Setiaku Pada Yeo’s Sejak Semulajadi
Kalau tak Percaya tanyalah Ibu dan Isteri

Perisa Laici manisnya just ok. Last year buat check up kandungan gula, masih ditahap memuaskan. Walaupun sudah jarang bersenam, gaya hidup sihat masih boleh dilakukan andainya kita pandai menjaga makan minum. Hehehe, exercise pun penting. Jom, Futsal jom. Tetiba. Hehehehe….

Yeos Malaysia dan Saya 4
Sambil berblog, pekena Air Yeo’s baru keluar peti Ais, memang nyaman dan menyegarkan. Hehehehe….

Mari bersama-sama memeriahkan majlis gilang-gemilang Sepetang Bersama Blogger dan Yeo’s 2014, sila klik gambar di bawah untuk mendaftar sekarang.

Sepetang Bersama Blogger dan Yeo's 2014

Special thanks to Yeo’s yang menjadi Penaja Utama Sepetang Bersama Bloggers & Yeo’s 2o14 yang mendapat sambutan lebih dari 200 bloggers kurang dari 2 minggu selepas ianya dilancarkan. Betapa kuatnya pengaruh Yeo’s dan Denaihati Network dalam menganjurkan event gemilang ini. Kalau ada tempat lagi besar, mahu masuk “Malaysia Book Of Records” gathering bloggers terbesar ni.

Jom kita tengok apa pula feedback rakan-rakan tentang Yeo’s ini :

2013 8-21 PG

Amboi-amboi, Sehati sejiwa nampak? Siapa tiru siapa ni? Gurauan dialog saja di atas, namun saya rasakan mereka bertigapun tentu penggemar Yeo’s especially yang paling tengah tu. Pakcik Sohoque ie berbaju petak memang penggemar Yeo’s dari dulu lagi.  - Kredit picture Mrjocko.com- . Jom tengok aksi bloggers Popular Shakiddo.com dengan Yeo’s pulak :

IMG_4216

Amboi, sampai satu peti. Meh kat saya sikit, peti masih belum penuh lagi di rumah saya ni. Sekejap je beli Air Kotak Yeo’s dah habis especially kalau perisa soya dan Teh Bunga. Kadang-kadang tak sempat saya minum. Isteri dan keluarga suka, sayapun gembira. At least, dalam memilih air kotak, kami tidak perlu nak bergaduh or fikir dua tiga kali nak pilih Jenama apa. Sudah pasti, Yeo’s yang menjadi pilihan hati.

Sebab lain kami memilih Yeo’s antaranya :
IMG_41231) Mudah dibeli dan didapati di mana-mana i.e. Shopping Complex, 7 Eleven, kedai runcit, stesen minyak. SInggah mana-mana memang ada Jenama Yeo’s. Jadi kalau anak dan isteri merengek tengah malam pun, bolehje jalan kaki pergi belikan di 7 Eleven jalan kaki dari rumah.

yeos-pet-products

2) Pelbagai Pilihan dengan Harga yang berpatutan
3) Established dan diyakini
4) Long term relationnship. Sudah minum sejak kecil dan memang ianya tidak menghampakan dari segi rasa, pilihan
5) Kegemaran Kami Pilihan Semulajadi

Sebagai penutup entri ini, 2 rangkap pantun dari saya :

Pilihan Semulajadi Anak dan Isteri
Yeo’s menjadi pilihan hati
Dari dulu sehingga kini
Tetap digemari dan diyakini

Penaja Bersama Sepetang bersama Bloggers 2014 nanti
Pelbagai acara menarik menghitung hari
Bukan lagi suatu mimpi
Terimakasih Yeo’s kerana merealisasi

Sebagai tanda terimakasih, jom  follow sosial media Yeo’s Malaysia sebagai tanda terima kasih menjadi penaja utama Sepetang Bersama Blogger 2014.

{ 36 comments }

Instagram Picture Contest #MalaysianFoodBest

by eyriqazz on 25 January 2014

in contest, food

Contest Instagram bertemakan #MalaysianFoodBest  . Saya tahu ramai yang suka ambil gambar makanan dan diuploadkan di Instagram. So, sambil-sambil upload gambar, now berpeluang untuk menangi hadiah :

photo (29)

Syarat-syaratnya :

1)     Love taking pictures of Malaysian food with Instagram?  Balik kampung and tasting your favourite mom’s cooking? Nasi lemak,  roti canai, mee goreng, chaw koey teow, nasi goreng belacan, curry mee, capatti?
2)     Submit your best Malaysian food picture on Instagram and tag #MalaysianFoodBest #EyriqazzContest
3)     Best 6 pictures will walk away with a prize.

  • 1st Prize – RM50 cash x 1 winner
  • Consolidation Prize – RM10 cash x 5 winners

4)     Contest period from 25th January 2014 to 7th February 2014.

Criteria :

1)     Each picture must have #MalaysianFoodBest #EyriqazzContest   hashtag
2)     The most creative post will walk away as winners. (Eg. Colourful, nice photo filters, update text style)
3)     All Instagram profiles must be set to ‘Public’ and not ‘Private’
4)     Can use more than 1 hashtag.
5)     Can submit more than 1 picture entry.  More pictures higher chance of winning.

Example :

#1 MMmmmm, Yummylicious Crab . #MalaysianFoodBest #EyriqazzContest

#2 - My lunch date with Nasi Lemak with Beef rendang.  #MalaysianFoodBest

Jemput join…

{ 23 comments }