≡ Menu

contest

First of all, nak kreditkan kepada Food Blogger Malaysia Popular atas idea contest ini yang masih belum minta permission lagi mencuri ideanya. Hehehe….Alhamdulillah, rezeki berblogging bulan ini murah sedikit jadi ingin saya kongsikan bersama pembaca blog :

Contest bermula dari 1 December 2014 sehingga 30 December 2014. Komen-komen akan ditapis dan difilter terlebih dahulu -

Hadiah Pertama – RM50 + Hadiah Bonus (belum decide lagi hadiah bonus)
Hadiah tempat kedua – RM30
Hadiah tempat ketiga – RM20
Hadiah ke4 dan 5 – RM10

Good Luck!!

Malaysia memang terkenal dengan Selfie. Orang mengantuk, disorongkan bantal, ada contest menarik dari Ephyra Malaysia bertemakan Selfie :

Before and After Ephyra

Post A Selfie Before & After Using Ephyra -

Syarat-Syarat Penyertaan -

Step 1 :
Watsapp raw image before and after anda ke 019 3999 238 beserta caption yang paling menarik.
Caption – apa yang anda rasa paling best selepas minum Ephyra

Step 2 :
Kami akan design post testimoni berdasarkan gambar yang diberi disertakan dgn logo ephyra dan no id penyertaan. Dan kami akan watsapp semula pada anda.

Step 3 :
Anda dikehendaki utk Post image yang telah kami beri dalam IG anda & watsapp printscreen captured semula pada kami ( sbg bukti )

Step 4:
Kami akan repost semula gambar itu di IG official @ephyra2u untuk buka undian yang paling banyak LIKES.
Anda boleh promote kepada kawan2 / followers anda utk menaikkan LIKES post gambar anda yang direpost di IG OFFICIAL EPHYRA sahaja.

Step 5:
Contest ini berakhir pada 28 November di mana semua gambar testimoni yang kami repost di IG @ephyra2u akan di nilai utk memilih pemenang berdasarkan categori yang ada.
* sila baca syarat2 penyertaan di bawah*

image (1)

Contoh Before dan After Penggunaan Ephyra

Kategori dan Hadiah yang bakal dimenangi -

Kategori yang dipertandingkan :-
1) 1 Pemenang cecah target LIKES paling tingi
HADIAH : CANON SELPHY PRINTER CP910 ( worth rm500 ) + EPHYRA PREMIUM PACK (worth RM197)
2) 5 Pemenang cecah target LIKES kedua tertinggi hingga kelima
HADIAH : POWER BANK brand PINENG (original) 10,000 mAh ( worth RM88 ) + EPHYRA PREMIUM PACK (worth RM197)
3) 1 Pemenang utk kategori Testimoni paling Power !
HADIAH : POWER BANK brand PINENG (original) 20,000 mAh ( worth RM125 ) + EPHYRA PREMIUM PACK (worth RM197)
4) 1 Pemenang utk kategori caption Testimoni paling CATCHY / MENARIK !
HADIAH : POWER BANK brand PINENG (original) 20,000 mAh ( worth RM125 ) + EPHYRA PREMIUM PACK (worth RM197)

5)Semua peserta yg kurang bernasib baik akan menerima hadiah EPHYRA TRIAL PACK (10 sachets) worth RM68

Easy said, boleh dikatakan semua bakal bergelar pemenang.

image (2)

Lagi Testimoni Penggunaan Ephyra

Syarat-Syarat  penyertaan :-
1) terbuka pada semua pengguna Ephyra di semua peringkat usia ( baby pun boleh! )
2) gambar before & after mestilah jelas ( contoh :- kalau muka – focus pada bahagian muka / kalau tangan focus pada tangan )
3) gambar after / selepas : mesti nampak perbezaan & kalau pegang produk ephyra ( kotak atau sachets ) lebih berpeluang memenangi hadiah utama. Kalau xde pun masih boleh diterima.
4)  testimoni anda mestilah berdasarkan penggunaan produk ephyra dan tidak digunapakai utk produk lain selain daripada Ephyra.
5) pengedar boleh sertai > berdasarkan testimoni yang terbaru. Sekiranya recycle testimoni lama – tidak akan diterima.
6) setiap keputusan adalah muktamad.
7)  hadiah utk kategori utama ( Canon Selphy ) perlu di ambil di HQ atau sekiranya perlu dipos – kos penghantaran ditanggung oleh pemenang.

Bagi yang belum menggunakan Ephyra dan pembaca blog ini, saya tawarkan harga kasih saya buat pembaca. Berminat boleh hubungi saya di eyriqazz@gmail.com . Hadiah menarik menanti, jangan lepaskan peluang terhidang. Sayapun rasa macam nak join sekali. Dapat printer baru best juga. Senang kerja saya dan isteri.

Photobucket

Info lanjut boleh refer Link INI dan INI

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan? . Semakin ramai yang menyebut dan memberikan pandangan berkenaan Produk Shaklee i.e. vitamin yang dikatakan memberikan banyak manfaat dan kelebihan kepada sistem badan. Personally, saya sendiri pun mula-mula agak was-was untuk menggunakan produk shaklee ini especially bila mengetahui shaklee ini menggunakan konsep MLM dalam bisnes model mereka.

Namun selepas mengenali beberapa kenalan yang menggunakan produk shaklee ini dan juga pengedar yang menerangkan lebih lanjut, hati lebih terbuka untuk menerimanya. Lebih-lebih lagi apabila isteri sendiri request untuk beli vitamin shaklee kerana katanya testimoni dari anak pengasuh yang menggunakannya ketika sebelum bersalin dan selepas bersalin, sangat bagus especially untuk kesihatan .

Antara feedback dari anak pengasuh antaranya bagus untuk ibu yang menyusu anak, susu semakin bertambah. Ketika Isteri dah bersalin, saya sendiri tanyakan seorang rakan dan Alhamdulillah, selepas penerangan yang diberikan, isteri terbuka hati untuk mencuba beberapa vitamin shaklee ini.

vitamin shaklee isteri

Alfafa Complex, Lecithin, B-Complex dan Ostematrix antara Vitamin Shaklee yang menjadi pilihan isteri sepanjang berpantang dan kini

Ini antara vitamin/produk shaklee yang isteri gunakan antaranya Alfafa Complex, Lecithin, B-Complex, dan Ostematrix. Feedback isteri sangat bagus. Ada juga rakan-rakan isteri yang menegur mengatakan berat badan isteri makin menurun. Wifey cakap mungkin sebab dia sentiasa amalkan makan lecithin dan Alfafa Complex.  Alhamdulillah, apabila produk ini dapat membantu Isteri tersayang. 

Lecithin shaklee

Lecithin Shaklee antara kelebihan vitamin ini antaranya memecahkan lemak dan menolong mengurangkan berat badan, menurunkan paras kolesterol dalam serum dan menggalakkan fungsi optimum otak

Lecithin ini saya pun turut menggunakan selepas mendapat feedback positif dari rakan seofis. Katanya lecithin ni memang sesuai untuk jaga berat badan.Kalau diamalkan sekali dengan pemakanan yang seimbang dan bersenam, lebih mudah untuk turun berat badan ataupun maintain berat badan yang ideal. So far, saya memang on and off menggunakan lecithin ini, tapi isteri memang tak pernah miss. Memang saya sendiri suka lecithin ini, mudah ditelan dan rasanya pun ok minum dengan air.

Lecithin shaklee 2

Cara pemakanan, 2-3 kapsul sekali makan, 2 kali sehari, boleh dimakan sebelum atau selepas makan

Ini bentuk vitamin/pil lecithin ini. Bentuknya pun agak menarik untuk saya ngap terus especially selepas makan. Kata rakan seofis seeloknya makan selepas makan meal berat i.e. breakfast, lunch or dinner. Urmm, lepas ni bolehla try dengan lebih konsisten.

Lecithin ini saya order dari Isteri rakan sekerja . Kalau nak order produk Shaklee, boleh hubunginya melalui Facebook nya ( Supple-licious ) ataupun e-mail di zue_alesya2010@yahoo.com

Overall, Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan. Cuba sendiri dan lihat kesannya. Mungkin kesannya akan berbeza bergantung kepada individu. Googling around, memang banyak feedback positif penggunaan vitamin shaklee ini jika dibandingkan dengan feedback negatif. Tepuk dada, tanya selera. 

Shaklee adalah Produk Kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia.

Mempunyai pakar-pakar dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau.

Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif.

Anda boleh mendapatkan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee iaitu:YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu),BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah),ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah),SihatVitamin (Seremban).

Contest Bonus Akhir Tahun ini dianjurkan oleh Akma Omar dan ditaja oleh pengedar sah Shaklee serta ditaja oleh Bee Venom MalaysiaBlog Jawatan Kosong Kerja KerajaanJawatan Kosong Kerajaan Terkini, Exam SPA Online danKongsiBersamaNora.

MyCinta

MyCinta

#MyCinta adalah kempen social di mana semua rakyat Malaysia berkongsi gambar kesukaan di Malaysia.

Suka nasi lemak? Mee goreng? Rojak? Cendol? Suka menghabiskan masa di pusat membeli-belah? Pantai? Bagaimana dengan bersiar di persekitaran KLCC? Melawat masjid kegemaran anda? Melawat pasar malam itu? Suka meluangkan masa di kedai kopi?

Khas buat Instagrammer yang suka berkongsi gambar-gambar menarik dan keunikan Malaysia, ada reward RM2 setiap gambar yang dikongsikan . 

Syarat-syaratnya :

1) Register sebagai Ahli Pixi.My di http://pixi.my

2) Dah register, Snap any gambar menarik tentang Malaysia. Tema bebas tak kisahla makanan, tempat menarik, kekeluargaan, etc

3) Post di Instagram anda dan jangan lupa masukkan hashtag #MyCinta #PixiMy

4) Gambar tidak kisah gambar lama or baru

5) RM2 Rewards setiap gambar yang diapprovekan seperti di http://pixi.my/vshare/mycinta-for-malaysia 

P.s : Saya dah kumpul RM30+ dalam masa 2 hari… Hehehehe….

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »