≡ Menu

contest

Shell FuelSave Challenge 2014

 

Shell FuelSave Challenge 2014

Shell FuelSave Challenge kini kembali, hadiah RM20,000 menanti. Tuah ayam nampak di kaki, tuah anda mungkin di contest Shell ini.

Saya antara pengguna Shell FuelSave 95, memang puas hati semenjak menggunakannya. Kereta pun boleh dikatakan agak lancar dan selesa dalam perjalanan.

 

Shell FuelSave Challenge 2014 2

Hadiah Menarik antaranya :

Grand Prize – RM20,000
Regional Winner – Rm2,000
Consolidation prize – RM300

Info lanjut dan syarat-syarat pertandingan, boleh layari laman web ini –> www.shell.com.my/fschallenge

11_banner

11_banner

KLIK Gambar untuk Info Lanjut

Simple Contest dari Pixi.My dan Digi Malaysia. RM2 reward sehari hanya berkongsikan gambar di Instagram.

Syarat-syarat:

1) Join Pixi.My dan Register menggunakan Instagram
2) Take a picture of yourself doing a good deed everyday and share it di Instagram
3) Masukkan Hashtag  #30HariBaik , #DeedKu and #PixiMy

Total Reward – RM2 per picture, maximum 10 picture untuk 10 hari, total – RM20 . Everyday picture pun boleh as long as it consider Good Deed.

Info lanjut –> http://pixi.my/vshare/digi-30-hari-baik

GBR-425x840

GBR-425x840

Syarat-syaratnya :

1) Komen di entri ini, kenapa anda  mahu berbuka puasa di  Bangi Golf Resort Restaurant?
2) 5 komen terpilih akan memenangi 2 vouchers berbuka puasa di Bangi Golf Resort yang bernilai RM50 each
3) Tarikh tutup adalah pada 1159 malam, 6 July 2014
4) Pemenang akan diumumkan pada Isnin, 7 July 2014

Senarai Pemenang :

1) Mamatisya
2) Amir Nawawi
3) Zuraida Rahim
4) Anne
5) Munirah Izzan

Additional 3 ( waiting confirmation dari BGR)

6) Explorasa
7) Mohd Fazly Bin Ayi @ Awi
8) AbangEnsem

Pemenang akan saya hubungi melalui e-mail selewat-lewatnya 8 July 2014.

 

 

2

Bulan Puasa menjelma, raya bakal menyusul selepas itu pula. Pelbagai barangan yang diidami melengkapkan puasa dan juga raya yang bakal menjelma. Urmm, penat nak bersesak-sesak di Masjid India mencari kelengkapan raya. Kan best kalau ada alternatif yang lebih selesa dan menjimatkan masa?

Kini boleh dengan online shopping di Nile.com.my. Nile.com.my , Malaysia online shopping yang menyediakan pelbagai barangan antaranya baju muslimah, kasut, beg, peralatan gym, buku, perkakas rumah, perkakas daput dan pelbagai lagi.

Rezeki, ada give away menanti sempena Hari Raya Aidilfitri. Hadiah menarik seperti berikut :

 2 x Lucky Winner , hadiah RM300 Cash
4 x Lucky Winner , hadiah RM100 cash

Camne nak join? Mudah je, buat satu blogpost dan follow 4 langkah berikut :

1.  Tajuk: Saya Nak RM300 Duit Raya Daripada Nile.com.my

2. Letakkan gambar di bawah dan backlinkskan permalink ini –>  http://www.nile.com.my/page.php?cd=76


1

3. Hasilkan satu entri, kalau anda dapat Rm300 apakah yang anda akan beli sempena puasa or raya ini? (I.e. kelengkapan baju raya, belanja keluarga berbuka puasa, beli biskut raya, berbuka puasa di hotel, etc)

4. Emailkan ke  give_away@nile.com.my beserta tajuk email  – Raya Giveaway (and your full name)

a. Blog Link -
b. Full Name -
H/p Number -

Contoh :

2

5.  Result akan diumumkan di sini >> here <<. Closing date for the blog entry application is 21/07/2014, 11.59pm.

P/s:Pemenang akan berdasarkan ,  Lucky draw via random.org

DSC00091

 

DSC00075

Urmm, peliknya design Sofa Papa? . Itulah yang dikatakan oleh Isteri tersayang apabila saya tunjukkan gambar design Sofa menggunakan applikasi Sofa Maker di Courts Malaysia pagi tadi. Contest buat bloggers yang hadir designkan sofa dengan memilih fabrik, pattern etc. Best design win dan akan memenangi Set Sofa  yang bernilai Rm2K+.

DSC00076

Urmm, saya tahu peluang saya untuk menang agak tipis. Design simple sangat dan main pilih je. Hehehehe, masatu saya menjangkakan Pakcik Ketak ni bakal menang, design dia memang cantik.

DSC00073

Apps ni hanya ada di sesetengah Courts Megastore terpilih, boleh pilih design yang kita hendakkan, warna, corak fabrik etc.

DSC00091

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu. Terima hadiah kemenangan dari CEO Courts Malaysia, Allard Sjollema. Tak sangka, design simple saya tu menang. Speechless, memang tak letak expectation untuk menang. Rezeki anak-anak dan rezeki raya. Alhamdulillah. Thanks Courts Malaysia dan Ogilvy Malaysia.

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »