≡ Menu

contest

MyCinta

MyCinta

#MyCinta adalah kempen social di mana semua rakyat Malaysia berkongsi gambar kesukaan di Malaysia.

Suka nasi lemak? Mee goreng? Rojak? Cendol? Suka menghabiskan masa di pusat membeli-belah? Pantai? Bagaimana dengan bersiar di persekitaran KLCC? Melawat masjid kegemaran anda? Melawat pasar malam itu? Suka meluangkan masa di kedai kopi?

Khas buat Instagrammer yang suka berkongsi gambar-gambar menarik dan keunikan Malaysia, ada reward RM2 setiap gambar yang dikongsikan . 

Syarat-syaratnya :

1) Register sebagai Ahli Pixi.My di http://pixi.my

2) Dah register, Snap any gambar menarik tentang Malaysia. Tema bebas tak kisahla makanan, tempat menarik, kekeluargaan, etc

3) Post di Instagram anda dan jangan lupa masukkan hashtag #MyCinta #PixiMy

4) Gambar tidak kisah gambar lama or baru

5) RM2 Rewards setiap gambar yang diapprovekan seperti di http://pixi.my/vshare/mycinta-for-malaysia 

P.s : Saya dah kumpul RM30+ dalam masa 2 hari… Hehehehe….

Shell FuelSave Challenge 2014

 

Shell FuelSave Challenge 2014

Shell FuelSave Challenge kini kembali, hadiah RM20,000 menanti. Tuah ayam nampak di kaki, tuah anda mungkin di contest Shell ini.

Saya antara pengguna Shell FuelSave 95, memang puas hati semenjak menggunakannya. Kereta pun boleh dikatakan agak lancar dan selesa dalam perjalanan.

 

Shell FuelSave Challenge 2014 2

Hadiah Menarik antaranya :

Grand Prize – RM20,000
Regional Winner – Rm2,000
Consolidation prize – RM300

Info lanjut dan syarat-syarat pertandingan, boleh layari laman web ini –> www.shell.com.my/fschallenge

11_banner

11_banner

KLIK Gambar untuk Info Lanjut

Simple Contest dari Pixi.My dan Digi Malaysia. RM2 reward sehari hanya berkongsikan gambar di Instagram.

Syarat-syarat:

1) Join Pixi.My dan Register menggunakan Instagram
2) Take a picture of yourself doing a good deed everyday and share it di Instagram
3) Masukkan Hashtag  #30HariBaik , #DeedKu and #PixiMy

Total Reward – RM2 per picture, maximum 10 picture untuk 10 hari, total – RM20 . Everyday picture pun boleh as long as it consider Good Deed.

Info lanjut –> http://pixi.my/vshare/digi-30-hari-baik

GBR-425x840

GBR-425x840

Syarat-syaratnya :

1) Komen di entri ini, kenapa anda  mahu berbuka puasa di  Bangi Golf Resort Restaurant?
2) 5 komen terpilih akan memenangi 2 vouchers berbuka puasa di Bangi Golf Resort yang bernilai RM50 each
3) Tarikh tutup adalah pada 1159 malam, 6 July 2014
4) Pemenang akan diumumkan pada Isnin, 7 July 2014

Senarai Pemenang :

1) Mamatisya
2) Amir Nawawi
3) Zuraida Rahim
4) Anne
5) Munirah Izzan

Additional 3 ( waiting confirmation dari BGR)

6) Explorasa
7) Mohd Fazly Bin Ayi @ Awi
8) AbangEnsem

Pemenang akan saya hubungi melalui e-mail selewat-lewatnya 8 July 2014.

 

 

2

Bulan Puasa menjelma, raya bakal menyusul selepas itu pula. Pelbagai barangan yang diidami melengkapkan puasa dan juga raya yang bakal menjelma. Urmm, penat nak bersesak-sesak di Masjid India mencari kelengkapan raya. Kan best kalau ada alternatif yang lebih selesa dan menjimatkan masa?

Kini boleh dengan online shopping di Nile.com.my. Nile.com.my , Malaysia online shopping yang menyediakan pelbagai barangan antaranya baju muslimah, kasut, beg, peralatan gym, buku, perkakas rumah, perkakas daput dan pelbagai lagi.

Rezeki, ada give away menanti sempena Hari Raya Aidilfitri. Hadiah menarik seperti berikut :

 2 x Lucky Winner , hadiah RM300 Cash
4 x Lucky Winner , hadiah RM100 cash

Camne nak join? Mudah je, buat satu blogpost dan follow 4 langkah berikut :

1.  Tajuk: Saya Nak RM300 Duit Raya Daripada Nile.com.my

2. Letakkan gambar di bawah dan backlinkskan permalink ini –>  http://www.nile.com.my/page.php?cd=76


1

3. Hasilkan satu entri, kalau anda dapat Rm300 apakah yang anda akan beli sempena puasa or raya ini? (I.e. kelengkapan baju raya, belanja keluarga berbuka puasa, beli biskut raya, berbuka puasa di hotel, etc)

4. Emailkan ke  give_away@nile.com.my beserta tajuk email  – Raya Giveaway (and your full name)

a. Blog Link –
b. Full Name –
H/p Number –

Contoh :

2

5.  Result akan diumumkan di sini >> here <<. Closing date for the blog entry application is 21/07/2014, 11.59pm.

P/s:Pemenang akan berdasarkan ,  Lucky draw via random.org

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »