Hujung Minggu Lebih Ceria dengan Digi Unlimited 4G Weekend

Monday Blues. Friday Cool. Sabtu dan Ahad Joy. Weekend yang dinanti-nanti. Hari cuti bebas dari kerja bagi yang kerja pejabat. Anak-anak pula bebas dari sekolah. Apa nak buat? A nice vacation? Weekend get away sambil melihat pemandangan KLCC dan KL Tower yang memukau di waktu malam? Apa yang menarik waktu weekend bagi anda?
Hotel Mutiara Johor Bahru 38 Bagi saya, selain percutian, waktu weekend adalah waktu yang dinanti-nanti untuk spend quality time with family i.e. a nice vacation, terjah swimming pool, playground, singgahi shopping complex dan pelbagai lagi. Weekend adalah hari untuk bergembira, meluangkan masa bersama keluarga, dan menenangkan fikiran selepas penat bekerja dan mencari rezeki.

Time weekend, tak sah juga kalau x ushar handset. Semak whatsap, facebook, dan juga e-mail terkini. Cuma, kadang-kadang bila bercuti, internet kadang-kadang problem dan slow. Menyukarkan nak enjoy the moment i.e. menonton youtube bersama anak-anak. Surfing around, nampak ada pakej menarik ditawarkan daripada Digi iaitu:

Digi New Postpaid Plan – Unlimited 4G Weekend

Urmm, apa yang menarik tentang pakej ini dan relevan ke dengan saya dan seisi keluarga? Antara yang menarik tentang pakej ini antaranya –

1) 25GB All Day – Agak menarik. 25GB bagi saya agak banyak. Boleh la saya installkan kembali Instagram dan lebih aktif di Social media i.e. di Facebook dan twitter.

2) Free Unlimited 4G Weekend – For me, ini antara kelebihan utama bagi saya. Ayat unlimited bikin saya tidak keruan dan gembira. Apa yang boleh saya buat for free unlimited 4G weekend?. Antaranya, to name a few –

Percutian di Pulau Langkawi 2014 80
# Capture video/gambar2 bersama keluarga dan uploadkannya di Youtube untuk diabadikan seisi keluarga. Yup, selalu terlupa nak save video. Upload video. Nak upload straight lepas ambil video, loading pula slow. Lepas ni, bolehla ambil video banyak-banyak moments anak-anak membesar dan moment menarik i.e. ketika bercuti. Yup, mana yang boleh disharekan dengan public boleh disharekan . Mana yang untuk tontonan keluarga sahaja, boleh setkan as private dan diletakkan password.

IMG_0881

# Menonton Video/Youtube bersama Insan Tersayang – Anak-anak memang suka layan kartun dan menonton youtube time bercuti/weekend especially bila di bilik hotel. Sometimes, wifi dari hotel agak perlahan. Yerla, kena kongsi dengan ramai orang waktu peak dan bilik hotel yang mostly penuh. Slow, merengek-rengek anak tak puas hati tidak dapat menonton youtube dan video kesayangan mereka. Dengan Digi Unlimited 4G Weekend, anak-anak pun lebih gembira. Sayapun boleh menonton youtube or video-video kegemaran tanpa rasa bersalah kehabisan kuota internet yang disediakan. Bijak, bijak, bijak kan?

restoran maya feedback

#Update Blog dan Helping More People – Dengan Personal Hotspot, boleh kongsikan internet dari handset dengan laptop peribadi. Ada kalanya, ada entri yang sesuai diupdatekan time on the go, i.e. entri berkenaan tempat makan yang disinggahi. Kalau dibiarkan i.e. selepas seminggu dua, feelnya dan lain dan berkemungkinan besar kehilangan main point ataupun fakta yang ingin dimasukkan dalam entri blog.

Swimming Pool Langkawi 3

# Time to Enjoy the Moments – Unlimited 4G Weekend, lebih mengembirakan. Enjoy it to the fullest.  #DigiLetsInspire, keluarga pun perlu dimotivasikan dan digembirakan. Antara lain dengan access 4G Unlimited bersama digi ini, saya boleh surf internet dengan lebih pantas, access maklumat i.e. tempat yang ingin dikunjungi dan tempat makan menarik dengan lebih efisien dan ahli keluarga pun dapat berkongsi kegembiraan.

3) Unlimited Call to Any Networks – Yey, lebih mudah for me as a blogger, pekerja di pejabat, seorang bapa untuk berhubung dengan insan tersayang, rakan-rakan di pejabat, kenalan bloggers, PR agencies. Call on the go. Tak perlu nak risau pasal bil melambung tinggi banyak buat panggilan telefon.

4) FREE roaming in 5 countries(5GB + 60 mins) in Singapore, Thailand, Myanmar, Indonesia, Brunei – Yey, lepas ni bolehla cuti-cuti ke destinasi ini. Tak perlu nak risau pasal nak tukar simcard bila berada di destinasi percutian di atas. 5GB + 60 mins rasanya dah quite ok as sentiasa bersama dan buat call ketika perlu sahaja. Yey, jom cuti-cuti ke destinasi di atas.

Last but not least, harga berpatutan iaitu RM110 sebulan. Is it worth it? For me, RM110 money well spend. Kelebihan yang diperolehi lebih banyak dari harga yang perlu dibayar.

Digi 4G Unlimited Weekend buatku tergoda
Menepati kriteria dan citarasa
Seisi keluarga tentu gembira
Keriangan dikongsi bertambah ceria

Informasi lanjut berkenaan Digi Unlimited 4G Weekend bolehla layari —> http://bit.ly/2g1Iurl

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

19 thoughts on “Hujung Minggu Lebih Ceria dengan Digi Unlimited 4G Weekend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.