ASUS ZenFone 3 Laser – Indah Khabar, Indah Rupa

To be honest, ini pengalaman pertama saya bersama telefon Asus atau Android phone. Perkara pertama yang bermain di fikiran saya apabila mencuba Asus Zenfone 3 Laser ni adalah, ok ke? Sesuai ke dengan saya? First impression saya apabila menggunakan Asus Zenfone 3 Laser –

thumbnail_img_0562

1) Design dan Bentuk Yang Menarik – First impression, impress. Design nya agak menarik. Nak kata girly, tak juga. Nak kata nampak macho pun tak juga. Boleh katakan sesuai untuk untuk lelaki or wanita.

img_0665

Ini laptop Asus saya sebelum ini. Sudah berjaya lebih 2 tahun. So far, tidak mengecewakan. Time for ASUS ZenFone 3 Laser pula.

img_0638

2) Dual Sim Card – For me, it is a plus point. Especially cam saya yang ada buat kerja part time. One simcard untuk family/close friend. Satu lagi simcard boleh digunakan untuk rakan-rakan blogger, PR, client, etc. Nice kan?

3) Kualiti Gambar Yang Menarik – Ini antara yang menarik minat saya especially bila jadi Blogger dan Bapa Anak 3. Kerap kali tertinggal kamera di rumah. Gambar yang diambil dengan ASUS ZenFone 3 Laser menepati kehendak saya. Antaranya –

p_20161014_180558_vhdr_on

Pemandangan luar Shopping Complex. Biasalah bila bawa anak jalan-jalan.

p_20161014_182204_vhdr_on

Gambar Construction. Sebagai seorang Pelabur Hartanah, saya suka mengambil gambar dari masa ke semasa update projek yang dalam pembinaan. Especially untuk projek-projek yang saya merasakan ada potensi yang tinggi.

p_20161015_095714

Salah satu blogjob saya. Terlupa kamera. Nasib baik  ada ASUS ZenFone 3 Laser sebagai penyelamat. Saviour of the day.

p_20161015_103923_bf

Meriah kan? Event-event sebegini i.e. Seminar Labur Saham memang saya suka hadiri. Senang dipegang, muat dalam poket seluar dan kemeja saya.

p_20161015_205758_vhdr_on

My lovely son, Azim. Memang part gambar ini i.e. antara function yang kerap saya gunakan as a Bapa, Blogger dan juga Investor. Mudah dibawa kemana-mana dan senang digunakan. Open, snap, done.

p_20161015_223157_vhdr_on

Suasana Malam. Penuh bercahaya rumah sewa. Hartanah hobi yang menguntungkan.
p_20161016_161459_vhdr_on

Happy Moments with Family. Anak-anak gembira, bapa happy. Kamera mana kamera? Tak perlu risau lagi. Moments terindah dapat dicapturekan dan diabadikan dalam blog or komputer tersayang.

thumbnail_img_0560

4) Security Features – Good Point. So, time anak-anak tidak diawasi, phone ni tidak boleh digunakan tanpa pattern yang betul. Sekiranya dicuri, data-data di dalamnya dapat dielakkan daripada dicuri/hack etc. Bagi saya, ianya membantu kehidupan seharian.

5) Mudah Digunakan / User Friendly – Anak-anak pun mudah menggunakannya especially menonton kartun di youtube. Loading pun ok, gambar cantik, video pun ok bergantung kepada kualiti wifi/kelajuan internet yang disubscribe.

 

screenshot_20161016-201003

6) Surfing Internet Lebih Mudah – Kualiti Gambar dan Word dengan skrin yang agak besar memudahkan untuk membaca. Sambil-sambil temankan anak, boleh baca/melayari internet i.e. baca tips-tips berkenaan Pelaburan Hartanah.

7) Bateri Tahan Lama – Part ni, memang saya inginkan. Yerlah, bila banyak gunakan applikasi i.e. WhatsApp, Facebook, Waze, ketahanan bateri antara yang dicari-cari oleh pengguna yang sibuk seperti saya. Always on the go dan mendapatkan informasi dari masa ke semasa.

8) Harga – Harganya adalah RM999. For me, value for money. Indah Khabar, Indah Rupa. Menepati kriteria-kriteria utama pengguna di Malaysia i.e. design yang elegant/cantik, user friendly, bateri yang tahan lebih lama dan kualiti gambar yang menarik.

thumbnail_img_0588

Lebih lanjut berkenaan ASUS ZenFone 3 Laser, bolehla layari https://www.ASUS.com/my/Phone/ZenFone-3-Laser-ZC551KL/

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

11 thoughts on “ASUS ZenFone 3 Laser – Indah Khabar, Indah Rupa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.