Jual Air Boleh Untung RM8,000 Sebulan?

Bro, untungke berniaga air tepi jalan ni? Itulah yang saya tanyakan kepada seorang rakan yang berniaga jual air.

Ok la bro. Bisness jual air ni modal tak pernah. Margin profit dalam separuh. Bro kirala. Satu cawan saya jual RM1=RM2. Satu hari i.e. musim tengah panas ni dapatla jual dalam 400-800  cawan sehari. So, saya congak-congak adalah untung dalam RM400 sehari. Sebulan saya berniaga dalam 20 hari.

Simple maths, 20 x 40 = RM8,000 . Fuhh, kalah gaji saya yang bekerja di pejabat beraircond. Lumayan juga bisnes jual air balang ni ya? Kata orang, usaha tangga kejayaan. Kalau kat KL ni, apa-apa yang dijual lingkungan harga RM2 ke bawah especially air dan makanan, memang laris. No wonder ramai pendatang asing berniaga tepi jalan. Tiap-tiap bulan, kirim duit ke luar negara untuk anak-anak di kampung.

header
Bagi yang nak bermula bisnes Air Balang, mungkin panduan Bisnes Air Balang ini boleh dijadikan rujukan. Start small, siapa tahu hasilnya mungkin lebih dari yang dijangkakan. Nabi pun ada kata, 90% sumber rezeki datang dari perniagaan. Kecil-kecilan pun hasilnya menguntungkan jika kena caranya.

 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

22 thoughts on “Jual Air Boleh Untung RM8,000 Sebulan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.