Hari Ke 4 Kembali Ke Gym

Hari ke-4 di gym. Kata pepatah english ‘better late than never’. Tersedar dari lamunan selepas menghadiri Kursus “Stress and Time Management”. Kesihatan dan berat badan saya pada paras yang ‘high risk’. BMI, Lemak, etc dan berpotensi tinggi kena penyakit berbahaya. Mengambil langkah seperti disarankan oleh Kapten Ariva, saya kembali ke gym selepas almost 4-6 tahun tidak ke gym.

Berat semasa pergi kursus seminat tersebut adalah dalam 98.6 kg. Fuhh, dah nak masuk 100 kg. Berat nanang betul kalau kata orang terengganu. Hari ke-4 di gym. Inilah yang berjaya –

IMG_6194

Selepas jogging di treadmill, mencuba pula Elliptical trainer. 25 minit ,247 kalori berjaya dibakar dan jarak 2.51 km berjaya disudahi. Berpeluh-peluh dibuatnya.

IMG_6195

Yes, ianya membuahkan hasil. Dalam tempoh 2 minggu, 4 kali singgah ke gym, dapat kurangkan 1.3kg. More to go eyriqazz. Usaha tangga kejayaan.

Lepas ni nak cuba pula Teknik Cepat Bakar Lemak , Formula kurus yang sudah terbukti berjaya menurunkan berat badan ramai orang. Kata orang, usaha tangga kejayaan. Chaiyok eyriqazz dalam usaha menurunkan berat badan.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

12 thoughts on “Hari Ke 4 Kembali Ke Gym

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.