Booking Bas Ekspress dengan Lebih Mudah dan Pantas

Dilema juga suatu ketika dulu i..e time belajar or time tunaikan hasrat anak untuk menaiki bas pulang ke kampung. Kadang-kadang pergi ke kaunter tiket, tiket dah habis. Paling mengecewakan, beratur panjang, sampai turn saya, maaf tiket habis.

Pernah sekali, saya pulang kampung then dari Terengganu seorang diri ke Kelantan (kampung isteri). Direkomenkan oleh rakan saya saya untuk mencuba – catchthatbus.com. Ia membolehkan sesiapa saja membeli bas tiket berjarak jauh secara online. Perghhh zaman sudah semakin berubah, dengan 5 klik tiket bas untuk balik ke Kuala Lumpur saya sudahpun berada dalam emel! Kalau dulu bukan main panjang saya perlu beratur di stesen bas dan perlu turun awal takut perjalanan lewat.

Sedikit review pasal catchthatbus, feedback dari rakan selepas pembelian tiket pertamanya:

  1. Mereka selalunya akan mempromosikan secara mengejut yang menawarkan potongan harga setinggi 30-50%.
  2. Customer service memang bagus. Kita boleh bertanya akan info-info bas di website atau di app (android atau IOS). Support masih dibuka pada sebelah malam, hari itu saya chat dengan customer service pada pukul 10 malam.
  3. Jaminan harga tiket bas. Sama atau lebih rendah daripada harga di kaunter. Tiada caj tambahan pada SEMUA harga tiket.

busexpress

Tahun ini saya ada bercadang untuk bercuti ke Singapura, maybe saya nak try book pakai catchthatbus pula. Jimat sikit kalau naik bas berbanding dengan kapal terbang. Saya tengok harga hari itu bas KL ke Singapura, serendah RM45.

Suatu kebaikan utama adalah kamu boleh membuat bandingkan harga tiket pengusaha bas. Kalau ada bajet yang lebih, bolehlah cuba ambil bas yang mewah sikit. Dalam bas mewah ada wifi dan TV.
Harap post ini dapat memberi info yang berguna kepada yang sering home sick hahaha…..

Jimat masa, jimat tenaga, confirm dapat tiket. Informasi lanjut bolehla layari catchthatbus.com.

Selain itu, Bagi yang ingin menempah tiket untuk pulang ke kampung etc, bolehla juga menempah secara online dengan pelbagai syarikat bas bolehla –> Tempah Tiket Bas Ekspress di SINI

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

13 thoughts on “Booking Bas Ekspress dengan Lebih Mudah dan Pantas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.