Website Review – MyGadgets.My

Kali ini mengambil peluang untuk review website Mygadgets.my, salah satu website teknologi berkongsikan informasi berkenaan gadget terkini, kamera, barangan elektronik dan pelbagai lagi. Inilah review daripada saya –

1

Kandungan Website
Website bernichekan teknologi ini menggunakan bahasa english sebahgai bahasa utama untuk berkongsikan informasi berkenaan produk, servis, dan informasi berkenaan teknologi.

Layout Website
Layout blog agak kemas dengan warna putih dan hitam sebagai tema utama. Penggunaan font entri yang selesa memudahkan untuk pembaca membaca entri yang dihasilkan.

 

 

2

Tajuk Entri
Font entri utama dengan point utama especially di mainpage nampak agak sama, pembaca baru i.e. cam saya macam agak confuse sedikit. Cadangan saya, mungkin boleh bezakan warna tajuk entri i.e. warna biru dengan font main point i.e. berwarna hitam.

3

Kategori
Ruangan kategori memudahkan pembaca untuk memilih tajuk category yang digemari. I.e. cam saya, saya lebih prefer dan sukakan kategori houseld, mobile, dan gadgets. Juga informasi terkini berkenaan produk di pasaran i.e. Iphone 6s dan juga promosi menarik i.e. Unifi.

4

Gambar entri
Gambar di entri sesuai dengan entri yang dihasilkan cuma rasanya gaya bahasa agak skema sedikit. Mungkin boleh gunakan gaya bahasa yang lebih santai bagi menarik lebih ramai pembaca.

5

Cadangan penambahbaikan –

1) Popular post
– Pengguna ramai yang suka membaca entri popular post dan dari situ dapat menarik loyal readers.

2) Contest
– Dari masa ke semasa, mungkin pemilik website boleh anjurkan contest dengan hadiah menarik i.e. gadget, top up, dan pelbagai lagi.

6

3) Pembaca Jemputan
Segmen penulis jemputan i.e. dari penulis yang berbeza boleh mempelbagaikan lagi content entri dengan gaya bahasa yang berbeza bagi menarik audience yang berbeza.

Overall, saya berikan rating 7/10 untuk website ini. Informasi lanjut berkenaan website ini bolehla layari http://www.mygadgets.my/

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

11 thoughts on “Website Review – MyGadgets.My

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.