Taman Tasik Datuk Keramat, Kuala Lumpur

Seronok, 4 hari cuti. Nak jalan-jalan ke mana ya? Hotel mostly penuh?. Kalau waktu petang di KL, saya cadangkan boleh bawa anak-anak ke Taman Tasik Datuk Keramat, KL untuk beriadah bersama anak-anak.

taman tasik datuk keramat 1

Taman permainan bawa anak-anak ke sini memang seronok. Anak-anak enjoy, ibubapa pun gembira.

taman tasik datuk keramat 2

Laman Permainan, Gelanggang gym, gelanggang futsal, kiosk jalanan dan pelbagai lagi.

taman tasik datuk keramat 3

Jom pekena aiskrim roti. Tempatnya agak selesa.

taman tasik datuk keramat 5

Ini favourite anak-anak. Motosikal dan kereta mainan. Fuhh, kopak. RM10 dalam 10-15 minit.

taman tasik datuk keramat 6

Jom berjogging sambil menikmati udara dan pemandangan kuala lumpur.

taman tasik datuk keramat 8

Jom main buih sabun. Wah, buih sabun pun boleh buat duit kan?

taman tasik datuk keramat 9

Exercise, exercise, sihatkan fikiran dan minda.

taman tasik datuk keramat 11

Main belon buih, sepak-sepak bola. Jangan sepak-sepak orang dah la. Hahahaha..

taman tasik datuk keramat 13

Memang meriah di waktu petang especially time weekend.

taman tasik datuk keramat 14

Abis Si Azim dah start bawa kereta mainan sudah tidak mahu turun.

taman tasik datuk keramat 15

Kakak pun join sekali. Aduyai.

taman tasik datuk keramat 17

Jalan-jalan, papa kejar. Papa kejar.

taman tasik datuk keramat 20

Jom main futsal. Hehehe, syiok. Dah lama tak main futsal ni.

taman tasik datuk keramat 21

Mari beriadah bersama insan tersayang.

 

taman tasik datuk keramat 23Playground untuk anak-anak. Saya perhatikan dari masa ke semasa, sudah banyak wear and tear yang tidak dibaiki. Sikap pengguna juga antara faktor banyak peralatan sudah rosak di sini. Sayang, tempat yang cantik kalau pengguna tidak pandai menjaganya, lambat laun , faham-faham la.

Anyway, Jika ingin berkunjung dan menempah hotel di Kuala Lumpur,  saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

6 thoughts on “Taman Tasik Datuk Keramat, Kuala Lumpur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.