Nenas Tanglong – Serius Sedap

Papa, singgah kedai beli air jus nenas tu. Sedapla Papa. Sayang selalu beli. Sampai Alisya pun selalu tanya, Mama ni asyik beli air nenas ni je. Nenas tanglong nama diberi. Kreatif. Singgahla beli 2 cawan. Satu cawan RM3. Sekali minum, fuhhh, memang sedap. First time...

Pre GST Shopping

Pre-GST shopping. Antara barangan yang sempat dibeli seisi keluarga – Diapers dan barangan bayi. Drypers, huggies, etc. Most barangan bayi akan naik selepas pengenalan GST beberapa hari lagi bermula 1 April 2015. Most barangan akan naik harga. Ada barangan yang kekal. Ada barangan yang turun?...

Nak Peluk Ibu

Si ibu hantar anak ke smart reader. Si anak menangis, nak peluk ibu. Nak peluk ibu.Si ibu nampak rushing dan tergesa-gesa tidak sempat memeluk si anak… Mungkin sudah agak lewat utk ke pejabat… Situasi yang saya nampak di depan mata saya hari Jumaat yang lepas...

Bayaran Kredit Kad Terakhir

Finally, saat yang dinanti-nanti kini tiba. Selepas berjaya settlekan hutang kad kredit maybank, bulan ini Alhamdulillah, berjaya settlekan bayaran terakhir kad kredit AEON – Baki terakhir RM88.29 sudah disettlekan beberapa minit yang lepas. Alhamdulillah, kini saya bebas dari Hutang Kad Kredit. Hati terasa lebih tenang,...

Cinderella – Mama Tiri owh Mama Tiri

Weekend lepas bawa anak-anak tengok Filem Cinderella. Tak sangka, bukan main mahal tiket wayang sekarang. TIket di TGV, untuk couple seat RM22 seorang. 4 orang dah RM88. Demi isteri dan anak-anak , turut-turutkan. Personally, memang best cerita ni. Memang sesuai bawa isteri dan anak-anak perempuan....