Malaysia Best Blog 2015

Siapakah Malaysia Best Blog 2015? . Saya kongsi-kongsikan pendapat saya, blogger pilihan saya. Saya senaraikan menurut Alphabet. Let’s say ABC dan kenali blogger terkenal dan terbaik di Malaysia.

A – AbangEnsem.com

Abangensem.com , seorang blogger hartanah terkenal di Malaysia. Ayat-ayat gatal dan menggoda, antara tarikan utama menarik pembaca. Antara blogger hartanah yang aktif berkongsi ilmu hartanah dan memandaikan bangsa melayu. One of my sifu dalam Pelaburan Hartanah dan Kewangan. Blog yang wajib singgah hari-hari.

Sepetang bersama Blogger 2013 27
A – Ahmadfaizal.com

Sifu Blogger dan Otai dalam buat duit melalui blog especially melalui program Affiliate. Sudah menjana 6-7 angka rasanya melalui medium affiliate. Blogger yang suka makan cendol, seorang cikgu yang sporting, dan entri yang membuat jantung ditusuk-tusuk. Straight to the point dan padu. Antara blog yang akan saya singgah apabila ada update terbaru dan mencilok-cilok idea menulis entri berkenaan affiliate.

Dapatkan di Sini –> Rahsia Blogger Biasa-Biasa Menjana Lebih 100 Komisen Dengan Klikjer

B – Benashaari.com

Aaron Aziz versi blogger. Dengan rupa yang kacak dan tampan, badan berketak-ketak, penulisan yang santai dan sentiasa berupdate menjadi tarikan pembaca. Seorang blogger yang berpengaruh di Social Media dan membantu ramai blogger lain. Kelab Blogger Ben Ashaari yang ditubuhkan misalnya, banyak membantu dan mengeratkan hubungan sesama blogger. Ben Ashaari, antara blogger contoh dan Malaysia Best Blog 2015.

C – CiklilyPutih.Com

CikLilyPutih. Ehh, Puan. Queen of Event. Sana sini rajin menghadiri event dan memeriahkan event blogger. Happy go luck, humble, dan sentiasa tersenyum. Antara blogger terawal yang saya kenali dan masih akrab sehingga kini. Keep it up Puan Lily.

D – Denaihati.com

Tidak perlu diperkenalkan lagi. Blog yang terkenal dengan tagline hidupkan untuk memberi banyak membantu blogger dan insan lain dari pelbagai segi. Menjana pendapatan, berkongsi informasi, tips blogging, pelbagai tips lain. Always beberapa step ahead dalam pelbagai segi, menjadikan blog ini mempunyai keunikan yang sukar ditandingi.

E – Eyriqazz.com

Masuk bakul angkat sendiri. Parenting & Lifestyle blogger yang suka berkongsi apa saja yang terbuku di hati. Mostly on parenting, travel, and food. Minat dalam menulis dan memorikan pengalaman hidup dalam blog, semoga suatu hari nanti blog ini mampu memberi manfaat kepada pelbagai pihak dan membantu lebih ramai pembaca di luar sana.

johan-botak-dan-faizal-fredley
F – Faizalfredley.com

Antara travel blogger terbaik pilihan saya. Muda-muda sudah banyak destinasi menari sudah dikunjungi bikin hati ini jealous tahap gaban. Seorang blogger yang mudah dibawa berbincang dan sentiasa mencuba memperbaiki prestasi diri. Kongsi-kongsikan lebih informasi pasal Tips travel dan tipsberbelanja ketika bercuti bro.

G – Gagal mengesan blogger best bermula dengan huruf G. Rekomenkan saya.

Fatin Liyana
H – Honeykoyuki.blogspot.com

Fatin Liyana. Dari student bergelar Doktor kini. Sayang, sudah berpunya. Menangis tidak keruan Abangensem dibuatnya. Pemilik blog yang cantik ditambah dengan gaya penulisan yang menusuk jiwa sentiasa mendapat tempat di hati pembaca.

Peugeot 207 LaunchDSC02724
H – Hazmanfadzil.com

Food Blogger Popular Malaysia. Sebut pasal makanan, mesti teringat akan blogger ini. Masih bujang . Available lagi tak? kena tanya pemilik blog. Entri-entri makanan sentiasa membuatkan diri ini tidak keruan especially menjelang ketika nak lunch dan dinner. Bikin hati panas melihat gambar makanan yang menggiurkan.

hasrul-hassan-blogger-seo2
H – Hasrulhassan.com

Sifu Tips Blogging dan SEO Malaysia. Fulltime househusband, sentiasa berkongsi tips berblogging dan info semasa. Tidak lokek ilmu. Kalau nak cari blogger yang mampu menaikkan keyword best di blog, memang highly recommended blogger ini. Sekejap je, dah masuk first page. Terbaik.

Kakak+Hanis+Zalikha+Liana+Ezzana+Kahwin+21
I – Inibelogsaya.blogspot.com

Hanis Zalikha on her own league already. Dari seorang student @ blogger, kini mencipta nama sebagai seorang artis popular. Pelakon, pengacaraan, dan pelbagai lagi. Sekali blog update, mencanak-canak trafik naik.

bersama-blogger-2
J – Joegrimjow.blogspot.com (kredit gambar Kujie2.com)

Joegrimjow, walaupun nampak sudah semakin kurang aktif, ini antara blogger yang saya rasakan mempunyai keistimewaan sendiri. Seorang yang berwawasan tinggi, businessman berjaya dan tidak lokek berkongsi info dan rahsia kejayaan.

K - Kakinakl.com
K – Kakinakl.com

Kak Ina KL @ Ketua Geng Talibarut. Sekali tengok nampak garang. Dah mula borak, ketawa terbahak-bahak. Usia bukan penghalang untuk aktif berblogging berkongsikan resepi masakan sedap, pengalaman peribadi, dan pelbagai lagi. Antara sifu saya in life. Tunjuk ajari sifu.

 

Kujie
K – Kujie2.com

Hidup Biar Sedap. Makcik ni dalam blog bukan main panas lagi mencili. Jumpa kat depan, soft spoken dan sangat baik orangnya. Bagus juga ada blogger otai yang sentiasa menasihatkan blogger lain dan berkongsi informasi. SEO yang sangat mantap. Keyword evergreen sentiasa menyinggah. Jangan cuba buat Kak Jie marah, sekali dia sound, rasa mahu terjun bangunan. Hehehehe, gurau je kak jie.

 

Lompat sat  as ini requirement ditetapkan oleh penganjur contest –

O - Ohduit.com
O – Ohduit.com

Personally baru mula mengenali blogger ini. Banyak juga tips-tips dikongsikan di blog penganjur ini. Tentu banyak duit pemilik blog ohduit ni. Komen saya, sila tambah hadiah lagi untuk contest ini especially tempat kedua hingga kesepuluh. Bagai langit dengan bumi hadiah tempat pertama dengan tempat kedua hadiah diberi. Tentu lebih ramai berduyun-duyun join sekali.

Huruf2 lain sila sambung. Cabaran dari Eyriqazz buat rakan-rakan blogger. Ramai blogger berbakat dan terbaik di Malaysia, tak sempat nak senaraikan semua.

Blogger mana pula pilihan best blog anda di Malaysia untuk tahun 2015 ini? Kongsi-kongsikan pandangan anda.

“Mari menyertai contest SEO Malaysia Best Blog 2015 dan anda berpeluang memenangi hadiah utama, wang tunai bernilai ribuan ringgit!! Contest SEO ini dianjurkan oleh Ohduit.com.”

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

23 thoughts on “Malaysia Best Blog 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.