Diberi Betis Hendak Paha

Peha Ayam

 

Diberi Betis Hendak Paha (maksud –┬áDiberi sedikit, lalu hendak minta banyak). Itulah yang terjadi ke atas previous tenant rumah sewa eyriqazz. Sikap lembut dan bertolak ansur, di salah ertikan dan diambil kesempatan –

Dah agreed 50-50, suddenly dia ckp kipas rosak because wear and tear.. Both water heater rosak bcz wear and tear.. Pintu tandas terkopek kena air coz wear and tear dan saya yg kena byr semua tu… Wtfish..

Sebelum ini, saya berikan apa yang dimahukan –

1) tak pernah naikkan harga sewa for the past 3 years
2) dia mahu privacy, saya berikan privacy
3) dia mahu additional car park, saya kasi dengan minta additional rm70 je walhal ramai yang nak sewa car park RM100+
4) bayar lewat skit, saya ok je
5) patut kluar 15hb, saya kasi kelonggaran keluar 23hb
6) kerosakan patut byr 100% , saya ok 50-50

Moral of the story, business is business. Lembut pun ada limitnya. Pengalaman yang mengajar saya untuk lebih berhati-hati dalam memilih penyewa dan langkah yang perlu saya ambil dari proses menapis penyewa sehingga penyewa keluar.

Kredit picture – UncleSeekers

P.s : Sayang anak tangan-tangankan. Sayangkan rumah sewa, tengok-tengokkan.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

31 thoughts on “Diberi Betis Hendak Paha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.