Luahan Hati Seorang Bapa – Balik Kerja Anak-Anak Dah Tidur

Teringat perbualan saya beberapa hari yang lepas dengan seorang Manager di ofis.

Mr Manager – Sebut pasal anak, teringat kat anak aku. Beberapa hari sejak sekolah dibuka ni, time balik dari kerja, anak-anak dah tidur.
Eyriqazz – Yerla bro. Anak-anak penat pagi petang ada sekolah. Kau pula, selalu balik lewat kerja.

Mr Manager – Nak buat camne bro. Kerja harus disiapkan. Balik awal is not an option for me…

Urmm, wondering. Dalam zaman mencabar ini, mostly ibubapa bekerja. Quality time bersama anak-anak pun semakin berkurang. Anak-anak cepat membesar, pejam celik pejam celik sudah di bangku sekolah. Alisya belum lagi. Tahun depan.

IMG_8377

Quality time dengan anak-anak sangatla penting. Kesibukan bekerja anak-anak semakin rasa terpinggir. IPAD, gadget canggih bukan pengubat kasih sayang seorang ibu/bapa. Lebih malang, kalau ada sesetengah majikan yang berfikiran negatif apabila staff balik awal or kalau lebih tepat always on time. Work life balance easy said than done. Balik awal boleh spend more time with family. Boleh take more rest at home dan boleh tidur lebih awal supaya keesokan harinya boleh lebih produktif. Sekarang ni, memang normal muda-muda dah sakit-sakit. Lifestyle, tekanan kerja, ekonomi keluarga, dan pelbagai lagi.

Summary – Dwayne Johnson and Rocco DiSpirito try and turn-a-round a familyu pizza parlor that has hit hard times with the economic downturn. They soon find the owner is a aggressive workaholic with a failing marriage as well as a business that isn’t working to contend with.

Buat Ibu bapa, saya syorkan tengok sampai habis cerita Wake Up Call ini. Banyak pengajaran boleh diambil dari kisah ini.

P.s : Dapatkan di sini –> Teknik Mendidik Anak Cemerlang 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

27 thoughts on “Luahan Hati Seorang Bapa – Balik Kerja Anak-Anak Dah Tidur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.