Mantera Pelaburan Hartanah

Jika dulu, antara Mantera Pelaburan Hartanah yang terkenal adalah “Lokasi, Lokasi, Lokasi”. Namun kini, saya tend to agree dengan pendapat Dr. Azizul Azli Ahmad, mantera baru kini adalah “Aliran Tunai, Aliran Tunai, Aliran Tunai” iaitu yang boleh dikatakan jumlah positive cashflow bulanan melebihi dari jumlah yang perlu dibayar kepada bank + maintenance fees dan kos-kos lain bulanan.

Rahsia Pelaburan Hartanah 10

Dr. Azizul Azli Ahmad sendiri misalnya sudah membuktikan yang hartanah luar bandar yang harga di bawah RM50 ribu mampu membawa pulangan yang lumayan. Harga di bawah pasaran, positive cash flow bulanan. Siapa yang tak mahu kan?

Rahsia Pelaburan Hartanah 14

Lihat saja lebihan positive cash flow untuk 6 buah rumah Dr. Azizul Azli Ahmad di lokasi luar bandar yang boleh dikatakan lokasinya tidak sestrategik Kuala Lumpur, Shah Alam, mahupun Kajang.

Rahsia Pelaburan Hartanah 16

Tips yang sangat menarik turut saya kongsikan di sini perkongsian dari┬áDr. Azizul Azli Ahmad penulis buku “Mudahnya Beli Rumah” –

1) Mulakan dengan kediaman yang murah
2) Mulakan dengan kediaman yang kecil
3) Rendahkan piawai kita (Jangan terus nak target landed house di lokasi yang strategik, ukur baju pada badan sendiri)
4) Undercond + SUbsale + Lelong antara platform terbaik
5) Mulakan Tabungan . Saya tambah, boleh praktikkan Tips Tabung Bunian
6) Jika kita mampu beli kenderaan, kita mampu beli rumah (Sangat setuju!!)

Tepuk dada, tanya selera. Setiap orang mampu untuk melibatkan diri dalam pelaburan hartanah dan menjana pendapatan yang konsisten dari Pelaburan Hartanah.

Mahu belajar cara beli rumah tanpa modal atau dengan sedikit modal? Jemput baca di sini –> Takde Duit Boleh Beli Rumah Ke?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

8 thoughts on “Mantera Pelaburan Hartanah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.