Tips Jimat Elektrik di Rumah

Tertarik dengan perkongsian seorang rakan pejabat berstatus pengurus,berkongsikan pengalaman menjimatkan Elektrik di rumahnya. Sangat teruja bila dia bercerita, bil bulanan yang mencecah RM350 sebulan, mampu dikurangkan kepada kurang dari RM200 sebulan. Penjimatan almost 50% tu?
Save Electricity Poster

Apakah Rahsianya? Saya kongsikan di sini, rahsianya nampak mudah dan simple je. Dia Unplug kan perkakas elektrik yang tidak digunakan especially bila setiap pagi dia pergi ke kerja. Both suami isteri bekerja, anak-anak bersekolah, tidakla sukar mana untuk unplug perkakas elektrik kan? Nampak mudah, tapi berapa ramai yang buat? Katanya most perkakas elektriknya di unplugkan kecuali peti sejuk. Hasilnya dia sendiri kagum dapat menjimatkan elektrik dengan hanya unplugkan perkakas elektrik i.e. laptop, televisyen, dan pelbagai lagi.

Sedikit info :

” Did you know that appliances that are plugged in keep using energy, even when they’re switched off? Even an appliance as small as a coffee pot continues slowly sapping energy every moment it stays plugged in, long after the last cup of coffee has been consumed.” – Kredit How To Save Electricity – 

ebk

Sebut pasal penjimatan Elektrik , ada ebook menarik berkongsikan tips menjimatkan elektrik. Di kala kos sara hidup yang semakin meningkat, rasanya agak berbaloi untuk memilik ebook ini yang pasti mampu menolong dalam mengurangkan bil elektrik setiap bulan.

Tips Jimat Elektrik

Antara yang dikongsikan antaranya Tips dan Trick Penjimatan Elektrik, Peralatan yang banyak menggunakan elektrik, Tips penjimatan elektrik di ruang dapur, bilik tidur dan pengiraan bil elektrik, dan juga Tips Pembelian Barangan Elektrik yang Baru. Sedikit sedikit penjimatan mampu membantu perbelanjaan seisi keluarga.

buybar

Dapatkan di Sini –> Tips Jimat Elektrik

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

43 thoughts on “Tips Jimat Elektrik di Rumah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.