Pengalaman Terbang bersama Malindo Airlines

Baru sempat nak updatekan entri, pengalaman pertama terbang bersama Malindo Airlines beberapa bulan yang lepas. Kalau pergi ke sini menggunakan waze, jangan mudah tertipu, sila wazekan “Subang SkyPark” instead of Subang Airport, nanti dibawanya ke tempat yang lain.

Pengalaman Terbang Malindo Air 1

Queue menunggu barisan untuk check in kan luggage. Tempat agak bersih, selesa, dan tak crowded sangat jika dibandingkan dengan KLIA2.

Pengalaman Terbang Malindo Air 6
Check In Time

Pengalaman Terbang Malindo Air 9

Ada beberapa tempat makan di sini, tak sebanyak di KLIA2. Namun, dari segi harga, rasanya harga di SkyPark Subang ni lebih murah.

Pengalaman Terbang Malindo Air 11

Selain Malindo Airlines, Firefly pun terbang dari Subang Airport ini. 

Pengalaman Terbang Malindo Air 12

Menunggu dengan sabar. Time ni flight kami delay dalam setengah jam.

Pengalaman Terbang Malindo Air 15

Jom naik kapalterbang. Kapalterbang Malindo lebih kecil jika dibandingkan dengan kapalterbang AirAsia dan Malaysia Airlines. Terbang pun lebih rendah. 

[+] Dapatkan Tawaran Hotel Terbaik di SINI

Pengalaman Terbang Malindo Air 19

Seat ok. Pramugari pun ok. Kain berbelah? Yang tu kena tanya Pakcik Sohoque, dia memang suka kain belah-belah ni.

Pengalaman Terbang Malindo Air 20

Anak-anak. Timeni naik dengan Alisya dan Ariana. Ariana baru beberapa minggu dilahirkan.

Pengalaman Terbang Malindo Air 24

Penerbangan ke Kota Bharu, Kelantan. Diberikan biskut kering dan air mineral. Ok la dari takde apa-apa kan? Boleh juga mengalas perut. In term of harga timeni, harga yang ditawarkan agak berpatutan. Tak jauh beza dengan harga AirAsia. Mungkin lebih murah ketika itu.

Pengalaman Terbang Malindo Air 25

Smile-smile. Agak goyang dan cuak juga malamtu. Cuaca kurang baik. Bila langgar awan dan hujan, memang terasa sangat lebih-lebih lagi kapalterbang yang lebih kecil. 

Pengalaman Terbang Malindo Air 28

Alhamdulillah, selamat sampai. Boleh juga baca entri sifu saya tentang Malindo Air ini –> Pengalaman pertama kali menaiki Malindo Air

Anyway, Jika ingin menempah hotel di Malaysia saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

24 thoughts on “Pengalaman Terbang bersama Malindo Airlines

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.