Bagaimana Menjana Pendapatan Melalui Blog?

Saya menerima satu e-mail dari pembaca beberapa hari lepas bertanyakan bagaimana menjana pendapatan melalui blog. Saya kongsikan di sini :

“assalammualaikum tuan….sya baru nak berjinak jinak dalam dunia blog..malah belum ada blog pun…

saya nak minta tlg tuan kongsikan dgn saya panduan ataupun tip bgmana saya boleh menjana pendapatan melalui blog…kebetulan saya mmg suka menulis dan berkunjung ke merata tempat…harap tuan dapat berkongsi ilmu….bagaimana nak jdkan blog saya dikenali…tq tuan, saya hargai pertolongan tuan..semoga allah membalas jasa tuan”

photo (5)
Saya kongsikan balasan e-mail saya disini, kot-kot ada pembaca eyriqazz yang lain mahu bertanyakan soalan yang sama –

”ย Buat permulaan, saya syorkan awak menghadiri seminar buat duit affiliate dengan blog ini –> Daftar Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog

Di sana akan ada perkongsian menarik dari bloggers/internet marketer camne mereka mampu menjana 4-5 angka sebulan dengan affiliate/blog.

Disamping itu boleh berjumpa dengan ramai bloggers disana dan boleh dijadikan platform untuk berkongsi2 informasi dan bertanyakan tentang cara dan tips menjana pendapatan dengan blog.

Selepas itu, pekena Cendol (bak kata Mr. Titan) dan praktikkan tips yang diajar. Usaha –> Result.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

18 thoughts on “Bagaimana Menjana Pendapatan Melalui Blog?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.