Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan? . Semakin ramai yang menyebut dan memberikan pandangan berkenaan Produk Shaklee i.e. vitamin yang dikatakan memberikan banyak manfaat dan kelebihan kepada sistem badan. Personally, saya sendiri pun mula-mula agak was-was untuk menggunakan produk shaklee ini especially bila mengetahui shaklee ini menggunakan konsep MLM dalam bisnes model mereka.

Namun selepas mengenali beberapa kenalan yang menggunakan produk shaklee ini dan juga pengedar yang menerangkan lebih lanjut, hati lebih terbuka untuk menerimanya. Lebih-lebih lagi apabila isteri sendiri request untuk beli vitamin shaklee kerana katanya testimoni dari anak pengasuh yang menggunakannya ketika sebelum bersalin dan selepas bersalin, sangat bagus especially untuk kesihatan .

Antara feedback dari anak pengasuh antaranya bagus untuk ibu yang menyusu anak, susu semakin bertambah. Ketika Isteri dah bersalin, saya sendiri tanyakan seorang rakan dan Alhamdulillah, selepas penerangan yang diberikan, isteri terbuka hati untuk mencuba beberapa vitamin shaklee ini.

vitamin shaklee isteri
Alfafa Complex, Lecithin, B-Complex dan Ostematrix antara Vitamin Shaklee yang menjadi pilihan isteri sepanjang berpantang dan kini

Ini antara vitamin/produk shaklee yang isteri gunakan antaranya Alfafa Complex, Lecithin, B-Complex, dan Ostematrix. Feedback isteri sangat bagus. Ada juga rakan-rakan isteri yang menegur mengatakan berat badan isteri makin menurun. Wifey cakap mungkin sebab dia sentiasa amalkan makan lecithin dan Alfafa Complex.  Alhamdulillah, apabila produk ini dapat membantu Isteri tersayang. 

Lecithin shaklee
Lecithin Shaklee antara kelebihan vitamin ini antaranya memecahkan lemak dan menolong mengurangkan berat badan, menurunkan paras kolesterol dalam serum dan menggalakkan fungsi optimum otak

Lecithin ini saya pun turut menggunakan selepas mendapat feedback positif dari rakan seofis. Katanya lecithin ni memang sesuai untuk jaga berat badan.Kalau diamalkan sekali dengan pemakanan yang seimbang dan bersenam, lebih mudah untuk turun berat badan ataupun maintain berat badan yang ideal. So far, saya memang on and off menggunakan lecithin ini, tapi isteri memang tak pernah miss. Memang saya sendiri suka lecithin ini, mudah ditelan dan rasanya pun ok minum dengan air.

Lecithin shaklee 2
Cara pemakanan, 2-3 kapsul sekali makan, 2 kali sehari, boleh dimakan sebelum atau selepas makan

Ini bentuk vitamin/pil lecithin ini. Bentuknya pun agak menarik untuk saya ngap terus especially selepas makan. Kata rakan seofis seeloknya makan selepas makan meal berat i.e. breakfast, lunch or dinner. Urmm, lepas ni bolehla try dengan lebih konsisten.

Lecithin ini saya order dari Isteri rakan sekerja . Kalau nak order produk Shaklee, boleh hubunginya melalui Facebook nya ( Supple-licious ) ataupun e-mail di zue_alesya2010@yahoo.com

Overall, Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan. Cuba sendiri dan lihat kesannya. Mungkin kesannya akan berbeza bergantung kepada individu. Googling around, memang banyak feedback positif penggunaan vitamin shaklee ini jika dibandingkan dengan feedback negatif. Tepuk dada, tanya selera. 

Shaklee adalah Produk Kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia.

Mempunyai pakar-pakar dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau.

Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif.

Anda boleh mendapatkan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee iaitu:YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu),BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah),ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah),SihatVitamin (Seremban).

Contest Bonus Akhir Tahun ini dianjurkan oleh Akma Omar dan ditaja oleh pengedar sah Shaklee serta ditaja oleh Bee Venom MalaysiaBlog Jawatan Kosong Kerja KerajaanJawatan Kosong Kerajaan Terkini, Exam SPA Online danKongsiBersamaNora.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

94 thoughts on “Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.