Orang Lain Pun Nak Cepat

Orang Lain Pun Nak Cepat. Macam mana awak bawa motosikal ni!!!. Emosi dan marah mula menguasai diri. 

Maaf Bang, Maaf bang, saya nak cepat. Tak sempat nak brek langgar motosikal abang. Jalan yang baru selepas hujan mengeruhkan keadaan. Terbalik motosikal yang kunaiki. Mujur, nyawaku masih panjang. Kereta di belakang sempat brek dari melanggar motosikal dan aku di tengah-tengah jalanraya yang agak sibuk. Lebuhraya Mehameru yang sentiasa sesak ketika pulang kerja.

photo 1

Koyak seluar kerja ku. Nasib baik motosikal masih boleh kunaikkan dan boleh dihidupkan.

photo 2

Cedera ringan di lutut. Syukur, nyawaku masih panjang.

Abang, Maafkan Saya . Saya nak cepat pulang ke Cheras. Maaf Bang sambil dihulurkan tangannya.

Emosi dan marahku mula reda. Mungkin betul dia ada emergency. Muka dia pun nampak bersalah. Ku sambut tanganya. Next time hati-hati ya.

Ye, semua orang nak cepat. Tapi, berhati-hati di jalanraya. Jangan kerana kesilapan kita, orang lain yang menanggungnya. Teguran buat diri sendiri juga.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

21 thoughts on “Orang Lain Pun Nak Cepat

Leave a Reply to Mak Jemah Jual Vitamin Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.