Hotel Review – Seri Bayu Resort Hotel, Bagan Lalang

 Last time semasa pergi pekena Ikan Bakar di Bagan Lalang, kami menginap di Seri Bayu Resort Hotel, Bagan Lalang. Lokasinya yang within 5-10 minutes dari tempat makan ikan bakar dan harganya yang berpatutan menjadi faktor utama kami memilih untuk menginap semalam di sini.

Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 40
Seri Bayu Resort Hotel, ala-ala apartment. Quite nice juga.

Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 2

Pemandangan dari luar. Dalam tu tempat check in. Ada special rate untuk government servant kalau booking melalui telefon dan bayar ketika check in.

Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 4
Jom ambil kunci di reception.
Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 7
Depan reception ada swimming pool. Sekarang ni, pergi mana-mana, anak-anak mesti cari swimming pool kan? Satu add on buat pengunjung.

Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 8
Dah petang time ni.
Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 11
Anak-anak dah teruja. Petangtu terus bawa pi swimming pool.
Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 12
Jom terjun swimming pool

 

Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 14

Inilah tempat saya menginap. 3 tingkat. Saya ambil unit studio. Time ni tahun lepas rate dalam RM150-RM180 semalam.

Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 15
Unit kami. Satu katil queen. Studio unit. Quite nice dan selesa

 

Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 16

Agak besar juga ruang nya.

Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 17

Small kitchen. Bolehla nak panaskan air.

Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 18

TV, aircond, water heater. 

Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 19

Almari. Jom tidur. Ehh, tetiba.

Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 20

Toilet. 

Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 22

View dari bilik. 

Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 23

Overall, saya puas hati. Unit selesa cuma lantai agak sejuk waktu malam.

Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 25

Banyak juga unit di sini. Banyak kosong time saya datang. Maybe coz bukan cuti sekolah.

Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 26

Playground untuk anak-anak.

Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 27

Besoknya sebelum check out terjah swimming pool lagi.

Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 29

Bila nak balik ni?

Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang 34

Panorama view.

Overall experience, 7.5/10. Lepas pekena Ikan Bakar dan Seafood, takdela kena rushing sangat nak gerak balik. Boleh bermalam di sini. Harga pun berpatutan.

Untuk tempahan Seri Bayu Resort Hotel, Bagan Lalang, bolehla tempah di laman web Agoda.Com

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

13 thoughts on “Hotel Review – Seri Bayu Resort Hotel, Bagan Lalang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.