Tips Murah Rezeki dari Mak Mertua

Qurban

Saya pernah tanyakan mak mertua saya..mak mertua kerja kerani, bapa mertua technician..tapi diorang jrg sgt ada masalah kewangan dan aset yg mereka miliki sekarang bernilai jutaan ringgit… Kredit kad bayar full, point redeem dapat barang…

Saya tanya apa rahsianya?

Jawabnya, semenjak mereka kahwin, tak pernah miss buat qurban..Alhamdulillah, sejak last year buat qurban, in term of kewangan dipermudahkan..

img_3434

Tahun ini, saya pasang niat nak buat Qurban di Kemboja. Masuk gaji, saya bercadang nak buat bayaran. Alhamdulillah, dipermudahkan –

1) HR luluskan permohonan yang saya tidak perlu membayar RM6,500+ untuk bayaran hospital terlebih daripada yang HR cover kos bersalin Isteri RM14K+
2) Pertama kali terima Income Affiliate Lazada Malaysia
3) Cash Outkan Earning ChurpChurp selepas almost setahun earning macam ‘hidup segan mati tak mahu”
4) Terima Income Affiliate tidak disangka-sangka dari Agoda, Klikjer, Ashaadee, etc

Alhamdulillah, betulla kata Tuan Denaihati, Hidupkan Untuk Memberi, In Shaa Allah dimurahkan rezeki.

Semalam dah buat bayaran untuk 1 bahagian lembu berjumlah RM280 untuk Qurban di Kemboja Saya memilih Qurban di Kemboja kerana rakyat Islam di sana lebih memerlukan daging ini, i.e. salah satu luxury food bagi mereka.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

14 thoughts on “Tips Murah Rezeki dari Mak Mertua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.