Buat Duit dengan Instagram

Menjana pendapatan secara online, selain daripada blog, facebook, twitter, instagram boleh juga digunakan untuk menjana pendapatan secara online. Social media semakin berkembang, semakin banyak medium yang digunakan oleh pengiklan untuk memasarkan produk dan perkhidmatan mereka.

Instagram misalnya, ramai bloggers popular menggunakan medium ini untuk mempromosikan produk advertiser i.e. produk kecantikan, pakaian , etc. Contoh bloggers yang membantu advertiser dan mengenakan charge pengiklanan melalui instagram ini antaranya Hanis Zalikha, Yuyu Zulaikha dan Irini Nadia. 

Satu lagi platform untuk Instagrammer, tak kirala famous or kurang famous, dalam menjana pendapatan antaranya melalui :

PixiMy EarningPixi.my

 

Income di atas adalah salah satu income yang saya jana melalui pixi.my untuk mission Digi 30 Hari Baik , RM2 setiap gambar yang berjaya. Saya uploadkan 8 gambar, dapatla RM16. Bukan susah sangat pun, just kongsi gambar, dan tulis je apa yang terlintas di hati.

Kempen terbaru dari Pixi.My iaitu MyCinta For Malaysia turut menawarkan rewards yang sama. Saya dah kongsikan lebih daripada 30 gambar, so, dapatla dalam RM60 yang akan dikreditkan once kempen ini berakhir i.e. by 16 September 2014. Siapa cepat dia dapat, tiada limit gambar yang boleh dihantar untuk dapat reward. 

Rezeki takkan datang bergolek jika tidak berusaha ke arahnya. RM2 pun duit kan? Kecil-kecil lama-lama jadi bukit. 3-4 kali share gambar, dah lepas dah untuk lunch. Hehehe….

Info lanjut, bolehla layari laman web http://pixi.my/

Selain Instagram, bagi yang ada lebihan modal antara cara lain menjana pendapatan antaranya :

[+] Bisnes Burger 

[+] Melabur dalam Saham

Bagi yang berminat untuk menjana Income melalui Instagram dengan lebih serius, bolehla dapatkan –> Rahsia Jana Pendapatan dengan Instagram

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

23 thoughts on “Buat Duit dengan Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.