Baguske Melabur dalam Unit Trust?

eggs-in-one-basket

Terima e-mail dari Unit Trust Consultant Β yang tidak saya kenali :

“Hi Eyriqazz,

Hari ni saya tercari2 info berkenaan Projek Perumahan Vega, Cyberjaya & sedar2, saya da masuk ke topik Eyriqazz di atas –> Tektik Unit Trust Consultant

Selepas baca komen2 kawan2 Eyriqazz berkenaan dengan Unit amanah, saya rasa macam terpanggil untuk mesej Eyriqazz secara peribadi atas sebab2 yg berikut (on a positive note)… tapi Eyriqazz jangan marah yer.

1) saya sebenarnya seorang unit trust consultant.
2) selepas baca komen2 tu, saya rasa ramai yg kurang faham bagaimana unit amanah ni berfungsi.
3) biasanya, selepas 3-5 tahun melabur dlm unit amanah, PULANGAN PURATA SETAHUN adalah sekitar 10-15%. kalau kurang, then pelaburan tersebut HARUS di review semula.
4) minta maaf yer Eyriqazz sebab mesej Eyriqazz walaupun kita belum berkenalan.

5) saya tahu Eyriqazz sudah ada agen unit amanah yg menguruskan pelaburan Eyriqazz. Probably by now, Eyriqazz sendiri sudahpun mempunyai pengetahuan yg luas dlm bidang ini (memandangkan sudah lebih setahun Eyriqazz melabur)…however, jika Eyriqazz perlukan second opinion atau info tambahan, saya boleh bantu. Of course without any obligation (jangan takut saya paksa Eyriqazz melabur dengan saya pulak)…sekadar share pengetahuan saya dalam bidang unit amanah ni saje πŸ™‚ mana la tahu saya boleh tolong tingkatkan lagi keuntungan pelaburan Eyriqazz.

apa2 pun, saya boleh dihubungi di alamat email…………

Bagi yang nak berjinak-jinak dengan Pelaburan Unit Trust atau ingin mendapatkan informasi lanjut tentang pelaburan Unit trust bolehla hubungi saya di 0139263127 or eyriqazz@gmail.com . In Shaa Allah, saya akan guide berdasarkan pengalaman peribadi invest di unit trust for the past 10 years.

 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

18 thoughts on “Baguske Melabur dalam Unit Trust?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.