Percutian di Genting Highlands 2014

Percutian di Genting Higlands 2014 22

Beberapa minggu lepas, bawa keluarga bercuti di Genting Highlands. Menginap di Genting Awana Resort, berjaya masa ballot unit milik syarikat. Short vacation sempena Isteri baru balik berpantang dan kembali ke Kuala Lumpur.

Percutian di Genting Higlands 2014 1

Rate bermalam di Genting Awana time weekend tersebut. Fuhh, minimum RM400+ semalam, memang saya tak mampu kalau booking sendiri. Kalau booking di Agoda.com , mungkin better, ble dapat harga yang lebih berpatutan menginap di sini. 

Percutian di Genting Higlands 2014 21

Wifi harga asing. Strategi yang bijak bagi hotel. Tak subscribe pun, mahal la RM10 untuk sejam. 

Percutian di Genting Higlands 2014 2

Sabar menunggu sementara menanti mengambil kunci.

Percutian di Genting Higlands 2014 3

Pagi-pagi, terus terjah swimming pool. Swimming pool di Genting Awana Resort memang sangat nice. Ada untuk dewasa, kanak-kanak, dan both. Agak luas juga. 

Percutian di Genting Higlands 2014 4

Kanak-kanak mana yang tidak suka swimming pool kan?

Percutian di Genting Higlands 2014 5

Swimming Pool untuk dewasa, 1.2 meter. Sempatla berenang-renang ke tepian.

Percutian di Genting Higlands 2014 6

Swimming pool kanak-kanak . Jacuzzi pun ada. 

Percutian di Genting Higlands 2014 7

Kakak, jom balik. Taknak. Fuhh, jenuh juga nak memujuk pulang.

Percutian di Genting Higlands 2014 8

Dah balik boleh pula patah balik singgah lagi ke swimming pool. 

Tengah hari tu pula, naik ke Genting Highlands. Perkhidmatan bas percuma diberikan untuk penginap direct ke atas Genting Highlands ataupun ke kereta kabel. 

Percutian di Genting Higlands 2014 9

Semakin kurang meriah especially bila Outdoor di Genting Highlands tengah di renovatekan. Walaupun weekend, tak secrowded macam tahun-tahun sebelum ini.

Percutian di Genting Higlands 2014 10

Bawala Alisya bermain-main Indoor. Azim boleh pula tidur time ni. 

Percutian di Genting Higlands 2014 11

Layan Foot Refleksologi pun nice juga ni.

Percutian di Genting Higlands 2014 12 Percutian di Genting Higlands 2014 13

Percutian di Genting Higlands 2014 14

Percutian di Genting Higlands 2014 15

Percutian di Genting Higlands 2014 16

Seronok Alisya dapat naik kapal. 

Percutian di Genting Higlands 2014 17

Keretapi next. Rm8 per ride. 

Percutian di Genting Higlands 2014 18

Robot Dance bagi menarik pengunjung.

Percutian di Genting Higlands 2014 19 Percutian di Genting Higlands 2014 20

Dapat juga naik yang ni. Okla, pusing-pusing dalam tu. 

Anyway, Jika ingin menempah hotel di Genting Highlands, saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan dan kadang-kadang boleh dapat hotel yang sudah full book kalau call, tapi masih available di website ini.


Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

4 thoughts on “Percutian di Genting Highlands 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.