Dilema Pelabur Hartanah – Teruskan or Let Go?

Suria Ixora Reminder

 

Dapat reminder dari developer tentang pembelian unit Suria Ixora, Setia Alam. Sudah bayar deposit RM5,000 namun Loan Rumah Kerajaan, loan isteri masih mengalami masalah kelulusan kerana di Sales and Purchase Agreement unit ini diletakkan double pricing iaitu Harga Asal unit ditambah dengan upgrading dalam dua pages yang berlainan. 

Diberikan option oleh developer untuk bayar another deposit RM19,500 jika masih berminat dengan unit ini i.e. option ambil loan luar. Sudah discuss dengan agen yang menguruskan pembelian ini, minta dirujuk kembali kepada developer dan akan diberikan jawapan dalam minggu ini.

Suria Ixora Setia Alam Shah Alam

Kalau nak proceed, nampaknya kena la try apply guna loan saya kerana rekod CCRIS saya masih cantik dan Debt Service Ratio pun masih menawan. Maybe boleh saya praktikkan Tips Lulus Loan Rumah untuk memudahkan proses loan rumah saya sekiranya saya ambil option apply loan luar. Problemnya, kena minta approval HR tempat saya bekerja juga. Fuhh, dilema-di lema.

Mahu belajar cara beli rumah tanpa modal atau dengan sedikit modal? Jemput baca di sini –> Takde Duit Boleh Beli Rumah Ke?

Patutkah saya proceed or let go property ini? 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

9 thoughts on “Dilema Pelabur Hartanah – Teruskan or Let Go?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.