≡ Menu

Seminggu sebelum berbuka, sempat dijemput untuk merasa Buffet Ramadhan Fish & Co Restaurant, Pavilion. Lokasinya yang tidak jauh dari ofis, jadi, ambil keputusan, bolehla singgah sekali.

Buffet Ramadhan Fish & Co Pavilion KL1

Starter, air dan udang seekor dalam cawan. Nice presentation. Rasa pun ok. Cuma, saya lebih prefer air manis2 dari masam-masam camni.

Buffet Ramadhan Fish & Co Pavilion KL2

View di dalam. Ramai juga bloggers yang dijemput, rasanya ada dalam 20 orang kot. The more, the merrier kan?

Buffet Ramadhan Fish & Co Pavilion KL3

Yuyu Zulaikha dan suami antara yang hadir. Tengah sarat pregnant nampaknya. Anak sulung, semoga semuanya berjalan lancar. Sweetje tengok diorang ni.

Buffet Ramadhan Fish & Co Pavilion KL4

Tuan Denaihati dan Denaihati Network Team antara yang turut memeriahkan majlis.

Buffet Ramadhan Fish & Co Pavilion KL9

Big Bos Fish & Co kalau tak silap.

Buffet Ramadhan Fish & Co Pavilion KL10

Pengacara majlis yang penuh ngan Energy. Urmm, lupa nama dia. Quite ok juga la dia as pengacara majlis. Kalau start awal sikit, tentu lagi lagi OK.

Buffet Ramadhan Fish & Co Pavilion KL12

Big Boss Fish & Co @ Person in charge in marketing explaining a little bit about Buffet Ramadhan di Fish & Co. Mostly hidangan di sini berdasarkan Ikan dan Seafood. Namapun fish & Co. Sorry Sumijelly, Ikan Siakap tiada di sini.

Buffet Ramadhan Fish & Co Pavilion KL13

Set for 2, RM64.95 . 2 Main dish, 2 air, udang dan satu kek.
Buffet Ramadhan Fish & Co Pavilion KL15

Grilled Peri-Peri Chicken with Artic Fish. Boleh tahan juga rasanya. Sambal dia rasa macam sambal belacan. Ikan agak rangup. Sayuran quite nice. Tapi saya lebih prefer kalau disertakan dengan sos cili dan mayonis sekali. Tentu lebih berselera saya makan.

Buffet Ramadhan Fish & Co Pavilion KL14

Seasonal Catch with 2 Choice Sauce. Nasi sedap. Kentang penyek sedap. Ikan dia , bukan selera saya mungkin. Rasa macam ikan mentah-mentah skit, maybe kurang biasa makan ikan dimasak camni. Apapun, lain padang lain belalang kan?

Buffet Ramadhan Fish & Co Pavilion KL6

Pencuci mulut, Kek Chocolate. Sedap juga. Not bad.

Overall rating, saya berikan 6.5/10 untuk Buffet Ramadhan Fish & Co Pavilion KL ini. Area sini selalu juga jem, so kalau yang kerja dekat-dekat area sini or ingin merasakan kelainan berbuka puasa, bolehla singgahi sini.

Owh ya, antara tempat berbuka puasa @ Hidangan Buffet lain yang saya syorkan antaranya:

1) Buffet Ramadhan Tropicana Golf & Country Resort
2) Buffet Ramadhan Casa Ombak



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »