ThrowBack – Snowalk I City Shah Alam

Another throwback , Pengalaman berkunjung di Snowalk I City Shah Alam. Terimakasih buat Mak Saudara yang belanja tiket masuk ke Snowalk I City ini. Harga tiket kalau tak silap around RM27-RM35 seorang masuk.

Snowalk I City Shah Alam 2

Isteri dan anak-anak. Memang sejuk dalam ni. Pandai I City ‘mencekik’ duit pengunjung. Kalau nak sewa kasut dan sarung tangan, dikenakan harga lain pula.

Snowalk I City Shah Alam 3

Profit, profit, profit. Mahal-mahal pun, ramai juga pengunjung di sini.

Snowalk I City Shah Alam 5

Queue nak masuk.

Snowalk I City Shah Alam 8

Mesin urut pun ada?

Snowalk I City Shah Alam 10

Isteri dan family Mak Saudara belah Isteri. Total RM200+ untuk tiket sahaja.

Snowalk I City Shah Alam 12

Azim yang kesejukan.

Snowalk I City Shah Alam 13

Agak sejuk. Saya masuk sekejap je dah rasa nak keluar. Plus tak banyak mana pun attraction dalam tu selain view dan merasa kesejukan.

Snowalk I City Shah Alam 15

Kanak-kanak boleh try gelongsor ini.

Snowalk I City Shah Alam 18

Peace.

Snowalk I City Shah Alam 19

View di dalam.

Snowalk I City Shah Alam 23

Thanks belanja kami.

Snowalk I City Shah Alam 24

Snowalk ini memang sangat berkira, anak terlebih tinggi sikit dari tinggi minimum ,memang kena charge. Normally 3-4 tahun pun memang dah reach tinggi minimum dia.3 kali kalau tak silap.

Snowalk I City Shah Alam 25

Harga tiket tahun lepas. Tahun ni mungkin dah naik. Mungkin la.

Overall view :
* OKla , dapat merasai pengalaman snow2. Not so much snow la, lebih kepada air batu.
* Harga sangat mahal. Kalau first time nak merasa, maybe ok la kot
* Tepuk dada, tanya selera

Anyway, Jika ingin menempah hotel di Selangor saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

12 thoughts on “ThrowBack – Snowalk I City Shah Alam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.