Santai di Pantai

Salah satu kelebihan kalau menetap di kampung, rindu moments sebegini, bersantai di tepi pantai sambil menghirup udara segar :

Santai di Pantai 2

Bentang tikar, pekena mee hun goreng, keropok lekor dan air. Memang layan.

Santai di Pantai 3

Kat KL? Sorry, KL tiada pantai. Kalau nak ke Sunway Lagoon sekalipun, harga tiket saja kini pun sudah mencecah RM100+. Pantai terdekat pun yang menarik mungkin Port Dickson, itupun airnya pun tidakla sebersih di kampung halaman,.

Santai di Pantai 1

Sambil layan bermain layang-layang. Memang santai.

Pro & Cons, inilah salah satu benda percuma yang best yang terpaksa dilepaskan menetap dan bekerja di bandaraya Kuala Lumpur ini.

Betulla kata pepatah, hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, emas di bawa pulang, masih seronok di negeri sendiri.



Comments

  1. says

    salam
    sama dgn kak aya, kalau balik terengganu , wajib ke pantai batu rakit ( bukan batu buruk sb malas nak masuk bandar)..tp pantai batu rakit pun cantik…ada ikan celup tepung lagi..

  2. says

    besh lepak2 kat pantai..tp kebykan pantai kat msia..org buang sampah merata :( or tong sampah penuh melimpah so jd kotor :(

  3. says

    absolutely! kampung mmg terbaik!! =) saya pun bru je balik bercuti di pantai bersama family in law.. mmg satu kenikmatan yg tak ternilai lah kn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing