Kesan Pengiklanan Melalui Blog

Berkesan ke Pengiklanan Melalui Blog? . Ada sambutan ke? Berbaloi ke membayar blogger menghasilkan entri bagi mempromosikan barangan dan perkhidmatan?.

Special thanks buat my Senior, Pemilik 2 Buah Homestay Regalia Studio, yang sudi berkongsikan data dan informasi selepas mempromosikan homestay tersebut melalui blog saya melalui entri yang saya hasilkan ini :

1) Semalam di Homestay Regalia Studio
2) Homestay Murah dan Ekslusif di Kuala Lumpur

Action speak louder than word, Inilah hasil yang dikongsikan oleh Senior saya :

Homestay regalia 1
Unit Pertama – Tempahan melebihi 20 malam untuk bulan April 2014. Of course, sudah menjana keuntungan dengan hasil sebegini. Penginap yang booking both dari Local dan juga Oversea.

 

Homestay regalia 2

 

Unit Kedua – 25 Malam sudah dibooking dan dibayar, mostly dari local guest. Bukan main gembira senior saya dan puas hati dengan entri yang dihasilkan. Katanya bulan ini ada local guest yang siap booking 15 malam dan juga 6 Malam. QUite rare normally local guest booking lebih dari 3 malam. Alhamdulillah, entri-entri yang saya kongsikan berjaya menarik minat pembaca.

Macam mana entri blog dapat menarik minat potential customer? OK, salah satunya melalui carian di search engine i.e. Google , contohnya :

 

Homestay Murah di Kuala Lumpur

Keyword Homestay Murah di Kuala Lumpur, entri saya hasilkan di page pertama Google. Selagi entri saya tersebut tidak dipadam, selagi itu ianya masih dicari.
Local guest email query
Antara e-mail2 yang menerjah masuk dan bertanyakan tentang homestay tersebut. Terimakasih senior sudi kongsikan info di atas.

photo (4)

 

Ini pula feedback dari salah seorang lagi pemilik Homestay di Shah Alam, katanya respons dari potential customer sangat memuaskan, sampaikan staffnya 3 bulan lupa top upkan no. telefon kerana unit fully booked selama 3 bulan. Inilah entri yang saya hasilkan –> Homestay Murah di Shah Alam

 

Homestay Murah di Shah Alam
Keyword Homestay Murah di Shah Alam, entri saya juga berada di page Pertama google. Page pertama, lebih ramai potential customer bakal masuk kan?

Hasilnya , once again :

photo 1-vert

Pelanggan Masuk –> Income Masyuk –> Untung .

Pelaburan yang dibayar tidak sampai 4 angka membuahkan hasil yang memuaskan. Inilah antara testimoni pengiklanan melalui blog. Kena caranya, senyum bergaya.

Berminat nak mempromosikan dan mencuba targeted keyword untuk dipromosikan melalui blog Eyriqazz.com? , bolehla emailkan ke eyriqazz@gmail.com . In Shaa Allah, akan saya tapis terlebih dahulu dan cuba berikan ‘win-win’ buat semua.Pengiklanan melalui blog kalau kena caranya memang boleh menarik lebih banyak potential customer dan awareness selagi blog tersebut masih bernyawa. Kos yang lebih murah, hasilnya, tepuk dada, tanyalah mereka yang pernah mencubanya.

 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

21 thoughts on “Kesan Pengiklanan Melalui Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.