Jalan-jalan di Pesta Buku Antarabangsa KL

Petang tadi sempat singgah di pesta buku antarabangsa kl 2014.
 


Ramai juga orang especially awek-awek yang sentiasa menjadi buruan abangensem. Datang bersama isteri dan anak-anak.
 


Antara booth yang sempat disinggah, booth pts. Adik2, ada diskaun tak beli buku pts? Abang, saya tak kerja sini.
 Malu-malu, cari-cari staff pts berbaju hijau, macam tiada yang di tempat saya nak usha buku kegemaran. Next, singgah booth lain.
 


Ada ruang aktiviti di booth pts namun tengok macam takde orang, so next booth.
 


Booth kegemaran alisya, booth i love ana muslim. Suka tengok dekorasi booth ana muslim, memang catchy dan menarik perhatian kanak-kanak dan ibubapa.
 Hasilnya, rm50+ shopping buku dan alat tulis alisya.
 


Singgah upin dan ipin store. Tak banyak buku dijual, lebih kepada produk mainan upin dan ipin.
 


Buku mh370 pun ada dijual. Rm20 tapi tak beli. Banyak sangat teori sekarang ni.
 
 Cari booth truewealth, tapi tak jumpa. Dewan dia tidak dilabel then nombor booth pun macam kurang tersusun. Ada yang pamerkan nombor booth, ada yang tidak. Bawa isteri yang tengah sarat preggy dan 2 anak kecil, not easy task for me. Dewan tun razak, dewan merdeka, langsung takde label. Saya yang jarang pi pwtc, last2 give upje. Tak jumpa booth truewealth booth yang nak sangat saya pergi.
 


Singgah makan je la. Sempatla pekena nasi lemak dengan teh panas.
 
 Overall, in term of organise booth dan peta rujukan, agak failed. In term of promotion pun bagi saya masih agak failed. Dah siap2 kuarkan duit nak memborong buku, akhirnya buku anak je yang terbeli.
 


Booth mengurut lebih menarik perhatian saya. Zaman dah makin moden, pesta buku sebegini bagi saya perlu lakukan improvement bagi menarik minat pengunjung.
 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

7 thoughts on “Jalan-jalan di Pesta Buku Antarabangsa KL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.