Bento Live – Tonton Filem Online Percuma

Bento Set

Fuhh, meleleh air liur melihat Set Bento dengan makanan yang pelbagai. Set Bento yang begitu popular di kalangan rakyat jepun, pelbagai makanan diletakkan dalam bekas bento untuk dimakan. Nampak menyelerakan dan menggiurkan. Teringin juga untuk mencuba suatu hari nanti bento set sebegini. Serius warna warni dan nampak begitu menyelarakan.

Bentolive 1

Itu selera rasa. How about selera pada mata, telinga , dan perasaan? . Let’s try Bentolive , collection of movies via online streaming. Terbaca di blog Ben Ashaari, tentang Bento Live , boleh menonton pelbagai filem secara percuma. Yang bestnya, dalam bentuk HD (High Definition), lebih dari 60 filem untuk ditonton, secara percuma dengan perlu menonton iklan pendek sebelum itu, dan ada subtitle. Hehehe,rakyat Malaysia memang tak boleh lari dengan subtitles kan?

Best ke? Kenala cuba sendiri kan. Sempat la register dan tonton salah satu filem di Bentolive. Saya tonton :

best n brightest

The Best and The Brightest

Kisah yang berbentuk kekeluargaan memang sesuai untuk saya. Banyak yang saya boleh belajar dari filem ini i.e. sikap Ibu/bapa yang tidak mudah berputus asa demi anak-anak dan juga pentingnya membuat pilihan walaupun dalam keadaan yang sukar i.e. “diluah mati mak, ditelan mati ayah”. In life, pilihan sentiasa ada dan perlu bijak dalam membuat pilihan yang terbaik. Quite nice tonton filem ini online, boleh tonton anytime, mytime, anak sudah sleeping time pun boleh. Overall, quite bagus menonton di bentolive online ini.

Bentolive Malaysia 11

Bagi Pengguna Samsung i.e. cam eyriqazz, boleh tonton filem online bentolive ini melalui Samsung Smart TV dan juga dengan telefon bimbit samsung. Saya berkesempatan juga untuk melawat Bento Live office untuk melihat sendiri Bento Live App on 75″ Smart TV. Memang menguja dan mempesona.

Bentolive Malaysia 5

Kualiti video yang baik, pilihan subtitles, dan pelbagai filem untuk ditonton. Boleh buat video marathon ni. Hehehe. Anyway, bento live hanya available untuk Samsung Smart TV. So, beralihla kepada Samsung TV. Gerenti puas hati. Selain itu bento live android app boleh didownload pada harga RM6.50 sekali bayar dan percuma jika download menggunakan Samsung Mobile device dan download ia dari Samsung App store.

Jom tonton filem sampai lebam. Bento Live memudahkan kehidupan, tak perlu nak download dan penuhkan hard disk di komputer.

Bentolive Contest

Contest menarik dari Bento Live dengan hadiah menarik iaitu 2 x Samsung 40″ TV untuk dimenangi setiap bulan. Syarat-syaratnya pun tak susah iaitu :

1) Register  di bentolive.com
2) Like Facebook Bentolive  (facebook.com/bentolivevod)
3) Share contest post di facebook anda
4) Nyatakan filem kegemaran anda di bentolive dan kenapa anda memilih filem tersebut

Cepat rebut sebelum eyriqazz sambar satu. Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu, kan?

Bento Live dapat tonton filem percuma
Pelbagai filem genre berbeza
Contest menarik hadiah mempesona
Rebutla peluang yang tersedia

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

11 thoughts on “Bento Live – Tonton Filem Online Percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.