Status Halal Coklat Pepero – Jawapan Balas dari Haji Ismail Group Langkawi

Harga Coklat di Langkawi 9

Serius, saya kecewa dengan jawapan balas yang diberikan oleh Haji Ismail Group Langkawi berkenaan status halal coklat pepero, coklat famous yang diimport dari Korea.

photo (4)
Inilah jawapannya :

Untuk pengetahuan pihak tuan/puan, syarikat kami sedang dalam proses untuk menunggu sijil halal daripada pihak Korea. Permohonan telah pun dibuat oleh pihak kami dan kami perlu menunggu daripada pihak mereka untuk tindakan yang lebih lanjut. Jika pihak tuan/puan masih tidak berpuas hati dengan status halal produk ini, pihak tuan/puan boleh menanyakan terus kepada pengeluar produk ini di Korea.

Sekian, terima kasih.
admin@hajiismailgroup.com.my

Saya tak sangka, at last pengguna pula yang disuruh menanyakan kepada pengeluar produk di Korea? Sebelum dijual, tidakkan berfikir dahulu tentang pengguna yang membeli mostly melayu yang beragama Islam? maksudnya, selain dari Coklat Pepero, banyak lagi coklat lain di Haji Ismail Group yang diragui status halal nya?

First line of defence, saya membeli before ni kerana nampak Haji Ismail Group macam “Islamic Compliance”. Tak sangka, begini jadinya. Blame to myself juga, kerana tak semak betul-betul i.e. semak dengan JAKIM etc.

[+] Panduan Perniagaan Coklat Buatan Tangan Dari Rumah

Boleh baca entri ini juga untuk info lanjut pasal status halal coklat pepero ini –>

1) Status Halal Pepero Diragui? .
2) Lotte Pepero Tiada Status Sah Halal

Jika ingin berkunjung di Langkawi dan ingin menempah hotel di Malaysia saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

P.s : Berhati-hati ketika membeli.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

71 thoughts on “Status Halal Coklat Pepero – Jawapan Balas dari Haji Ismail Group Langkawi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.