Yeo’s Pilihan Semulajadi Kami

Papa, Alisya nak air. Dahaga. Jom la Papa singgah stesen minyak. Alisya nak air. Azim pun nak, kan Azim kan? . Urmm, tak mahu menghampakan harapan anak-anak, follow je la. Haa, Alisya pilih la air apa Alisya nak. Nanti Papa bayarkan .

Yeos Malaysia dan Saya 6

Inilah Pilihan Anak-anakku. Air Kotak Berperisa “Teh O Ais” kata Alisya. Teh Bunga lebih kurang. Rasanya yang tidak begitu manis dan tanpa pengawet tiruan membuatkan eyriqazz membenarkan anak-anak memilih perisa ini. Sejak Alisya kecil, inila Perisa dan jenama kegemarannya. Pernah tukarkan cuba jenama lain,last-last tak habis diminumnya. Akhirnya eyriqazz biarkan dia memilih sendiri.

Yeos Malaysia dan Saya 7

Papa, cukup tak RM1 ringgit je? . Harganya kalau tak silap dalam RM1.20 kalau di Stesen Minyak. Berpatutan jika dibandingkan dengan harga air kotak yang lain. Selain itu, ianya ada status Halal, so takdela ragu-ragu membeli. Yup, Pilihan Semulajadi Anak-anak ku.

Sebut pasal anak-anak, bapa dia tak dilupa. Bapanya jenis tak kisah sangat air kotak apa tapi boleh dikatakan yang sentiasa menjadi pilihan 4/5 setiap kali keluar or singgah kedai inilah yang menjadi pilihan :

Yeos Malaysia dan Saya 1Perisa Laici Pilihan Hati
Dari dulu sehingga kini
Setiaku Pada Yeo’s Sejak Semulajadi
Kalau tak Percaya tanyalah Ibu dan Isteri

Perisa Laici manisnya just ok. Last year buat check up kandungan gula, masih ditahap memuaskan. Walaupun sudah jarang bersenam, gaya hidup sihat masih boleh dilakukan andainya kita pandai menjaga makan minum. Hehehe, exercise pun penting. Jom, Futsal jom. Tetiba. Hehehehe….

Yeos Malaysia dan Saya 4
Sambil berblog, pekena Air Yeo’s baru keluar peti Ais, memang nyaman dan menyegarkan. Hehehehe….

Mari bersama-sama memeriahkan majlis gilang-gemilang Sepetang Bersama Blogger dan Yeo’s 2014, sila klik gambar di bawah untuk mendaftar sekarang.

Sepetang Bersama Blogger dan Yeo's 2014

Special thanks to Yeo’s yang menjadi Penaja Utama Sepetang Bersama Bloggers & Yeo’s 2o14 yang mendapat sambutan lebih dari 200 bloggers kurang dari 2 minggu selepas ianya dilancarkan. Betapa kuatnya pengaruh Yeo’s dan Denaihati Network dalam menganjurkan event gemilang ini. Kalau ada tempat lagi besar, mahu masuk “Malaysia Book Of Records” gathering bloggers terbesar ni.

Jom kita tengok apa pula feedback rakan-rakan tentang Yeo’s ini :

2013 8-21 PG

Amboi-amboi, Sehati sejiwa nampak? Siapa tiru siapa ni? Gurauan dialog saja di atas, namun saya rasakan mereka bertigapun tentu penggemar Yeo’s especially yang paling tengah tu. Pakcik Sohoque ie berbaju petak memang penggemar Yeo’s dari dulu lagi.  – Kredit picture Mrjocko.com– . Jom tengok aksi bloggers Popular Shakiddo.com dengan Yeo’s pulak :

IMG_4216

Amboi, sampai satu peti. Meh kat saya sikit, peti masih belum penuh lagi di rumah saya ni. Sekejap je beli Air Kotak Yeo’s dah habis especially kalau perisa soya dan Teh Bunga. Kadang-kadang tak sempat saya minum. Isteri dan keluarga suka, sayapun gembira. At least, dalam memilih air kotak, kami tidak perlu nak bergaduh or fikir dua tiga kali nak pilih Jenama apa. Sudah pasti, Yeo’s yang menjadi pilihan hati.

Sebab lain kami memilih Yeo’s antaranya :
IMG_41231) Mudah dibeli dan didapati di mana-mana i.e. Shopping Complex, 7 Eleven, kedai runcit, stesen minyak. SInggah mana-mana memang ada Jenama Yeo’s. Jadi kalau anak dan isteri merengek tengah malam pun, bolehje jalan kaki pergi belikan di 7 Eleven jalan kaki dari rumah.

yeos-pet-products

2) Pelbagai Pilihan dengan Harga yang berpatutan
3) Established dan diyakini
4) Long term relationnship. Sudah minum sejak kecil dan memang ianya tidak menghampakan dari segi rasa, pilihan
5) Kegemaran Kami Pilihan Semulajadi

Sebagai penutup entri ini, 2 rangkap pantun dari saya :

Pilihan Semulajadi Anak dan Isteri
Yeo’s menjadi pilihan hati
Dari dulu sehingga kini
Tetap digemari dan diyakini

Penaja Bersama Sepetang bersama Bloggers 2014 nanti
Pelbagai acara menarik menghitung hari
Bukan lagi suatu mimpi
Terimakasih Yeo’s kerana merealisasi

Sebagai tanda terimakasih, jom  follow sosial media Yeo’s Malaysia sebagai tanda terima kasih menjadi penaja utama Sepetang Bersama Blogger 2014.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

36 thoughts on “Yeo’s Pilihan Semulajadi Kami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.