≡ Menu


Kalau singgah di Makam Mahsuri, Pulau Langkawi, tidak lengkap rasanya kalau tidak menyaksikan Pementasan Teater Mahsuri di Panggung Mek Mulong. Kalau time cuti sekolah, normally pementasan ini diadakan setiap hari dari pukul 3 petang onward kalau tak silap. Memang layan tengok pementasan sebegini. Murah pulak tu, seorang dikenakan tiket dalam RM3-5 kalau tak silap.

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 3

Pementasan bermula. Kisah Mahsuri yang begitu sinonim dengan Pulau Langkawi.

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 4

Berpuisi , berpantun dalam merisik Mahsuri. Indah sungguh bahasa melayu.

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 8

Apa dah jadi?

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 13

Papa, bila nak joget-joget?
Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 15

Kalau watak jahat, dari jauh pun dah boleh agak kan?

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 18

Mahsuri bakal dihukum. Apakah yang akan terjadi?

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 22

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 24

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 26

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 32

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 37

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 39

Sumpahan Mahsuri. Padang Jarak Padang Terkukur selama 7 keturunan. Tak lama kemudian, Siam pun datang menyerang.

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 43

Pementasan Teater Mahsuri Langkawi 46

Overall, memang best layan Pementasan Mahsuri ini. Santai dan anak-anak pun suka.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • lily lotus 18 February 2014, 2:40 pm

    bagus bawa anak2 tengok pementasan. buat diorang lagi minat dengan sejarah…
    lily lotus recently posted…Biar oh my english, jangan oh my IslamMy Profile

    Reply
  • zura 18 February 2014, 2:57 pm

    ada ye pementasan teater ni..
    ala best la kalau bleh layan ni
    kena pegi sn lg la mcm tu..hehe
    zura recently posted…Baba dan IrfanMy Profile

    Reply
  • syawalsimpsons 18 February 2014, 3:20 pm

    bestnya dapat join ni

    Reply
  • akubiomed 18 February 2014, 5:09 pm

    Tiket pementasan teater Mahsuri ini murah. Boleh ditonton.
    akubiomed recently posted…Apa lelaki mahu dan apa wanita nakMy Profile

    Reply
  • Aku Penghibur 18 February 2014, 5:11 pm

    wahhh seronoknya.. masih di langkawi lagi ? meriahnya jalan-jalan

    Reply
  • nabila biela 18 February 2014, 7:44 pm

    macam menarik je ni… =)
    nabila biela recently posted…Bila Duit PTPTN Lambat MasukMy Profile

    Reply
  • cleffairy 19 February 2014, 2:20 am

    Sob sob… citer mahsuri ni sedih la… I tak suka. In the end mahsuri mati. Dengar kata, mahsuri berdarah putih, tapi ada researcher yang cakap, yang keluar masa dia mati tu bukan darah putih, tapi susu badan. Mahsuri tertikam di dada, dan masa tu, Mahsuri baru melahirkan anak dan masih lagi menyusu.
    cleffairy recently posted…Dealing with Autism?My Profile

    Reply
  • mselim3 19 February 2014, 8:24 am

    Assalammualaikum..bro eyriqazz,

    teater mahsuri nie… memang best, dulu masa sekolah buat pementasan mahsuri aje dah best .. pape memang menariklah kisah legenda nie apabila dibuat pementasan… suka tgk pementasan macam nie..
    mselim3 recently posted…Doa Merawat KayapMy Profile

    Reply
  • hazman aka species1980 19 February 2014, 4:40 pm

    Lepas nie bro kena cuba tengok pementasan kat ISTANA BUDAYA pulak…. lebih menarik ….
    hazman aka species1980 recently posted…Rawatan Produk Penjagaan Muka TerbaikMy Profile

    Reply
    • eyriqazz 19 February 2014, 5:49 pm

      Pernah pergi 2 kali baru… Tengok pementasan Puteri Gunung Ledang dan Cuci The Musical

      Reply
  • suriaamanda 20 February 2014, 8:59 am

    SA x pernah tengok lagi..dulu masa SA pergi xde pun pementasan ni lagi…maybe ni tarikan baru untuk pelancong kot…
    suriaamanda recently posted…Diet Dengan Epal HijauMy Profile

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »