Jalan-Jalan di Noor Arfa Batik Terengganu


Petang tadi sempat singgah di noor arfa batik, cendering,terengganu. Cadang asal wifey nak jalan jalan cari batik.


Apa yang ada di noor arfa batik? Jengahla sendiri. Hehehe, lebih kurang produk dari batik tapi harganya memang agak ekslusif.


Usha-usha belikan mainan untuk alisya dan azim. Kain batik ie untuk ke annual dinner agak mahal dlm rm300+ kalau tak silap. Cancel nak beli.


Nak beli ke taknak? Walaupun kawasan ini dimasukkan dalam salah satu tempat menarik di terengganu, agak pelik time public holiday tapi tidak ramai orang.


Ble tengok orang buat batik secara tradisional.


Kain pelikat pun ada dijual.


Isteri beli kain apa ntah. Rm20. X jadi beli baju batik.


Jom layan tengok ikan azim.

Mak eyriqazz cakap, orang terengganu jarang membeli di noor arfa batikni, mungkin faktor harga yang lebih mahal. Mostly yang datang sini pelancong asing or pelancong dari luar terengganu.

Anyway, Jika ingin menempah hotel di Terengganu saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

11 thoughts on “Jalan-Jalan di Noor Arfa Batik Terengganu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.