≡ Menu

 

Beras Terbakar Padang Mat Sirat Langkawi 4

 Salah satu tempat menarik untuk dikunjungi di Pulau Langkawi adalah Beras Terbakar, Padang Mat Sirat. Last time masa bercuti di Pulau Langkawi, lepasje menghadiri Majlis Kahwin Yuyu Zulaikha, sempatla singgah di sini. Tak masuk dalam pun. Usha2 kat luar, isteri mencari kain batik untuk dijadikan cenderamata buat rakan-rakan dan saudara mara. Batik di sini memang murah. Tapi ada quota, nasib baik, lepas la bawa balik banyakpun naik kapalterbang or feri.

Beras Terbakar Padang Mat Sirat Langkawi 1
Quite nice time kami datang ni tak ramai orang, so mudahla nak memilih.

Beras Terbakar Padang Mat Sirat Langkawi 2Sederet gerai-gerai di sini dipanggil Gugusan Nusantara. Apa maksudnya ya?

Beras Terbakar Padang Mat Sirat Langkawi 3Yieza, Isteri sudah membuka langkah kanan. Pilih-pilih. Survey 10 buah kedai, shortlisted 5 kedai, then beli di satu kedai. Hehehe, itulah kaum Isteri yang memang unik

Beras Terbakar Padang Mat Sirat Langkawi 5

 

Akak, kalau saya nak buat dropshipping kain batik ni boleh? Hehehe,tambah sendiri dialog.

Beras Terbakar Padang Mat Sirat Langkawi 6Betul ni, saya nak beli 10 pasang. Kastam tak marah ke? Boleh ke?

Beras Terbakar Padang Mat Sirat Langkawi 7Alah Membeli, Menang Memakai. Sangkutla juga beberapa helai kain batik beli di sini. Next time bolehla singgahi lagi.



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Faizal Fredley 20 February 2014 at 12:43 am

    saya pergi hari tu boleh tahan panas nya..heheheh kena pakai topi kalau nak gi sini..
    Faizal Fredley recently posted…Menikmati Keindahan Okinawa #ILoveOkinawaMy Profile

  • suriaamanda 20 February 2014 at 8:57 am

    Kat sini la heaven bagi wanita…mcm SA x pandang sgt sebab x reti pakai kain batik..hahahaha….kalau beli pun untuk mak je..hehehehe…
    suriaamanda recently posted…Diet Dengan Epal HijauMy Profile

  • eyzlyn 20 February 2014 at 9:00 am

    saya baru pergi last week. naik flight kastam tak check pun beg. selamat kitaorang sebab mmg terlebih-lebih bwk kain batik jawa itu
    eyzlyn recently posted…Budget travel Langkawi Part 1 .My Profile

  • nabila biela 20 February 2014 at 10:54 am

    wahhh…menarikkk
    nabila biela recently posted…Jom Sihat Sambil BeramalMy Profile

  • mrs eyza 20 February 2014 at 12:29 pm

    shopping kat situ memang best tapi pernah jugak terkena dengan penjual kain batik ni…dalam duk survey harga rendah, dapat 1 kedai jual murah…rupa2nya kain batik dia jenis pendek dan singkat tak macam kain batik biasa…tapi gerai makan di situ memang terbaik…sedap dan murah.
    mrs eyza recently posted…28 tahun kami bersama…My Profile

  • akubiomed 20 February 2014 at 1:59 pm

    Bolehlah cari kain batik. :-)
    akubiomed recently posted…Churpremiere menonton The Monuments MenMy Profile

  • CN 21 February 2014 at 12:19 pm

    lama tak menjejakkan kaki ke sini..bestnyer ;)

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

    WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Leave a Comment

WP-SpamFree by Pole Position Marketing