≡ Menu

Dua minggu lepas, berpeluang untuk menginap di Homestay Regalia Studio. Semasa ambil kunci untuk menginap, penginap sebelum itu dari Canada baruje keluar. Duduk 3 malam kata pemilik homestay ini @ Senior Eyriqazz semasa di Universiti. So, senior eyriqazz berikan peluang untuk menginap sambil review sekali homestay ini :

Review Homestay Regalia Studio 3

Pemandangan Homestay dari bawah. Nasib saya baik, dapat parking. Parking agak limited untuk guest, so first come first serve. Maybe in future, saya cadangkan senior saya dapatkan parking sekali. Mudah sedikit penginap nak parking.

Review Homestay Regalia Studio 7

Excited punya pasal, sampai je bilik terus tukar baju naik pergi swimming pool. Infinity Pool tingkat 37. Memang view cantik tapi untuk orang dewasa. Kurang sesuai untuk kanak-kanak unless di bawah jagaan orang dewasa. View dia memang marvellous.

Review Homestay Regalia Studio 8

Peace. Ambil gambar dulu.

Review Homestay Regalia Studio 9Seronok tengok mereka berenang. Fuhh, dapat berenang dengan swimming pool camni, memang layan kan?

Review Homestay Regalia Studio 13

Swimming Pool tingkat 5 melalui taman kecil. Cantik dan sejuk mata memandang.

Review Homestay Regalia Studio 14

Alisya dan excited nak mandi swimming pool. Aduyai, sebijik perangai mama dia.

Review Homestay Regalia Studio 20

Swimming Pool tingkat 5 pula. Ada both untuk orang dewasa dan kanak-kanak.

Review Homestay Regalia Studio 24

Peace. Belakang tu Sunway Mall @ The Mall nama lama. Jalan kaki nak ke sana.

Review Homestay Regalia Studio 26

Fuhh, dua-dua nak mandi kat kolam dewasa. Papanya la yang jadi mangsa.

Review Homestay Regalia Studio 31

Santai pengunjung dan penginap melayan lappy/smartphone.

Review Homestay Regalia Studio 38

As lokasinya yang within walking distance dari KTM Putra, kami malam tu pergi makan malam di KL Sentral. Saja bawa anak-anak jalan-jalan naik komuter. Anak-anak pun seronok dapat naik komuter.

Review Homestay Regalia Studio 44

di Kl Sentral. Peace Papa, peace.

Review Homestay Regalia Studio 45

View Homestay Regalia Studio dari KTM Putra ketika pulang.

Review Homestay Regalia Studio 46

Laluan short cut dari Regalia Studio ke KTM.

Review Homestay Regalia Studio 47

Regalia Studio @ Regalia Residence, Off Jalan Sultan Ismail, KL.

Review Homestay Regalia Studio 50

View swimming pool di waktu malam. Swimming Pool tingkat 37 ini perlu naik lif lain, terus ke tingkat 37. Dibuka dari 9 pagi sampai 11 malam.

Review Homestay Regalia Studio 52

Time ni ada bunga api. Memang menarik.

Review Homestay Regalia Studio 57

Inilah Kota raya KL. Dunia ini sibuk, hehehe..

Review Homestay Regalia Studio 66

Kedai Runcit di bawah. Mudah la kalau nak beli barang-barang makanan, minuman etc. Tempat makan sekitar bolehla jalan kaki sekitar The Mall or kalau nak naik komuter, ble jalan-jalan KL Sentral. Stesen LRT Star pun tidak jauh dari homestay ini. Jalan kaki dalam 5-10 minit.

Review Homestay Regalia Studio 69

Jom ketakkan badan di gym. Kemudahan gym turut disediakan.

Review Homestay Regalia Studio 70

Di dalam bilik. Selain katil queen, katil single dan baby bot, tilam angin pun disediakan. Alisya seronok la papa nak tidur atas tilam ni.

Review Homestay Regalia Studio 72

Dapur. Bolehla kalau nak panaskan makanan dan masak-masak ringan i.e. maggi , air kopi, etc.

Review Homestay Regalia Studio 73

Sambil layan IPAD, layan dvd. Senior eyriqazz cakap, tak lama lagi akan pasang wifi di sini. Fuhh, lebih teruja la nak menginap kan?

Review Homestay Regalia Studio 74

Selain aircond, kipas dan mesin basuh disediakan juga.

Review Homestay Regalia Studio 75

Amboi-amboi, Prince ambil tempat tidur Papa. Hehehe….

Review Homestay Regalia Studio 77

Toilet. Bersih dan selesa.

Review Homestay Regalia Studio 82

Swimming Pool waktu pagi.

Review Homestay Regalia Studio 86

Tempat permainan kanak-kanak bersebelahan swimming Pool tingkat 5.

Review Homestay Regalia Studio 90

Sempatla basuh baju skit.Hehehe.

Review Homestay Regalia Studio 91

Our breakfast. Beli kat bawah. Malas nak jalan. Keh4

Review Homestay Regalia Studio 94

Nice kan?

Review Homestay Regalia Studio 98

Keluarga happy, Eyriqazz gembira. Overall experience, 8.5/10 .

Review Homestay Regalia Studio 100

 

Bye-bye homestay regalia studio.

Bagi yang berminat nak menginap di sini, bolehla refer Fanpage Homestay Regalia Studio untuk info lanjut or boleh e-mailkan senior eyriqazz di roomshortstay@gmail.com .

P.s : Bila nak pergi terjah Infinity swimming pool lagi ni?

P.s.s : Kalau mencari kereta sewa pada harga yang murah dan berpatutan jalan-jalan Kuala Lumpur, bolehla booking di SINI



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

Leave a Comment

WP-SpamFree by Pole Position Marketing