Resort Best di Pulau Langkawi

Percutian di Pulau Langkawi bulan lepas, berkesempatan menginap di Resort yang disediakan syarikat. Lokasinya betul-betul di Pantai Cenang. RM30 semalam untuk satu bilik dan boleh booking maksimum 3 malam. Kami ambil 3 malam dan ambil 3 bilik. Saya sekeluarga, mak mertua dan adik ipar. So, total RM90 semalam. Berbaloi kan?

Resort Best Pulau Langkawi 5

Inilah rupa Resort syarikat dari luar .Bersih dan terjaga.

Resort Best Pulau Langkawi 8Kemudahan parking banyak .Memang tak perlu risau nak parking di mana.

Resort Best Pulau Langkawi 9Bilik adik ipar. Katil Single. Muatla Alisya tumpang sekaki. Hehehe…

Resort Best Pulau Langkawi 11Bilik kami, katil Queen. Wifi turut disediakan. Bagai orang mengantuk disorongkan bantal, kemudahan wifi bagi saya adalah satu keperluan kini kerana Internet semakin penting kini.

Resort Best Pulau Langkawi 14Bilik air. Lengkap .

Resort Best Pulau Langkawi 17

Ruang tamu. Sharing basis dengan penginap yang lain. Satu rumah resort ada dalam 5-6 bilik.

Resort Best Pulau Langkawi 18

Dapur. Kalau rajin masak memang boleh je nak masak. Jimat kos. Tapi dah nama pun bercuti, confirm-confirm malas nak masak. Hehehe, for us la.

Resort Best Pulau Langkawi 22

Mesin Basuh dan dryer turut disediakan. Senangla nak membasuh selepas terjun pantai dan swimming pool.

Resort Best Pulau Langkawi 23

Amboi-amboi,  like a boss. Ruang beranda. Santai .

Resort Best Pulau Langkawi 26

View dari swimming pool bersebelahan Pantai Cenang. Memang nice dapat tangkap dan menikmati suasana sunset di sini.

Resort Best Pulau Langkawi 32Swimming Pool. Mandi manda suatu kemestian. Anak-anak seronok, Ibu bapa gembira.

Resort Best Pulau Langkawi 33Alhamdulillah, jimat belanja percutian di Pulau Langkawi. Kos penginapan 3 malam untuk 3 bilik = RM270.

Resort Best Pulau Langkawi 40Jom jalan-jalan di Pantai Cenang. Ramai orang mandi manda di waktu petang.

Resort Best Pulau Langkawi 48

Kami pun tidak melepaskan peluang mandi di swimming pool dan jalan-jalan tepi Pantai. Both anak eyriqazz masih takut nak mandi pantai. Urm, sindrom orang bandar?

Resort Best Pulau Langkawi 49

Happy Moments. Saat gembira bersama keluarga memang tidak boleh ditukar ganti.

Resort Best Pulau Langkawi 51

Bila nak naik ni?

Resort Best Pulau Langkawi 54Ehem, ehem, sweet pasangan ini.

Pulau Langkawi sememangnya menjanjikan pelbagai tempat menarik untuk dilawati. Bila kemudahan resort sebegini disediakan, memang boleh dikatakan setiap 2 tahun kami akan singgah di Pulau Langkawi. Sudah pergi banyak kali, masih banyak aktiviti yang belum sempat kami lakukan i.e. Island Hopping, Pergi Pulau Dayang Bunting, naik cruise, etc.In Shaa Allah, kalau ada rezeki tidak ke mana kan?


Anyway, Jika ingin menempah hotel di Pulau Langkawi saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

25 thoughts on “Resort Best di Pulau Langkawi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.