Night Market Pantai Cenang Langkawi

 Salah satu Tempat Menarik di Langkawi untuk dikunjungi di waktu malam adalah Night Market Pantai Cenang. Memang meriah di waktu malam especially kalau time cuti sekolah or public holiday. Berderet-deret kedai di buka dengan pelbagai pilihan cenderamata untuk di bawa pulang i.e. baju, keychain, fridge magnet, beg, dan pelbagai lagi.

Night market Pantai Cenang Langkawi 2

Isteri sudah membuka langkah. Habisla, mahu berjam-jam lepak di Pantai Cenang malam ini. Hehe, nasib baik rumah peranginan di Pantai Cenang, so berjalan kaki pun boleh ke Night Market ini.

Night market Pantai Cenang Langkawi 4

Di dalam pun banyak kedai yang dibuka. Pelbagai pilihan dan boleh tawar menawar. Cuma kalau datang time cuti sekolah, bargaining power untuk menawar tu agak berkurangla, pelancong ramai. Namun, mostly pelayan/pemilik kedai di sini memang peramah dan mesra pelanggan. Syabas.

Night market Pantai Cenang Langkawi 5

Dari satu kedai ke satu kedai Isteri menyinggah. Singgah 5 kedai baru jumpa satu yang berkenan. Singgah 10 kedai baru jumpa satu barang nak dibeli. Owhh, bila nak habis ni? Hehehehe…

Night market Pantai Cenang Langkawi 6

Gerai Makan pun banyak di sekitar Pantai Cenang ini. Ada yang mahal, ada yang murah. Pilihje sendiri.

Night market Pantai Cenang Langkawi 7

Kemudahan travel agent pun banyak i.e. kalau nak mencari pakej nak pi Island Hopping, cruise, dan pelbagai lagi. Pandai-pandaila memilih.

Night market Pantai Cenang Langkawi 8

Cenang Mall pun cantik. Banyak juga gerai dalam tu.Sempatla pusing seround.

Night market Pantai Cenang Langkawi 10

Rindu pula rasa nak pergi Pulau Langkawi lagi.

Night market Pantai Cenang Langkawi 11

Pulau Langkawi, sememangnya banyak tempat menarik dan aktiviti untuk dilakukan. Bila nak singah lagi?Anyway, Jika ingin menempah hotel di Pulau Langkawi saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

12 thoughts on “Night Market Pantai Cenang Langkawi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.