Maxis Smartphone Protection Plan

Samsung Galaxy Note 3 4

Semasa wifey beli Samsung Galaxy Note 3, Isteri turut ditawarkan untuk mengambil Maxis Smartphone Protection Plan . Ianya lebih kurang macam insurans bagi melindungi telefon itu sekiranya dicuri, rosak, masuk air, etc. Protection plan ini pada harga yang agak saya rasakan quite ok, iaitu RM1 sehari bergantung kepada harga telefon dan jenis telefon. Plan ini tak cover semua smartphone, hanya sesetengah phone .

Nak subsribe kena subscribe hari yang sama selepas menerima telefon. Selepas tu consider sudah tidak valid. Yang saya suka, ianya tiada kontrak dan boleh dicancelkan anytime. Jenuh juga kalau phone rosak nak baiki 3-4 ratus kan?

kalau kat UK, perkara ini normal. Memang kalau ambil line/postpaid, termasuk insurans sekali. Cuma, ada la pelajar-pelajar Malaysia yang terlebih bijak buat ‘fraud claim’. Phone tak hilang pergi report hilang. Setahun 2-3 phone baru bertukar buat fraud claim. Tak baik betoi kan?

Tahniah Maxis. Celcom dan Digi agak-agak ada tak protection plan camni?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

16 thoughts on “Maxis Smartphone Protection Plan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.