Laksa Power Pantai Airport Langkawi

by eyriqazz on 23 January 2014

in food, restaurant review, travel

Salah satu tempat menarik di Pulau Langkawi untuk makan-makan adalah di area Pantai sebelah Airport Langkawi. View yang santai, udara yang sepoi-sepoi bahasa sambil menikmati pemandangan Pantai dan kapalterbang naik dan turun.

Laksa Power Pantai Airport Langkawi 2

Salah satu gerai yang famous di sini adalah Gerai Laksa Power . Mee Udang, Char Koay Teow, Laksa kedah sentiasa menjadi pilihan. Time sesuai nak singgah sini waktu petang memang cool. Makan petang kata orang.

Laksa Power Pantai Airport Langkawi 1

Ramai orang especially kalau time cuti sekolah. Berderet-deret gerai dibuka sekitar pantai Airport Langkawi ni.

Laksa Power Pantai Airport Langkawi 3

Jemput makan. Sedap dan kena dengan selera saya. Jangan malu-malu.

Laksa Power Pantai Airport Langkawi 4

Rojak buah dia pun boleh tahan. Sambil menikmati udara segar, sambil makan-makan.

Laksa Power Pantai Airport Langkawi 5

Suasana nya memang membangkitkan selera. Pekena sekali air kelapa or ABC, memang voila.

Laksa Power Pantai Airport Langkawi 6

Kalau rajin bolehla pi tepi pantai .

Laksa Power Pantai Airport Langkawi 7

Kerusi dan meja yang disediakan.

Next time singgah Langkawi, bolehla datang sini lagi.

 

  • linda 23 January 2014 at 2:31 pm

    cantiknya pantai tu…saya follow sini ;)

  • zura 23 January 2014 at 3:40 pm

    bestnya tgk..
    penah gi lgkawi..
    tp tk sempt nk lepak santai kt sini..
    inshaAllah one day..

    tgk tepian pantai ni..mcm kt area seagate ha..
    tp lama tk gi tepi seagate tu, ntah ada tk lagi
    kedai2 mkn tepi pantai tu..hehe
    zura recently posted…Dua Tahun Tiga Bulan Satu Minggu..My Profile

  • asmah 23 January 2014 at 4:30 pm

    ahad lps..baru g mkn area situ..sambil tggu flight balik kl..hehe..tp kami mkn kedai seblah tu…laksa ikan sekor tuh..rasa biasa je..tp view la yg best…

  • suriaamanda 23 January 2014 at 4:52 pm

    Rasa nak terbang pi Langkawi sekarang jugak tau….sedapnya laksa tu…
    suriaamanda recently posted…Lunch Hari IniMy Profile

    • akubiomed 23 January 2014 at 11:59 pm

      Bila lah dapat peluang ke Langkawi lagi?
      akubiomed recently posted…Dapat tiket Pratonton Churpremiere RoboCopMy Profile

  • SULIANA 23 January 2014 at 4:54 pm

    mmg best mkn kat sini. tapi hari tu su slh tmpt tapi area tepi airport ni juga. nasib laksa dia kena selera.. slurrppp..
    SULIANA recently posted…kenangan sambutan birthday di tadikaMy Profile

  • mz 23 January 2014 at 5:58 pm

    memang pernah mkn kat sini..thn 2009..tu pun sbb famous kan..baca kat forum..tp bg me rasa laksa tu biasa2 ajer…kat KL pun byk tempat laksa yg sedap2…cuma faktor lokasi tu rasa besh jer mkn laksa kat situ
    mz recently posted…Rezeki minggu iniMy Profile

  • yumida 23 January 2014 at 7:45 pm

    teringin nak ke langkawi..x pernah lg dtg..beznye klo holiday bersama family ke sana
    yumida recently posted…Custom Made Sticker KeretaMy Profile

  • Farisya Anastasyia 23 January 2014 at 11:34 pm

    syoknya…santai habis…kalau pergi Langkawi,nak singgah sini la.InsyaAllah :)
    Farisya Anastasyia recently posted…Makanan Western Sedap di Kuala TerengganuMy Profile

  • akubiomed 23 January 2014 at 11:59 pm

    Pekena laksa dan rojak buah sambil mengadap suasana pantai.
    akubiomed recently posted…Menang OtterBox Defender Galaxy S4My Profile

  • titan 24 January 2014 at 12:49 am

    mesti terangkat makan laksa power ni.
    titan recently posted…Seminar Hartanah Abang Ensem.My Profile

  • Anuar 24 January 2014 at 9:09 am

    Pergghhhh.. Memang power laksa ni.. Tengok orang yang sanggup beratur untuk membeli laksa ni, dah dapat bayangkan keenakannya… ;)
    Anuar recently posted…Update Senarai Pemenang Giveaway Pertama Blog Coretan AnuarMy Profile

  • hazman aka species1980 24 January 2014 at 10:59 am

    Laksa nie gua suka letak kicap sikit dan telur tu mesti sebijik baru syiok makan
    hazman aka species1980 recently posted…Promosi 3 PCS CRISPY CHICKEN BURGER @ RM6 NETTMy Profile

  • sharinginfoz 24 January 2014 at 3:43 pm

    memang seronok pi langkawi ni banyak benda boleh dibuat termasuk makan-makan
    sharinginfoz recently posted…Jom Makan di Restoran Adam Lai di Wangsa Melawati @Ebby YusMy Profile

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: