Pengalaman Shopping Online di SEA Taobao

Di mana boleh shopping murah dan berpatutan secara online? Tercari-cari barangan murah i.e. directly diposkan dari China?. Ada rakan rekomenkan untuk mencuba Shopping Online di SEA Taobao , satu tempat online shopping yang menawarkan harga yang berpatutan dan pelbagai pilihan directly order dari China dengan kos pengangkutan yang agak berpatutan.

Taobao 1

Websitenya http://sea.taobao.com/ yang berbahasa Chinese namun boleh ditranslatekan ke bahasa English. Pelbagai pilihan barangan boleh dibeli. Eyriqazz surfing surfing, berkenan pula dan terus sambar :

Taobao 3

External Hard Disk Toshiba 1Tb pada harga 438 Yuan satu (lebih kurang dalam RM200+ ) sebelum dicampur kos penghantaran. Campur kos penghantaran, adalah dalam RM230. Boleh dikatakan agak murah. Jika di Malaysia , rasanya harganya lebih kurang RM300+ kalau tak silap. So, satu pembelian yang worth it.

taobao 4-crop

 

Pelbagai Pilihan barangan boleh dibeli di SEA Taobao antaranya pakaian, produk digital, barangan kelengkapan rumah, barangan bayi (suka-suka) dan pelbagai lagi.

taobao 5

Pembayaran boleh dilakukan melalui kredit kad ataupun Alipay. macam eyriqazz, saya menggunakan Alipay. Lebih mudah kalau ada Alipay. Pembayaran melalui CIMB dapat diskaun 10 RMB (Remnibi).

International Forwarding Service

Untuk penghantaran, disyorkan menggunakan perkhidmatan International Forwarding Service kerana kosnya yang lebih berpatutan dan sesetengah barangan perlu menggunakan perkhidmatan ini untuk diposkan ke oversea dari China. Tak susah pun, follow step di link INI selepas check out, settle.

sea-taobao-contestJom Join SEA Taobao Contest

Tunggu, tunggu, ada Contest untuk pembaca Eyriqazz sempena awal tahun yang bakal menjelma. Mana tau nak persiapkan barang persekolah anak-anak ataupun membeli barang sempena akhir tahun ini .

Syarat-syaratnya :

1)Pergi ke Website SEA Taobao dan usha-usha apa yang barang anda berkenan. Ada hadiah untuk 3 pemenang sebanyak  RMB500  each (lebih kurang RM200+)
2) Lengkapkan ayat ini di ruangan komen “Saya Mahu barangan XXX (barangan yang diinginkan ) dari SEA Taobao kerana ……………………. (tiada limit patah perkataan)

Kontest Ini akan tamat 5 January 2014

 

Bagi yang ingin shopping melalui Taobao ini, sila dapatkan Panduan Rahsia Taobao 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

74 thoughts on “Pengalaman Shopping Online di SEA Taobao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.