Pengalaman Menguja di Maxis 4G Bloggers Blaze

2 minggu lepas, saya bersama beberapa rakan bloggers menyertai Maxis 4G Bloggers Blaze, satu event yang dianjurkan oleh Maxis. Event ala-ala treasure hunt dan menyelesaikan tugasan yang diberikan dalam masa terpantas. Ada 5 Cabaran yang perlu dihadapi oleh setiap kumpulan. Kami dibahagikan kepada 10 kumpulan, dengan setiap kumpulan seramai 3-4 orang.

Maxis 4G Bloggers Blaze 2013 3

Kumpulan Saya, Team Hawk dengan rakan teammate Hazman Fadzil dan Ashley.

Maxis 4G Bloggers Blaze 2013 6

Kami diberikan kereta dan juga Samsung Galaxy S4 yang dilengkapi dengan Maxis 4G LTE bagi menyiapkan beberapa tugasan yang diberikan . Fuhh, berdebar-debar rasa di hati.

Maxis 4G Bloggers Blaze 2013 10

Cabaran Pertama – Scan QE Code . Bukan mudah kerana dalam banyak-banyak belon, hanya lebih kurang 10 belon yang mempunyai kod “Congratulation” yang membolehkan kami meneruskan ke cabaran seterusnya.

Maxis 4G Bloggers Blaze 2013 11

Bergilir-gilir kami mencari kod. Hehehe, quite unlucky, kami team terakhir i.e. Team ke 10 dalam cabaran pertama ini. Takper-takper, menyerah kalah tidak sekali.

Maxis 4G Bloggers Blaze 2013 14

Cabaran Kedua – Cabaran wall climbing di Mad Monkeyz, Wangsa Maju , cabaran wall climbing. Seriusly, ini pengalaman pertama wall climbing bagi saya. Team Isaac Tan yang sampai lebih awal menyusun strategi. Kami perlu menyiapkan dalam masa 6 minit untuk 2 kali cabaran ambil dan pasang kembali bendera.

Maxis 4G Bloggers Blaze 2013 17

Hazman Fadzil, mencuba nasib. Bersemangat bro Hazman. Chaiyok bro.

Maxis 4G Bloggers Blaze 2013 18

Ashley. Memang secret weapon kitorang. 2 kali dia berjaya menyiapkan tugasan dan saya berjaya satu kali. Fail untuk yg last one. Kena denda 20 minit. Cabaran kali ini turut mengambil video selama 2 minit ketika rakan-rakan memanjat dan diuploadkan ke Facebook Cabaran dengan menggunakan Maxis 4G . Berjaya uploadkan video.

Maxis 4G Bloggers Blaze 2013 19

Cabaran ketiga – Mini Challenge i.e. Games Lumba Kereta. Hehehe, chaiyok2 lagi Hazman Fadzil.

Maxis 4G Bloggers Blaze 2013 21

Perghh, kaki games juga bro Hazman kita ni.

Maxis 4G Bloggers Blaze 2013 23

Cabaran ke-4 – Go Kart Racing. Saya paling suka go kart racing ni. Memang best dan layan memecut sesuka hati. Hahahaha…

Maxis 4g Bloggers Blaze FInal

Cabaran ke-5 – Water Melon Challenge. Makan water melon dalam masa terpantas. Team kami tidak sempat ke cabaran terakhir ini atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan. Namun, satu pengalaman yang mengujakan. Next time kalau ada lagi jangan lupa jemput lagi. Teringat pula ketika event Maxis Om Nom Nom Race 2 tahun lepas. Event Maxis sentiasa tidak mengecewakan dan sentiasa buatkan hati saya teruja.

Maxis 4G Bloggers Blaze 2013 32

Tahniah diucapkan buat Team Stallion yang telah menjuarai Maxis 4G Bloggers Blaze ini yang membawa pulang hadiah IPAD Mini dan Samsung Galaxy Notes 3. Memang terbaik dan tahniah diucapkan.

maxis 4g bloggers blazeMaxis 4G Bloggers Blaze
Speedy Internet Using Waze
Helping Us In the Race
Faster Internet You Will Amaze

Check it out the video :

Maxis 4G Bloggers Blaze event menguja
Seronok hati pengalaman mempesona
Jemput la lagi di lain masa
Berlari pantas saya joini sama

xbanner_4g-tab2-v4.jpg.pagespeed.ic.bhb1t9m6eu

Maxis 4G LtE, salah satu produk/penambah baikkan dari Maxis buat pelanggan Β yang sudah pasti menjanjikan kelainan dan pengalaman yang lebih menguja. Kepantasan dan kelajuan dalam access internet, satu kemestian yang dicari-cari oleh pengguna di Malaysia. Info lanjut, boleh rujuk di sini —>Β http://new.maxis.com.my/content/maxis/en/personal/internet/network-and-coverage.html

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

22 thoughts on “Pengalaman Menguja di Maxis 4G Bloggers Blaze

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.