Hotel dekat PWTC, KL

PWTC, antara tempat yang banyak diadakan acara rasmi/besar almost setiap bulan. Convocation, Pesta, Pameran, dan pelbagai lagi. Tentu ramai yang tercari-cari hotel berdekatan PWTC bagi memudahkan menghadiri event ataupun bertugas ketika event diadakan. Antara hotel-hotel sekitar PWTC antaranya :

1) Hotel Sani 
– Range harga around RM130 – RM180

2) Hotel PWTC

3) Hotel Seri Pacific
 Range harga around RM240 – RM300

4) Hotel Wira
5) Hotel Dynasty
6) Hotel Anum
7) Boleh refer Agoda.com

Harga hotel di atas bolehla dikatakan sekitar RM150 ke RM400+ semalam bergantung kepada jenis hotel dan waktu peak/off peak.

Namun ,secara peribadi saya mencadangkan Homestay Ekslusif ini :
Regalia-Homestay-Kuala-Lumpur-IMG_2799-crop
Klik Sini –> Homestay Regalia Studio, Jalan Kuching

Homestay ala Service Apartment Condo , bilik studio yang dilengkapi dengan kelengkapan asas antaranya katil queen, sofa, televisyen, aircond, water heater, mesin basuh , dapur, security dan agak eklusif. Homestay yang within walking distance, lebih kurang 5-10 minit berjalan kaki dari PWTC. Lokasinya yang strategik dan lebih kurang 5-15km ke tempat menarik antaranya KLCC, KL Tower, Sogo, Jalan Tuanku Abdul Rahman, dan berhampiran dengan stesen Komuter dan LRT PWTC. Harganya pula agak murah/berpatutan iaitu RM200 semalam.

Homestay ini milik dan kerjasama Senior Eyriqazz di Universiti dulu. Melayu berbangsa Islam. Harap dengan homestay sebegini, kos dapat dikurangkan plus lokasinya yang agak strategik , menikmati pemandangan mempesona. Sambil menyelam, sambil minum air. Wow faktor yang sukar dicari antaranya :

Regalia Homestay Kuala Lumpur IMG_2789Swimming Pool ditingkat 37 yang boleh digunakan oleh penginap, dengan view yang sangat menawan menghadap KLCC dan KL Tower. Suatu keunikan yang sukar di cari di mana-mana walaupun di Hotel-Hotel sekitar PWTC.

Berminat untuk menginap di sini, bolehla e-mailkan ke roomshortstay@gmail.com 

Anyway, Jika ingin berkunjung dan menempah hotel di Kuala Lumpur,  saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

4 thoughts on “Hotel dekat PWTC, KL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.