Sesi Teh Tarik Bersama Denaihati – Tips Gandakan Duit dengan Blog

Pagi tadi, saya dan beberapa rakan bloggers berkesempatan untuk join Sesi Teh Tarik Bersama Denaihati dengan perkongsian menarik “Tips Gandakan Duit dengan Blog”. Personally, saya sudah mengenali Tuan Denaihati pemilik blog Denaihati.Com lebih dari 3 tahun, dan terus terang saya katakan, saya cukup kagum dengan perancangan dan apa yang telah dicapainya sehingga kini.

Sesi Teh Tarik Bersama Denaihati 1

 

Perkongsian peribadi tuan Denaihati tentang jana income dengan blog, pengalaman, apa yang diperlukan, dan pelbagai lagi. Secara kesimpulan apa yang dapat dirumuskan bagi saya, hendak menjana income dengan serius dengan blog kena ada 3 Perkara ini :

1) Ilmu – Paling penting. Selain daripada ilmu yang betul, kita kena ada guru yang betul. Honestly, saya mengesyorkan rakan-rakan join WordPress Master Class yang akan diadakan buat kali terakhir bulan Dec 2013 nanti.

2) Planning – Perlu rancang halatuju blog dengan teliti. Apa yang kita mahukan, macam mana nak laksanakan, dan target yang kita mahu capai.

3) Teamwork – Dalam apa2 yang kita lakukan, kalau bergerak sendiri, hasilnya lebih perlahan jika dibandingkan kalau kita ada Team . Saya quote dari Denaihati :

“Paling seronok ketika attend Asia Internet Conference melihat team work yg dibina oleh penganjur dari berbagai kepakaran. In shaa Allah 2014 kita akan berusaha membina network dari berbagai disiplin untuk kejayaan bersama. Bekerja sendiri tak akan kemana.”

Bro Denaihati turut berkongsikan informasi dan rahsia kejayaan Internet Marketer Luar Negara yang berjaya menjana 5-6 angka sebulan dengan Online. Cukup kagum .


Sesi Teh Tarik Bersama Denaihati 4Rakan-rakan bloggers turut berkongsi tentang blog masing-masing. Hahaha, saya gagal menjual minyak. Keh4..

 

Sesi Teh Tarik Bersama Denaihati 3

Bro Melastik Bintang dan CikguNaman, haa, skang dah ada gambar korang.

Jadi blogger dan jika mahu serius untuk menjana pendapatan, jangan kedekut untuk invest in Ilmu walaupun berbayar. In Shaa Allah, Return On Investment darinya lebih dari apa yang kita laburkan. Myself, selepas join WordPress Master Class , saya sudah menjana lebih dari RM3k+ selepas praktikkan beberapa tips yang diajar di Seminar tersebut.

Sekali lagi, terimakasih buat Bro Denaihati yang sudi meluangkan masa berkongsi pengalaman dengan kami. In Shaa Allah, berkat tunjuk ajar dari bro, kami semua mampu untuk pergi lebih jauh lagi di masa hadpaan.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

21 thoughts on “Sesi Teh Tarik Bersama Denaihati – Tips Gandakan Duit dengan Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.